Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 листопада 2023, 01:10
1793
1

Бенавідес та Андраде битимуться за Альвареса. Якщо цього захоче Сауль

Але поєдинок у будь-якому випадку суперовий

| Оновлено 26 листопада 2023, 01:10
1793
1
Бенавідес та Андраде битимуться за Альвареса. Якщо цього захоче Сауль
Twitter. Давид Бенавідес і Деметріус Андраде (праворуч)

25 листопада у Лас-Вегасі, США, відбудеться поєдинок між двома непереможеними боксерами, 26-річним Давидом Бенавідесом (27-0, 23 КО) та 35-річним Деметріусом Андраде (32-0, 19 КО). Обидвох записують ледь не в головні суперники для Сауля Альвареса, але з різних причин. І з різних причин він не хоче з ними зустрічатись.

Але цього разу вони визначать, хто з них є кращим. І, можливо, переможець отримає протистояння проти Канело.

Андраде та Бенавідес мають влаштувати класний бій. Бо з їхніми стилями по-іншому бути не може

Протистояння Давида Бенавідеса та Деметріуса Андраде – це протистояння стилів. У тому самому класичному вигляді, про який зазвичай згадують всі, але який рідко хто пояснює.

Протистояння стилів буває різним. Агресивні боксери, які йдуть назустріч один одному, часто дають шоу, хоч іноді втрапляють в клінч один до одного і починається тяганина. Буває, що двоє технарів влаштовують по-справжньому чудове протистояння, в якому немає часу, щоб зрозуміти, як вони це роблять. А буває поєдинок Шакура Стівенсона та Едвіна Де Лос Сантоса, коли не заснути просто неможливо.

Але класика – коли стилі протилежні. Саме, як у цьому випадку. Бенавідес настільки сильно та регулярно йде вперед, що не зламатись під цим натиском неможливо. Можливо, це й реально, але поки що ми не бачили жодного боксера, який би з тим впорався успішно. Андраде ж, навпаки, довгий час кар’єри всі звинувачували у спойлерстві. У тому, що американець завдає одного-двох ударів, і потім спиною вперед тікає від опонента, щоб не дати по собі влучити.

Саме через ці дві причини Канело Альварес не поспішає битись проти них. Деметріус навіть приходив на пресконференцію до Сауля – вигукував щось із залу, на що отримав: «Звали н###й звідси, поки я тебе не вирубив», – від зазвичай стриманого мексиканця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Деметриус Андраде

Альварес розуміє, що наздогнати цього хлопця буде непросто, а грошей це не принесе. Канело буде стороною А, яка ризикує, і занадто сильно. Тому що люди прийдуть на нього, а шоу можуть не отримати через обережність опонента. Можуть ще й отримати поразку фаворита, а шоу все одно не побачити. Привести людину до грошей і програти – кому таке треба? Саулю - точно ні.

Влаштовувати бійку проти Бенавідеса – теж не найкраща ідея. Зараз Давиду всього 26 років і він цілком реально скидає до рамок категорії, в якій Альварес – абсолютний чемпіон. Одночасно з цим, Бенавідес – гігант. Він сильно більший за Канело, витривалий і дуже багато б’є. Людина буквально може йти вперед з ударами весь поєдинок, насипати, блокувати і знову насипати.

Сауль розуміє, що це аналогічна ситуація, але з більш небезпечним результатом для нього. Він буде стороною А, яка спустилась з небес до боксера, якого хочуть бачити його суперником. Він принесе головну частину каси. І в підсумку може програти молодому супернику – такий результат є цілком реальним. Навіщо це йому на теперішньому етапі кар’єри?

Знову ж таки, це не значить, що Андраде і Бенавідес точно переможуть Канело. Навіть Оскар Де Ла Хойя – колишній промоутер Альвареса, коли говорив про боксерів, яким до снаги перемогти мексиканця, назвав їх, але з обережністю:

«Думаю, Бенавідес точно дасть Канело крутий бій. Як і Андраде.

Чи пройде Бенавідес спочатку Андраде? Я не упевнений на сто відсотків, що Деметріус впорається з вогневою потужністю топових боксерів у 76 кілограмах, але подивимось, як воно буде. Насправді, Деметріус дуже гарний боксер».

Третім таким боксером Оскар назвав проспекта Давида Мораля, якщо комусь цікаво.

І тут обережний прогноз від Де Ла Хойї. Але ці хлопці справді можуть стати проблемою. І як мінімум одного з них точно хочуть бачити суперником Альвареса. Чи спуститься з Олімпу Сауль? Хороше питання. На яке немає відповіді.

Хто фаворит?

Молодий, більший та потужніший боксер. На Давида Бенавідеса можна поставити за 1.27. На старшого, меншого, але технічнішого Деметріуса Андраде букмекери дають коефіцієнт 3.65. Бенавідес – однозначний фаворит, але без гігантських цифр, так.

Getty Images/Global Images Ukraine. Давид Бенавідес

Що може запропонувати Давид? Тотальний пресинг, фізичне домінування. На зважуванні він буде в рамках категорії, а у ринзі набере добрих десять кілограмів, якими тиснутиме й тиснутиме. Здається, що все так просто. Вийшов та й преш вперед. Але за цим приховується складна комбінаційна робота, розуміння того, як треба різати кути і не пропускати забагато.

В останніх двох поєдинках Бенавідес розбив Девида Лем’є технічним нокаутом у шостому раунді та Калеба Планта рішенням суддів. Перший результат зрозумілий. Такий самий рубака, але менший за Бенавідеса. Другий є дуже технічним та рухливим боксером. Що не допомогло. І є підтвердженням, що «просто йти вперед» – замало.

Що може запропонувати Андраде? Ну, по-перше, рухливість та технічність. Тут він на голову вищий за суперника. Інше питання, що мало хто вміє так різати кути, як Бенавідес.

По-друге, не треба списувати з рахунків силу Деметріуса. В останніх своїх боях він виглядав доволі потужно. Зніс за два раунди Джейсона Квіглі та розбивав у тому числі й силовим боксом Демонда Ніколсона. Вони геть не рівень Бенавідеса, але яка різниця, якщо ми говоримо саме про силові показники Андраде?

Буде цікаво. Тікати всі дванадцять раундів в Андраде не вийде, тому доведеться битись. А він це вміє. Б’є і точно, і сильно. Кількістю перепрацювати цього гіганта навряд вийде, але якістю – чому ж ні? Особливо, коли вмієш боксувати так, як Андраде.

Виходить досить конкурентне протистояння. Додамо ще, що у Бенавідеса удар дуже важкий, але не нокаутуючий. Не той, від якого люди падають моментально. Тобто, найімовірніше, бій затягнеться і витривалість стане у нагоді обидвом.

Окрім переможця і того, хто ним буде, інше головне питання, чи зустрінеться з ним Канело. Час настав точно. Люди хочуть бою з Бенавідесом і упевнені, що цей здоровань заб’є Сауля. Хоча після останнього перфомансу Альвареса таких людей точно стало менше.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
R1d3r
Саулька избежит бандеровца (Бенавидеса)