Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 26 листопада 2023, 01:38
1287
2

Христина ДМИТРЕНКО: «У мене все тільки починається»

Українська біатлоністка — про дебют на Кубку світу

| Оновлено 26 листопада 2023, 01:38
1287
2
Христина ДМИТРЕНКО: «У мене все тільки починається»
Biathlon.com.ua. Христина Дмитренко

Українська біатлоністка Христина Дмитренко розповіла про свій дебют на Кубку світу в змішаних естафетах на першому етапі сезону 2023/24 у шведському Естерсунді.

«Тут більше сподобалася організація, атмосфера на стадіоні. Такого мандражу у мене не було, був лише, коли чекала на свій етап у хатинці та трішки вдома. Гадала, що буде більше. Рада тут опинитися та бігати. Спілкувалася з Анною Кривонос, вона мене якось підбадьорювала. Казала, щоб я не нервувала, що все буде класно, що всі люди, вони також мандражують, як і ми всі. Гонкою я задоволена, тим, що мені добре вдалося впоратися на вогневому рубежі. А ось на трасі було важкувато, розраховувала, що буде легше за самопочуттям. Але це лише перша гонка у сезоні, ще є куди розбігатися. На скільки оцінюю свій виступ? 8.5/10. Що винесла для себе за цей старт? Для мене, коли по телевізору дивлюся, то кажуть, що тут така атмосфера страшна, щоб бігати та виступати. А як виявилося, можна конкурувати, бігати, виступати, отримувати кайф.

Розуміла передусім що треба відпрацювати на максимум для себе. Бо нам треба очки у команду, боротися за кожне місце. Бачила, як йде Ірина, як біжать спереду та позаду дівчата, і що їх потрібно доганяти та обганяти. Але сильно не робила на цьому акцент: розуміла, що потрібно відпрацювати, як я вмію та можу.

Щоб боротись так, плече до плеча, то це вперше. Ми з Анною Гандлер змагалися на Кубку IBU, і вона була сильнішою за мене. А сьогодні — у нас спершу лижі трішки підтуплювали, але потім вони розігрілися, і було добре, я змогла за нею триматися. При тому, що я не «ригала» — це був нормальний темп, з яким можна працювати. Швидка і точна робота на стрільбі? Лежачи, працювала швидко. До першого пострілу у мене така тенденція, що поки віддихаюся, то постріл може бути на 13-15 секундах. Але подальші чотири постріли я роблю швидко. А на «стійці» розуміла, що мені запасні патрони не треба, що треба відпрацювати. А за швидкострільність я якось не думала. Те, над чим працювали на тренуваннях, те й реалізували.

Завдання на сезон — стабільно виступати, підтримувати форму, яка є, розвивати себе, перевіряти, на що здатна. Бо у мене все тільки починається. Ми бігаємо контрольні змагання, тренування. Я бачила, хто як біжить та працює. Розуміла, на якому рівні я знаходжуся серед наших дівчат. А ось на таких змаганнях, серед інших дівчат — не розуміла. Треба ще працювати. Не скажу, що приїхала сюди отримувати досвід — його вже вдосталь, треба якось розкласти та зібрати себе докупи. Трішки звикнути до цих швидкостей і все буде класно», — сказала Дмитренко.

Нагадаємо, що в обох змішаних естафетах в Естерсунді українські біатлоністи фінішували в топ-10.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа може несподівано залишити Реал. Тібо має спокусливі пропозиції
Футбол | 15 травня 2024, 06:55 0
Куртуа може несподівано залишити Реал. Тібо має спокусливі пропозиції

Зірковим воротарем цікавляться клуби із Саудівської Аравії

Мічел оцінив програний матч Жирони, в якому Довбик так і не зумів забити
Футбол | 15 травня 2024, 08:01 0
Мічел оцінив програний матч Жирони, в якому Довбик так і не зумів забити

14 травня «червоно-білі» поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:1 у поєдинку 36-го туру Ла Ліги

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Який може бути мандраж ,якщо вона розуміє,що це просто екскурсія по трасі ,з неї ніякого спросу,просто проїхатись і все,від чого тут буде мандраж!?
Богдан Викторович
В 24 начинается....
Нойнер в 25 закончила, имея в районе 100 подиумов,  на этапах кубка мира, ЧМ и ОИ, поэтому они там на первых вторых местах, а мы рядом со всякими кореями