Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 04 грудня 2023, 02:17
2603
0

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Сказати, в якому я фізичному стані, дуже важко»

Український біатлоніст – про повернення на Кубок світу

| Оновлено 04 грудня 2023, 02:17
2603
0
Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Сказати, в якому я фізичному стані, дуже важко»
biathlon.com.ua. Дмитро Підручний

Український біатлоніст Дмитро Підручний поділився думками перед своїм поверненням на Кубок світу на другому етапі у Хохфільцені.

«Для мене це теж радісна звістка. Почуваюся чудово, збираюся вирушити у Хохфільцен з австрійського Обертілліаха. Підготовка пройшла досить нормально, але важко сказати про мої кондиції, бо перебуваю сам в Обертілліасі, без якоїсь конкуренції. Тому порівняти з кимось і сказати, в якому я фізичному стані, дуже важко. Але з моїх суб'єктивних бачень за тренуваннями — перебуваю в доволі непоганій формі, проте за декілька днів побачимо це у Хохфільцені.

Немає очікувань, бо вже давно не змагався, була велика перерва між змаганнями через травму. Але, звичайно, хочеться повторити своє попереднє досягнення в цьому місці. Траса у Хохфільцені мені подобається. Там багато наших, українських уболівальників. Сподіваюся, що цього року наші фани зможуть туди приїхати, попри всі події, хоча б трохи нас підтримати. І хочу, щоб мої та результати нашої команди радували вболівальників.

Початок сезону важко оцінювати, я перебуваю далеко від команди. Але я гадаю, що є певні об'єктивні фактори. Наприклад, якщо аналізувати Антона Дудченка, в нього дійсно були проблеми зі стрільбою. Але внесли корективи: як бачимо, у спринті Антон відстріляв два нулі. Так, стріляв довго, але можна його зрозуміти: коли припускаєшся помилок в естафетах, то втрачаєш упевненість у собі та стріляєш обережно. Проте внесли корективи — і він вже стріляв добре. Думаю, хлопці будуть розганятися. Видно, що ходом, може, вони не сильно додають від гонки до гонки, але прогрес певний є. Впевнений, що у Хохфільцені результат команди загалом покращиться і вони додаватимуть від етапу до етапу. Зсередини команди скарг на роботу лиж не було. Телефонував хлопцям і тренерам — нарікань не було, на рівні з іншими збірними.

Німці мене також здивували: як жіноча, так і чоловіча команди. Щодо чоловічої команди — вважаю, через те, що дуже омолодилася команда. Відійшли такі зірки, як Арнд Пайффер і Ерік Лессер, додалися дуже хороші молоді спортсмени, яким по 24-25 років — Юстус Штрелов, Давід Цобель, які створили хорошу конкуренцію. До того ж у них на чолі Урош Велепець. Гадаю, він вніс якісь корективи, нове бачення у тренування — і це надало їм великий поштовх. Був з ними на літньому фестивалі BLINK у Норвегії, спілкувався з Бенедіктом Доллем, Йоганнесом Кюном. Вони сказали, що раніше їздили на збори лише у перевірені місця, де все знали. І їм від цього було нудно: щороку ті самі збори, ті самі місця. З приходом Велепця вони почали їздити на нові місця: туди, де ще раніше не були, на той самий BLINK, перед тим робили збір там. Можливо, ця новизна дала такий великий поштовх для їхньої команди. Ну і крім цього, можливо, через заборону фтору. Може, через це норвезькі лижі не так виділяються, а команди — вирівнялися», – розповів Підручний.

Нагадаємо, що другий етап Кубка світу з біатлону пройде у німецькому Хохфільцені з 8 по 10 грудня. У програмі етапу будуть спринти, гонки переслідування та класичні естафети.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив божевільний матч із Баварією, в якому Лунін пропустив гол
Футбол | 09 травня 2024, 01:40 1
Анчелотті оцінив божевільний матч із Баварією, в якому Лунін пропустив гол

Реал Мадрид вибив мюнхенців у півфіналі Ліги чемпіонів 2023/24

Томас ТУХЕЛЬ: «Це проти правил. Катастрофа. Це відчувалося як зрада»
Футбол | 09 травня 2024, 02:59 1
Томас ТУХЕЛЬ: «Це проти правил. Катастрофа. Це відчувалося як зрада»

Головний тренер Баварії розкритикував суддівство у матчі з Реалом (1:2) у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.