Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 грудня 2023, 16:36
5839
3

Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Українські гандболістки стартують в основному раунді світової першості

| Оновлено 06 грудня 2023, 16:36
5839
3
Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
handball.net.ua

Поєдинок Україна – Чехія відбудеться в середу, 6 грудня, в Данії. Початок зустрічі о 16:30 за київським часом. В прямому етері матч покаже телеканал Sport 1.

На планетарному форумі, який проходить у Скандинавії, стартує другий етап змагань, який також називають основним або головним раундом. Приємно, що збірна України стала його учасником і продовжить боротьбу разом із найсильнішими колективами цієї першості. На цьому відрізку наша команда виступатиме у групі IV, яка створилася завдяки злиттю трьох найкращих колективів із квартетів G та H. У цей секстет разом зі збірними перейдуть і результати особистих зустрічей, а зустрітися кожній команді в ньому, належить з трьома представниками паралельної групи. Таким чином, наступними суперниками для українок стануть гандболістки з Чехії, Нідерландів та Аргентини.

З цієї шістки до чвертьфіналу виходять по два найкращі колективи і, будемо відвертими, такий результат виглядає для підопічних Віталія Андронова практично недосяжним. Однак позмагатися з чешками та аргентинками за четвертий рядок і підсумкове місце на чемпіонаті світу не нижче шістнадцятого синьо-жовтій команді цілком під силу. І перший крок у цій боротьбі нам необхідно зробити сьогодні у матчі із представником європейського континенту.

Чехія в жіночому гандболі є типовим середняком. Команда відбирається на більшість планетарних і континентальних форумів, але до боротьби за високі місця явно не дотягує. Так, на чемпіонаті світу-2021 чешки стали 19 з 32 команд, а чемпіонат Європи-2020 наш найближчий опонент завершив на п'ятнадцятому рядку (із шістнадцяти колективів). Торішню континентальну першість Чехія взагалі пропустила. Найкращим результатом в історії для них стали восьмі місця на двох європейських чемпіонатах (1994, 2002) та на одному світовому форумі (2017).

Навряд чи чешкам вдасться показати серйозні результати і на нинішньому турнірі. Незважаючи на те, що він розпочався для підопічних норвезького наставника Бента Даля з двох перемог над Конго – 32:22 та Аргентиною – 31:22, перший серйозний опонент розгромив спортсменок зі Східної Європи. Неприємних емоцій Чехії завдала збірна Нідерландів – 20:33.

Лідерами збірної Чехії можна назвати двох досвідчених гандболісток – ліву напівсередню Маркету Йерабкову з данського «Ікасту» та ліву крайню Вероніку Малу з «Бітігхайма» – найсильнішої команди Бундесліги двох останніх років. Також необхідно виділити молоду Шарлотту Чолєвову. Двадцятиоднорічна гандболістка демонструє дуже гарний прогрес і має всі шанси вирости у справжню зірку європейського гандболу. А у збірній Чехії вона вже є дуже важливим гравцем, що підтверджують поєдинки проти Конго та Нідерландів, у яких вона з одинадцятьма та шістьма закинутими м'ячами відповідно, стала найкращим бомбардиром своєї команди.

Востаннє збірні України та Чехії грали між собою в офіційних зустрічах у відборі на чемпіонат Європи-2016. І тоді наші дівчата двічі поступилися чешкам, спочатку зазнавши поразки на домашньому паркеті з рахунком – 20:24, а потім у запеклій боротьбі мінімально програвши на виїзді – 30:31.

В попередніх матчах нашої збірної на поточному світовому форумі розклад сил з самого початку був нерівним. У поєдинках з Іспанією та Бразилією підопічні Віталія Андронова помітно поступалися у класі своїм суперницям, а в грі проти збірної Казахстану, навпаки, переважали свого конкурента. Тоді як гра проти Чехії обіцяє стати першою, де Україна зіграє з приблизно рівним за силою опонентом. Відповідно, на тріумф небезпідставно сьогодні можуть розраховувати обидва колективи. Втім, хочеться, щоб у битві двох схожих за своїм потенціалом команд перемога дісталася саме українській збірній.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Нідерланди

2

2

0

0

74:46

+28

4

2.Іспанія

2

2

0

0

59:45

+14

4

3.Бразилія

2

1

0

1

60:47

+13

2

4.Чехія

2

1

0

1

51:55

-4

2

5.Аргентина

2

0

0

2

48:72

-24

0

6.Україна

2

0

0

2

40:67

-27

0

6 грудня

  • Україна – Чехія
  • Іспанія – Аргентина
  • Нідерланди – Бразилія

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 3
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Сложно будет, но в спорте все возможно
kadaad
Без шансов.
December 32
Дали бы нашим девчатам просмотреть второй тайм Сербия - Украина их подружек по футболу.