Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 листопада 2023, 11:58
401
0

Консейсао – складний суперник для Наваррете. Хоч мексиканець і чемпіон

Загроза втрати титулу точно існує

| Оновлено 17 листопада 2023, 11:58
401
0
Консейсао – складний суперник для Наваррете. Хоч мексиканець і чемпіон
Getty Images/Global Images Ukraine. Емануель Наваррете

У ніч з 16 на 17 листопада у Лас-Вегасі, США на арені T-Mobile відбудеться поєдинок між чемпіоном WBO у другій напівлегкій вазі Емануелем Наваррете (38-1, 31 КО) та бразильським претендентом Робсоном Консейсао (17-2, 8 КО). Абсолютно різні стилі ведення бою, абсолютно різні боксери, але від цього не гірше, а точно краще.

І, безумовно, цікаво, як же чемпіон упорається із суперником з такими навичками та габаритами.

Наваррете видав чудовий попередній бій. А Консейсао не виграє з зими 2022 року

Емануель Наваррете перейшов у нову вагову категорію взимку 2023 року. Бувши чемпіоном у попередній вазі та захистивши титул декілька разів, він оголосив про зміну категорії і одразу отримав титульний шанс.

Зустріч з Ліамом Вілсоном склалась неочікувано непросто. Великий австралієць, який переважав мексиканця за габаритами, не злякався, не дав задню, а почав боксувати. У четвертому раунді Наваррете прилетіло. Він пропустив та побував у нокдауні.

Величезного успіху це Вілсону не принесло. Вся кількість та якість ударів Емануеля зробила свою справу. Вже у дев’ятому раунді мексиканець здобув дострокову перемогу технічним нокаутом, фірмово закидавши опонента своїми бомбами.

Після цього на нього чекало справжнє велике шоу. Протистояння проти Оскара Вальдеса – мексиканська класика. Принаймні, так його намагались подати всюди під час розкрутки. В Top Rank запросили Марко Антоніо Барреру та Еріка Моралеса на саме шоу та попередні події, записали відеоролики з мексиканською подачею.

На щастя, боксери не розчарували. Не найбільш габаритний Оскар Вальдес, мабуть, стрибнув якщо не вище голови, то до свого найвищого рівня. Таким загостреним на атаку і на точні влучання силовими ударами ми його востаннє бачили хіба в поєдинку проти Мігеля Берчельта, який Оскар виграв нокаутом.

З іншого боку, можливо, це здається через те, що удари нарешті влучали так, як треба. З тим же Консейсао Вальдесу довелось вмикатись та ламати хід зустрічі, яка йшла не так. А Шакур Стівенсон просто не дав нічого зробити, тому що виглядав сильно кращим боксером. А далі Адам Лопес дав на диво конкурентне протистояння. А от Наваррете ці удари ковтав.

На жаль чи на щастя, але жодного впливу вони на суперника не мали. Ну занадто ці боксери більші за Оскара. Скільки він влупив лівих бокових по Емануелю – страшна цифра. Правий через руку теж лягав у ціль. Наваррете тільки з’їдав їх і йшов уперед. Як бій проти Джаггернаута, який не відчуває болю.

Вальдес біль відчував, око затягнулось, а суперник пробивав все більше й більше. Боксерські навички Наваррете все ж недооцінені. Він чудово контратакував, пробивав суперника жорсткими аперкотами назустріч і не давав влучити по собі завдяки непоганому захисту.

Але через те, що його стихія – постійна атака, Емануель пропускає. А нівелює це ще більшою кількістю ударів, ніж у суперника. Кількість яких лише збільшується протягом раундів.

Наступним суперником мексиканського чемпіона стане один із найбільш незручних боксерів дивізіону. Габаритний, але одночасно дуже технічний бразилець Робсон Консейсао. Водночас із цим статусом йде те, що Робсон не вигравав поєдинки з зими 2022 року, а з останніх чотирьох боїв лише одна перемога. Проте тут є, що уточнити.

Перше протистояння, яке він програв у профі, було проти Оскара Вальдеса. Насправді дуже близький бій і багато людей побачило тоді перемогу бразильського боксера. Після цього була та сама перемога – над непереможеним Хав’єром Мартінесом. Бразилець доволі просто розбив американського проспекта на класі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Робсон Консейсао проти Шакура Стівенсона (зліва)

Наступним став Шакур Стівенсон. І це найважчий поєдинок в кар’єрі американця за останній час. Консейсао не переміг, але змусив Стівенсона виглядати далеко не найкращим чином. Навіть сам Шакур пізніше сказав, що визнає те, що був не у повному порядку і йому треба зробити з цього висновки.

Остання наразі зустріч – проти Ніколаса Полацо – дивна. Консейсао провів прекрасний перший раунд. Чудово захищався, контратакував, пробивав назустріч. Полацо взагалі нічого зробити не міг. Тільки показував, що удари бразильця йому не страшні. І показував це доволі часто, бо залітало багато.
У другому раунді відбулось чи то зіткнення головами, чи то що. Полацо якось занадто показово впав і поводив себе дивно. Демонстрував усіма силами, що він майже у нокауті, але потім казав, що готовий продовжувати.

Але довіримось лікарям. Вони заявили, що боксер не може продовжувати поєдинок і бій було визнано таким, що не відбувся.

Хто фаворит?

Звісно, що чемпіон. На Емануеля Наваррете можна поставити з коефіцієнтом 1.12, на його суперника – за 6.50.

Наваррете точно фаворит. Не тільки через те, що він чемпіон. Ще й через те, що це страшенно витривалий та зайнятий у ринзі боксер. Він весь час боксує. Йде вперед, щось вигадує, намагається дістатись до суперника. При цьому, добре тримає.

Кількість нокаутів не має нікого вводити в оману. Наваррете – не класичний нокаутер. Він не вирубає одним ударом майже ніколи. Але забиває кількістю так, що у суперників не лишається сил.

Одночасно з цим у Консейсао точно є переваги. Він вищий та має не сильно коротші руки. Він набагато технічніший. Навіть у 35 демонструє прекрасні рефлекси. Бачить все, йде від більшості атак. Ця людина змусила виглядати посередньо навіть Вальдеса та Стівенсона. А це боксери дуже розумні та технічні.

Тож чемпіону як мінімум не буде просто. Йому треба буде мати скажену фізичну підготовку, щоб просто заганяти аутсайдера. Боксувати з ним чи давати час на роздуми – це одразу підписати собі вирок на поразку.

Звісно, малоймовірно, що бразилець нокаутує мексиканця. Той тримає добре, а Робсон не б’є, як з гармати. Але грати саме у бокс проти бразильця точно не варто. Варто мати багато сил і ще трошки, щоб не дати Консейсао думати, а затискати та насипати багатоударні серії без зупинки.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 0
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.