Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 25 листопада 2023, 17:57
842
0

Мотор – Валюр. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

Запоріжці приймають один із найсильніших клубів Ісландії

| Оновлено 25 листопада 2023, 17:57
842
0
Мотор – Валюр. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
ФГУ

Зустріч «Мотор» – «Валюр» відбудеться в суботу, 25 листопада, в Словаччині. Початок поєдинку о 18.00 за київським часом.

Після того як «Донбас» та ГК «Одеса» синхронно вилетіли з Кубка Європи ЄГФ у другому раунді, «Мотор» залишився єдиним представником нашої країни в третьому за статусом єврокубковому турнірі. І на стадії 1/16 фіналу чинному чемпіону України випав дуже міцний суперник. Ним став «Валюр» із далекої Ісландії.

«Валюр» можна назвати найвідомішим ісландським клубом в Європі. Достатньо сказати, що опонент запорізького клубу є єдиним представником Ісландії, який зіграв у фіналі тоді ще Кубка чемпіонів. Було це досить давно, в сезоні 1979/80, але з того часу жоден ісландський клуб і близько не підбирався до таких висот. Непогано «Валюр» виступає в єврокубках і в наш час. Так, минулого сезону ісландці брали участь в Європейській Лізі ЄГФ та успішно пройшли груповий етап, припинивши свій турнірний шлях лише на стадії 1/8 фіналу. До речі, флагман українського гандболу «Мотор» також виступав у цьому турнірі і фінішував у ньому з аналогічними показниками.

Нинішнього сезону «Валюр» заявився у змагання рангом нижче і вже встиг пройти в них два етапи. На старті єврокубка ісландці двічі обіграли литовський «Гранітас» – 27:24 та – 33:28, а у другому раунді опонент «Мотора» не зазнав проблем з естонським колективом «Польва Сервіті» – 32:29 та – 39:28. Що цікаво, у всіх цих матчах «Валюр» за фактом грав на виїзді, погоджуючись на проведення двоматчевих дуелей на майданчиках суперників.

Гарний виступ на міжнародній арені «Валюр» доповнює якісними результатами у внутрішньому чемпіонаті. На даний момент в першості Ісландії червоно-білі (такі кольори носить клуб) посідають друге місце. У десяти проведених матчах суперник запорізького колективу здобув вісім перемог і зазнав двох поразок.

Склад «Валюра» у переважній більшості складається з місцевих гандболістів. У команді є лише один легіонер – правий крайній Алан Нордберг з Фарерських островів. А лідерами ісландського колективу в Кубку Європи ЄГФ є лівий крайній Ульфар Тордарссон (20 закинутих м'ячів) та лівий напівсередній Магнус Олі Магнуссон, на його рахунку 18 точних кидків.

«Мотор» підійшов до матчу з ісландцями з гарним настроєм. Минулого тижня підопічні Миколи Степанця здобули три перемоги у трьох поєдинках чергового туру української Суперліги та продовжили очолювати турнірну таблицю, маючи при цьому стовідсотковий результат у десяти зіграних матчах.

Варто зазначити, що номінально домашню зустріч проти «Валюра» український клуб проведе у словацькому Міхаловце. На тій же арені, де наш колектив у минулому раунді єврокубка приймав «Кер'єнг» із Люксембургу.

Безумовно, дуель з «Валюром» стане серйозним випробуванням для запоріжців. Загалом, жереб міг би бути і більш прихильним до підопічних Миколи Степанця. Достатньо сказати, що «Мотор» та «Валюр» є найбільш рейтинговими колективами в усьому Кубку Європи ЄГФ, команди посідають 26-е та 34-е місця відповідно. І зустрінуться вони між собою вже в 1/16 фіналу. Втім, будемо розраховувати, що чинний чемпіон України підбере ключі до гостей з Ісландії та зможе подолати цей насправді непростий бар'єр.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема
Футбол | 06 травня 2024, 07:25 13
У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Джиро д'Італія. Перша перемога Погачара
Інші види | 05 травня 2024, 18:59 0
Джиро д'Італія. Перша перемога Погачара

Словенець захопив лідерство в загальному заліку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.