Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 листопада 2023, 19:13
7196
0

Бразилія – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

Українки стартують на світовій першості

| Оновлено 29 листопада 2023, 19:13
7196
0
Бразилія – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
ФГУ

Поєдинок Бразилія – Україна відбудеться в середу, 29 листопада, в Данії. Початок матчу о 19:00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

В середу, 29 листопада, стартує чемпіонат світу-2023 з гандболу серед жінок. І вже в перший ігровий день турніру випало зіграти синьо-жовтій команді. У стартовому турі групи G українки змагатимуться з Бразилією, яка є однією з найсильніших збірних (якщо не найсильнішою) з-поміж колективів, що не представляють європейський континент.

Бразилійки є абсолютними гегемонами в жіночому гандболі Південної Америки. Представниці країни самби, пляжів та футболу, починаючи з 1995 року, лише двічі за двадцять вісім років поступилися золотими медалями в своїх основних континентальних турнірах. З цього року також розпочалася серія участі Бразилії у фінальних частинах планетарних форумів, а нинішній турнір стане для них вже п'ятнадцятим поспіль.

Звичайно, серед цих спроб особливо виділяється 2013 рік, коли в Сербії латиноамериканки, яких вела за собою блискуча Едуарда Аморім, стали найсильнішою збірною на планеті, а лідерка бразилійок була визнана MVP турніру. Загалом, цей часовий проміжок для Бразилії став кращим у її історії. Команда двічі вийшла до чвертьфіналу Олімпійських ігор (2012, 2016), а на чемпіонаті світу-2011 бразилійки були п'ятими. Після цього вони мали певний спад у результатах. На трьох наступних світових першостях (2015, 2017, 2019) вони фінішували в другому десятку, але на планетарному форумі 2021 року Бразилія різко покращила свої позиції та завершила турнір на п'ятому підсумковому місці.

Переважна більшість ростеру нинішньої бразильської збірної виступає у міцних європейських чемпіонатах, розкид яких дуже великий, від Іспанії до Румунії. В цілому, колектив являє собою достатньо міцний сплав молодості та досвіду. На цій світовій першості в складі команди під керівництвом наставника Крістіано Сілви присутні як молоді та перспективні гандболістки на кшталт правої напівсередньої Габріели Бітоло, так і статусні ветерани. До таких, насамперед, варто віднести 37-річну Барбару Аренхарт, яка була основним голкіпером Бразилії на тріумфальному чемпіонаті світу-2013 і потрапила до підсумкової символічної збірної турніру, і 36-річну Анну Паулу Бето, яка виступає на позиції розігруючої.

Збірна України давно не проводила з Бразилією офіційних матчів. Однак у період розквіту нашої збірної наприкінці дев'яностих і першій половині нульових, коли синьо-жовті майже не пропускали великих турнірів, жереб часто зводив разом сьогоднішніх опонентів. Команди перетиналися на трьох поспіль планетарних форумах та по черзі обмінювалися перемогами. На Чемпіонаті світу-2005 сильнішими виявилися латиноамериканки – 33:32, на наступному турнірі гору взяли українки – 24:21, а на світовій першості 2009 року знову тріумф здобула Бразилія – 36:30. Ще одним незабутнім поєдинком є очна дуель на Олімпіаді-2004, яку можна назвати найуспішнішим турніром в історії українського гандболу. Тоді блискуча команда Леоніда Ратнера здобула перемогу – 21:19.

І ось нова зустріч між суперницями із вже зовсім іншим поколінням гандболісток. З моменту останнього протистояння двох команд минуло майже чотирнадцять років, і тепер Бразилія обігнала Україну в статусі та вазі на світовій арені. Однак наша збірна повернулася на топовий рівень після тривалої відсутності і готова продовжувати свій ренесанс, але в поєдинку з представницями Південної Америки заробити свої перші очки на Чемпіонаті світу-2023 буде дуже складно.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Бразилії

29 листопада

Бразилія – Україна

Іспанія – Казахстан

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.