Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 листопада 2023, 16:36
1611
0

Бенавідес переїхав Андраде. Тепер все ж буде Канело?

Черговий сильний перфоманс від Давида

| Оновлено 26 листопада 2023, 16:36
1611
0
Бенавідес переїхав Андраде. Тепер все ж буде Канело?
Getty Images/Global Images Ukraine. Давид Бенавідес і Деметріус Андраде (праворуч)

Давид Бенавідес знову переміг. Якщо минулого серйозного опонента – Калеба Планта – він переміг рішенням суддів, то теперішнього – Деметріуса Андраде – просто розчавив. Претендент, правда, активно намагався щось протиставити здоровенному чемпіону, але не вийшло нічого.

Головні претенденти на Канело визначили найсильнішого. Андраде добре стартував, але швидко закінчився

Бенавідес та Андраде – різні боксери технічно та фізіологічно. Давид – здоровенний боксер. Йому доволі просто набрати вагу і не виглядати гірше у наступній категорії. Деметріус взагалі казав, що бачить, як його опонент за декілька років переходить у важку категорію.

Американський колишній чемпіон – боксер не найбільш яскравий. Його спойлерство не може залучити нікого до регулярного перегляду поєдинків. Це, безумовно, ефективно та приносить результат, але від ефективності ефектність не додається. Хто б з промоутерів не брався за кар’єру Деметріуса, всі розуміли, що просто з цим хлопцем не буде. Хороший боксер не продає бої тільки через те, що він хороший.

Проте, перехід Андраде у нову категорію виглядав добре. Він розбив Джейсона Квіглі за два раунди, а потім десять раундів майстерно розбирався з Демондом Ніколсоном. Доволі яскраво це все виглядало. Як мінімум, за мірками Деметріуса.

При цьому, всі фанати розуміли, що зустріч Андраде та Бенавідеса – дійсно чудова. Боксер, який весь час проводить в атаці, проти бійця захисного стилю. При цьому, обидва все ще у повному порядку. Деметріусу хоч і 35, ознак фіналу кар’єри за ним раніше видно не було. Молодий Давид має габарити, круто ріже кути і працює такими довгими комбінаціями, що зупинити їх не вдавалось нікому.

Окрім цього, обидва боксери претендували на поєдинок проти Канело Альвареса. Причому, настільки давно, що вже перебували фоном із Саулем весь час. Андраде, наприклад, залетів на одну з пресконференцій Альвареса. Почав з жартів, але на вимоги бою отримав пряму погрозу: «Чувак, вали звідси, поки я тебе не викинув».

Бенавідес – людина, про яку згадують дев’ять з десяти фанатів, коли питають про того, кого хочуть бачити суперником для Сауля. Воно й логічно. Давид молодший і більший. Водночас з цим фізично сильний та дуже активно комбінуючий. І не схожий на того, хто впаде від одного чи навіть десяти пропущених ударів. Тобто, буде цікаво на сто відсотків і небезпечно для Альвареса настільки ж.

Але проблема у тому, що Сауль не збирався битися ні з тим, ні з тим. Маючи статус найбільш грошового боксера, він не хоче приводити таких небезпечних суперників, давати їм заробити і ризикувати. Скільки б Канело не казав, що йому все одно і він готовий битися з будь-ким, ми бачимо факт – стільки часу Альварес оминає деякі імена, серед яких Бенавідес та Андраде.

Схоже, одного оминути йому все ж вдасться. Тепер все виглядає так, неначе Сауль правильно з ним не виходив – бо немає сенсу. Результат поєдинку проти Давида Бенавідеса точно не зробить з Андраде суперзріку, на яку хочуть виходити всі. Та й часу вже немає через вік Деметріуса.

Але цей поєдинок – не тільки про печальні розмови про колишнього чемпіона у двох категоріях, який так і не здобув популярності, на яку розраховував. Взагалі ні.

Деметріус добре розпочав протистояння. Різниця в габаритах, звісно, скажена. Бенавідес і так немаленький хлопець, а, добравши необхідні кілограми, вийшов у ринг гігантом у черговий раз. На його фоні Андраде, який піднявся у вазі, виглядав малюком.

Getty Images/Global Images Ukraine. Деметріус Андраде і Давид Бенавідес

У таких випадках все, на що лишається сподіватись – техніка та розум боксера. Не раз в історії боксу менші суперники розбивали більших, це не є якоюсь дивиною. Подивіться на того ж Олександра Усика, який перемагає постійно більших суперників. Вони то важчі на понад десять кілограмів, то ще й вищі. І нічого.

Деметріус з перших секунд неначе спробував довести, що все саме так і йому це по силам. Андраде увірвався в розміни з людиною, яка найкраще в житті саме нав’язує ось ці розміни, і не вийшов з них із поразкою. Ні у першому випадку, який можна було б списати на те, що Бенавідес не очікував такого. Ні в жодному наступному до певного моменту.

Деметріус дуже добре стартував, але загалом цей стиль – не зовсім його. Андраде вміє працювати від суперника. Іноді це «від» настільки пасивне, що американець може програвати раунди, бо робить дійсно мінімум. А тут взявся в розміни з перших секунд. Чи вистачить його надовго?
Не вистачить. Суперник почав доводити це за декілька раундів. Сили у ринзі відбирають не тільки твої активні дії, а й дії суперника. Мало того, що гатити по такому здорованю, як Бенавідес – непроста задача, так ще й приймати його удари – не легша.

Давид увімкнувся, почав працювати більше та точніше і вже у четвертому раунді похитнув суперника.

Стало очевидно, що це протистояння – ненадовго. Як би Деметріус цього не хотів, але у нього не вистачить сил махатись ударом на удар у поєдинку проти Бенавідеса. Він мав теоретичні шанси на перемогу в обережному стилі, але у стилі суперника – ні.

Бокові мексиканця все більше досягали мети. Вже перед п’ятим раундом Деметріус Андраде виглядав, як боксер, який втратив всі сили. На шостий його можна було й не випускати, але кутові дали ще один шанс спробувати. Американець його не виправдав. Бився він сміливо і до останніх секунд, але жодного результату, окрім негативного, це не дало.

Після шостого раунду кут Андраде ухвалив рішення – на ньому все, достатньо. Перемога тимчасового чемпіона WBC відмовою від продовження поєдинку. Той самий RTD.

Що далі?

Андраде вже 35 років. Зовсім скоро буде 36. Він не здувся, фізично все ще у повному порядку, і це його перша поразка у кар’єрі. Чудовий результат, якщо так відверто. Але логічно, що до титулу дістатись найближчим часом шансів немає. А часу цього вже також немає.

Тому тут хіба обирати цікавих, достатньо грошових суперників з тих, хто готовий ризикнути битися проти Андраде. Фінально заробити і грошей, і імен у рекорді, і йти на відпочинок, як тільки відчує, що час настав.

Getty Images/Global Images Ukraine. Давид Бенавідес

Бенавідес хоче бою з Канело. Він заявив про це у ринзі, але загалом він вже стільки разів про це казав, що і так загальновідомий факт. І з цим титулом Давид має на це всі права. Інше питання, чи це входить в плани Сауля?

Бо, якщо ні, батько Бенавідеса обіцяє піднятись у напівважку вагову категорію, щоб спробувати там розбити Бівола або Бетербієва.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Астон Вілла – Олімпіакос. Прогноз на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій
Футбол | 02 травня 2024, 06:33 0
Астон Вілла – Олімпіакос. Прогноз на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.