Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 грудня 2023, 18:33
1629
0

Віталій АНДРОНОВ: «Радий, що дівчата впорались і з цією грою, і з нервами»

Тренер збірної України з гандболу – про матч проти збірної Казахстану

| Оновлено 04 грудня 2023, 18:33
1629
0
Віталій АНДРОНОВ: «Радий, що дівчата впорались і з цією грою, і з нервами»
ФГУ

Головний тренер збірної України з гандболу Віталій Андронов підсумував матч третього туру групового етапу чемпіонату світу 2023 проти збірної Казахстану.

– Якщо подивитись на рахунок, то різниця 13 м’ячів – це багато. Але це була дуже нервова гра. На нас тиснула відповідальність, бо це був головний матч, який нам треба було вигравати. Я дуже радий, що дівчата впорались і з цією грою, і з нервами. Я розумію, як на них тиснули невдачі в перших двох матчах, але вони молодці, що виконали головну нашу задачу – ми пройшли до наступного раунду. Ми щасливі. Я хочу подякувати дівчатам і всім глядачам, вболівальникам, які вірили в нас. Можу обіцяти, що в наступному раунді ми будемо чіплятися за кожен результат, робити все те, що ми зможемо на цей момент. Дуже хочу ще раз передати вітання всім нашим вболівальникам в Україні. Було дуже приємно, що сьогодні був повний зал українців, які за нас вболівали. Я радий, що ми подарували їм свято. Як я сказав перед грою: цей матч залишиться з нами на все життя. І добре, що ці спогади будуть щасливими!

– Перемога вийшла впевненою. Перевага у 13 голів. Якими були її складові цього результату?

– Ми добре грали в захисті, тому і перемогли. Але були й помилки. Все ж таки, нам не вистачає якоїсь впевненості у собі. Дівчатам треба в себе повірити, грати більш вільно, розкуто. Ми знаємо їхні можливості, вони можуть грати набагато краще. Але це спорт. Це гідний результат. Ми вперше на такому форумі. Для нас тут все нове, воно на нас тисне. Ми розуміємо всю відповідальність, яка на нас лежить. Але сьогодні ми щасливі, що ми виконали свою задачу. У нас сьогодні виходили швидкі атаки. Це те, на що ми і розраховували із командою Казахстану. Ми хотіли змусити їх помилятися в нападі. Але ми не змогли тримати концентрацію весь матч, були дуже погані відрізки, десь навіть робили дитячі помилки. Це все хвилювання. У нас не було завдання виграти у 15-20 м’ячів, ми дали дівчатам пограти. Цей турнір довгий, у нас ще будуть ігри. Найголовніше, щоб всі були без травм і у гарному настрої.

– Юлія Андрійчук ніколи так багато не забивала у збірній, як сьогодні, - 8 голів за матч. Оцініть, будь ласка, її гру.

– Вона молодець. Вона сьогодні робила те, що вона має робити як півсередня – впевнено йти вперед і забивати голи з задньої лінії. Це те, чого нам не вистачає. Я дуже радий. Ми з нею про це говоримо після кожної гри. Я чесно дуже радий, що в неї все і вийшло. Я сподіваюсь, вона і далі буде вірити у свій кидок, вірити у себе. І буде нам приносити ще багато користі.

– У Мілани Шукаль не вийшла гра в обох перших матчах, натомість сьогодні вона стала однією з найбільш результативних – 8 голів.

– Вона молодець, вперше грає на такому рівні. Мені дуже сподобалось, як у першому таймі вона з кута вистрибувала – робила усе, аби забити ці м’ячі. При тому з нею багато говоримо про ці кидки. Я щасливий, що вона дослухалась до мене, сьогодні зіграла той матч, який і мала грати. Але у неї ще багато чого є, де вона може додати та тішити нас своєю грою.

– На початку гри Марина Коновалова забила голи, які зрештою стали фундаментом перемоги. Вона самовіддано грає попри те, що постійно бореться з травмами.

– Марина – це людина, на яку можна покластися в будь-якій складній ситуації. Вона завжди змагається до останнього, попри свої травми. Марина сьогодні молодчина! Вона зробила те, що їй було потрібно, попри той дискомфорт, якщо це можна назвати дискомфортом. Тож я бажаю їй далі грати на такому ж рівні, як сьогодні. Я радий, що у неї все вийшло.

Нагадаємо, що збірна України обіграла команду Казахстану та вийшла в основний раунд чемпіонату світу.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 3
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі
Хокей | 30 квітня 2024, 14:44 12
ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі

Команда Христича оформила у ворота суперника 9 шайб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.