Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
646
0

Маріно ПУШИЧ: «Програли Руху, бо подарували їм 2 голи»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував поразку від «Руха»

Маріно ПУШИЧ: «Програли Руху, бо подарували їм 2 голи»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич прокоментував поразку своєї команди у товариському матчі проти львівського «Руха» (1:3).

– Містере, «Шахтар» провів товариський матч із «Рухом». Що ви можете сказати про цю гру?
– По-перше, для мене було важливим провести цей матч, адже я хотів подивитися на інших гравців у дії, щоб краще розуміти їхні можливості. По-друге, більшість футболістів потребують практики, ігрового часу. Гра є гра: було важко, було багато фолів, але ж це частина гри. Мусимо пристосовуватися. Я вважаю, ми мали багато як гарних, так і поганих моментів. Не повинні пропускати три голи на такому рівні. Але, на жаль, це сталося, тому треба вчитися на помилках. Більшість футболістів, які виходили на поле, грали не так багато в сезоні, тому вибилися з певного ігрового ритму. У жодному разі нікого не звинувачую, це моменти навчання. Сподобалась енергія команди. Хлопці зробили все можливе, наполегливо працювали, але виявилося, що цього було замало для перемоги. Дуже корисна для нас гра, багато чого побачили. Намагалися вкласти багато енергії.

– Якими є основні причини поразки?
– Ми подарували суперникові два голи – усе просто. Звісно, це помилки, проте ми перемагаємо та програємо разом. Рудько – чудовий воротар, гарна людина. Він намагався дотримуватись усіх принципів, які ми прагнемо бачити в білд-апі. Звісно, іноді треба робити вибір, грати через короткі чи довгі передачі, але ми вчимося на цьому. Я побачив, що команда докладала зусиль, намагалася реалізовувати наші принципи з м’ячем і без м’яча максимально продуктивно. Я радий, що ми провели цю гру. Зауважу, що суперник мав моменти, особливо в першому таймі, коли ми діяли дуже відкрито. Проте ми також створювали шанси в другому таймі й, можливо, у першому, наприклад епізод зі Шведом. Утім, не треба аналізувати матч із такої точки зору: для мене важливо побачити футболістів у грі й краще розуміти їхні можливості. Ось і все. Справа геть не в результаті. Звісно, коли ми виходимо на поле, то прагнемо перемагати, але для мене найважливішим було подивитися на гравців, аби знати, на що я можу розраховувати, а над чим треба працювати.

– Яким є графік тренувань наразі? Що ви робили останніми днями?
– Продовжуємо тренуватися щодня. У вівторок повернуться збірники, склад, що грав проти «Руха», проведе відновлювальне заняття. У середу вже зберемося всі разом та почнемо готуватися до наступного поєдинку.

– Ви побачили гравців юнацької команди. Що можете сказати про їхні якості та потенціал?
– Багато сказати не можу, адже це був дуже короткий проміжок часу. Надав змогу пограти трьом з них. Видно, що вони хочуть грати, змагатися, як і кожен молодий футболіст, є потенціал для прогресу. Слід наполегливо працювати, щоб удосконалювати свої здібності. Вони талановиті, іноді тренуватимуться з нами.

– У матчі з «Рухом» отримав ушкодження Егіналду. Яким є зараз стан його здоров’я? Бачили, як ви виходили на поле, щоб заступитися за нього.
– Так, адже це був дуже неприємний фол – ззаду, без наміру доторкнутися до м’яча. Це дуже небезпечно. На мою думку, тут мала бути червона картка. Той випадок був не першим, було багато таких. Мені це не сподобалося, через цей удар ззаду ми втратили одного гравця. Я хотів сказати судді, що так не можна вести гру. Егіналду травмований і вибув. Ми не знаємо, чи надовго.

– Попереду матч із «Поліссям». Що можете сказати про суперника та за яким графіком готуватиметься команда?
– Я вже говорив стосовно графіка: у нас заплановано тренування в середу та четвер у повному складі, коли всі повернуться. Працюватимемо над тактикою під цю гру. Що можу сказати про суперника? Гарна команда, адже також змагається за високі місця в таблиці. На нас чекає складний матч.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.