Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 грудня 2023, 21:18
1350
0

МОК залишив у силі рекомендації щодо допуску спортсменів рф та рб

Олімпійський комітет росії раніше був відсторонений від діяльності

| Оновлено 05 грудня 2023, 21:18
1350
0
МОК залишив у силі рекомендації щодо допуску спортсменів рф та рб
МОК

Провідні представники олімпійського руху зустрілися 5 грудня на 12-му Олімпійському саміті МОК, який відбувся в Олімпійському домі у Лозанні (Швейцарія). МОК випустив прес-реліз за підсумками саміту, в якому сказано:

«На саміті було повідомлено, що, незважаючи на усунення Олімпійського комітету росії (ОКР), МОК не змінив своїх рекомендацій щодо участі індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) у цих умовах.

Було наголошено, що такий захист прав окремих спортсменів на участь у змаганнях, незважаючи на призупинення діяльності їх Національного олімпійського комітету (НОК), є усталеною практикою, яка поважає права людини, і застосовувався у разі відсторонення інших НОК у минулому.

Ліцензію ОКР призупинено через одностороннє рішення про включення до його складу регіональних спортивних організацій, які перебувають у складі НОК України, що є порушенням Олімпійської хартії, оскільки порушує територіальну цілісність НОК України».

Президент МОК Томас Бах заявив, що остаточне рішення щодо участі російських та білоруських атлетів на Олімпіаді-2024 у Парижі буде прийнято у березні 2024 року.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.