Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 листопада 2023, 19:32
985
1

Епіцентр-Подоляни вперше завоював Суперкубок України

В поєдинку за почесний трофей володарі Кубку Ліги обіграли чемпіонів країни

| Оновлено 15 листопада 2023, 19:32
985
1
Епіцентр-Подоляни вперше завоював Суперкубок України
ПВЛУ

У Чернівцях сьогодні відбувся матч за Суперкубок України з волейболу серед чоловіків, у якому зустрічалися чинні чемпіони нашої країни, волейболісти дніпровського «Прометея» та володар Кубка Ліги 2022 року «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області.

Одразу слід зазначити, що цей трофей розігрувався всьоме і нинішні його учасники ще жодного разу не перемагали у турнірі. Більше того, вони вперше вийшли на майданчик в поєдинку за Суперкубок. Раніше чотири рази приз над головою піднімали гравці львівського «Баркому-Кажани» та по одному разу ним володіли харківський «Локомотив» і житомирська команда «Житичі-Поліський університет».

Щодо суперництва цих двох клубів, то воно почалося минулого сезону. У фіналі Кубку Ліги «Епіцентр-Подоляни» переміг з рахунком 3:2. А у фінальній серії (до трьох перемог) чемпіонату України «Прометей» досяг успіху 3:1. Причому всі три матчі підопічні Андрія Левченка виграли у п'яти партіях.

У цій грі перший сет проходив у завзятій боротьбі і лише наприкінці подоляни зуміли схилити шальки терезів на свій бік 25:23. Друга партія проходила з невеликою перевагою команди з Дніпра, які частіше лідирували у рахунку. І хоча їхній суперник зумів вирівняти становище 17:17 та 21:21, партію взяв «Прометей» 25:22.

З таким самим результатом «Епіцентр-Подоляни» переміг у третій партії. І в четвертому сеті волейболісти з Городка виявилися сильнішими 25:21.

Таким чином, «Епіцентр-Подоляни» вперше у своїй історії завоював Суперкубок України.

Суперкубок України з волейболу. Чоловіки
Чернівці. 15 листопада
«Прометей» (Дніпро) – «Епіцентр-Подоляни» (Городок, Хмельницька область)

1:3 (23:25, 25:22, 22:25, 20:25)

Вже за день 17 листопада «Епіцентр-Подоляни» проведе матч другого туру чемпіонату України з нинішнім лідером турніру «Буковиною» із Чернівців. А «Прометей» 18 листопада зіграє із вінницьким клубом «МХП-Ладижин ШВСМ Колос».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Ахаха Прометей проиграл, все силы потратили на лигу чемпионов