Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 16 листопада 2023, 06:46
550
0

Басконія – Барселона. Прогноз і анонс на матч Євроліги

Каталонське дербі в Євролізі

| Оновлено 16 листопада 2023, 06:46
550
0
Басконія – Барселона. Прогноз і анонс на матч Євроліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Басконія» – «Барселона» відбудеться в середу, 15 листопада, в Іспанії. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Setanta Sports Ukraine.

У найсильнішому клубному турнірі Європи продовжується низка дербі. І сьогодні вболівальники зможуть спостерігати за черговим іспанським, а точніше, за каталонським дербі між «Басконією» та головною командою даного регіону – «Барселоною»

Басконія

Клуб із міста Віторія (або ж баскською мовою Гастейс) став одним із відкриттів минулорічної Євроліги, продемонструвавши відмінний баскетбол і не дотягнувши до стадії плей-оф лише однієї перемоги. У міжсезоння з команди пішли кілька важливих гравців, зокрема, один із лідерів Даріус Томпсон, що відобразилося на невдалому старті вже в цьогорічному ігровому році.

У п'яти стартових турах «Басконія» лише один раз обіграла своїх суперників, і такий невдалий початок не залишився поза увагою керівництва клубу. Зі свого посту був звільнений головний тренер команди Жоан Пенарройя, а на його місце прийшов сербський наставник Душко Іванович, який розпочинав нинішній сезон у «Црвені Звєзді», але також був звільнений з посади. Варто зазначити, що для Душко Івановича нинішній прихід до «Басконії» став уже четвертим в його кар'єрі.

Під керівництвом нового старого тренера клуб із Каталонії розпочав шлях із низів турнірної таблиці та здобув дві перемоги в двох матчах, у важкій боротьбі обігравши міцні «Партизан» та «Олімпіакос». Цей ривок підняв команду вгору і після семи турів «Басконія» ділить 9-13 місця з цілим рядом колективів та не випадає з боротьби за постсезон.

Повний список результатів «Басконії» у поточній Євролізі виглядає так:

6 жовтня. «Басконія» (Іспанія) – «Реал» (Іспанія) – 77:79

12 жовтня. «Альба» (Німеччина) – «Басконія» (Іспанія) – 86:91

17 жовтня. «Басконія» (Іспанія) – «Баварія» (Німеччина) – 68:76

19 жовтня. «Басконія» (Іспанія) – «Жальгіріс» (Литва) – 82:99

27 жовтня. «Панатінаїкос» (Греція) - «Басконія» (Іспанія) – 95:81

3 листопада. «Басконія» (Іспанія) – «Партизан» (Сербія) – 84:83

9 листопада. «Олімпіакос» (Греція) – «Басконія» (Іспанія) – 74:75

Після семи проведених матчів лідерами колективу з Віторії є новачок команди, нігерійський центровий Чіма Монеке (17,7 очок + 6,2 підбирання, рейтинг ефективності – 22,7 бали) та литовський форвард Тадас Седекерскіс, який є одним із старожилів «Басконії», і проводить в ній уже четвертий сезон (10 набраних пунктів у середньому за гру + 9,3 підбирання, рейтинг ефективності – 19,3 бали).

Барселона

Клуб зі столиці Каталонії на початку сезону демонстрував не надто видовищний та якісний баскетбол і навіть перемоги над колективами, що поступаються у класі, давалися синьо-гранатовим доволі важко. Не можна сказати, що зараз «Барселона» під керівництвом легенди клубу Рохера Грімау аж надто покращила якість своєї гри, рух у кращий бік є, але до виходу на заплановану потужність їм ще далеко. Проте команда дає головне – успішний результат. «Барса» в семи турах Євроліги поступилася лише один раз і зараз одноосібно посідає друге місце в турнірній таблиці, переслідуючи мадридський «Реал».

Результати «Барселони» у Євролізі 2023/2024:

5 жовтня. «Барселона» (Іспанія) – «Анадолу Ефес» (Туреччина) – 91:74

13 жовтня. «Олімпіакос» (Греція) – «Барселона» (Іспанія) – 68:77

17 жовтня. «Партизан» (Сербія) – «Барселона» (Іспанія) – 83:92

20 жовтня. «Барселона» (Іспанія) – «Баварія» (Німеччина) – 98:59

26 жовтня. «Реал» (Іспанія) – «Барселона» (Іспанія) – 65:64

3 листопада. «Барселона» (Іспанія) – «Панатинаїкос» (Греція) – 80:72

10 листопада. «Барселона» (Іспанія) – «Црвена Цвезда» (Сербія) – 86:81

Лідерами «Барселони» після семи турів є чеський форвард Ян Весели (12,1 набраних пунктів, рейтинг ефективності – 17 балів) та аргентинський захисник Ніколас Лапровіттола (11,8 очок + 6,2 передачі, рейтинг ефективності – 16.2 бали).

***

Попри те, що клуби знаходяться в різних частинах турнірної таблиці, каталонське дербі обіцяє бути завзятим та принциповим. «Басконія» після зміни головного тренера сильно додала і готова надолужувати втрачене на старті. Проте тягатися з «Барселоною» їй буде дуже нелегко, адже синьо-гранатові мають значно потужніший підбір гравців, що поки дозволяє команді перебувати на провідних ролях у Євролізі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Барселони»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.