Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 листопада 2023, 17:03
2483
1

Перейра виніс Прохазку, хоча не перемагав у поєдинку. Далі хоче Адесанью

Але Ісраель навряд чи погодиться

| Оновлено 12 листопада 2023, 17:03
2483
1
Перейра виніс Прохазку, хоча не перемагав у поєдинку. Далі хоче Адесанью
Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра і Іржі Прохазка (праворуч)

12 листопада на турнірі UFC 295 в США відбувся поєдинок між чеським бійцем ММА Їржі Прохазкою (29-4) та бразильським спортсменом Алексом Перейрою (9-2). Протистояння ударників завершилось доволі швидко, навіть не встигнувши розігнатись на повну. А от питання щодо завершення – вчасного чи ні - дійсно можуть бути.

Перейра добре провів перший раунд. Але бій, скоріше, забирав Прохазка

Алекс Перейра добре стартував у поєдинку. Загалом, без карколомних поворотів подій, та й бразилець ніколи не несеться вперед без зупинки. А цього разу навіть довелось попрацювати другим номером.
Це не є проблемою чи новиною для Алекса. Взагалі, його атакувальний стиль і полягає саме у цьому. Підтискати, неквапливо атакувати, після чого дати супернику помилитись і добити його за це.

Але цього разу атакувальні активності диктував саме Їржі Прохазка. Він пішов вперед на опонента, але теж без скажених атак з перших секунд. Яким би диким не виглядав чех у попередніх поєдинках, він розумів, хто навпроти і що ця людина може.

Та й Перейра не змусив себе чекати. Контратаки були точними та жорсткими, а лоу-кіки відбили все бажання Їржі набирати швидкість. Фактично, трьома точними лоу-кіками Алекс відбив ногу суперника. А без неї Прохазка не те, що не той, але план змушений змінювати.

Він і змінив. Повалив опонента у партер, спробував контролювати – це вийшло. Спробував атакувати – це не вийшло. Перейра величезний. Він був більшим у клітці навіть за Прохазку, який у напівважкій вазі боксує весь час, на відміну від бразильця. І дуже сильний. Він розумно контролював руки суперника, хоча декілька ліктів все ж проскочило між руками. Але не критично.

Стійку загалом у першому раунді забрав Перейра, але Прохазка вирівняв картину і все не виглядало для нього критично. А от у другому Їржі почав вмикатись.

Відбита нога – проблема. Але Прохазка знайшов цьому рішення. Він почав змінювати стійки та вмикати режим непередбачуваних атак. Ось тут він намагається пройти в ноги, а ось тут вже атакує голову суперника. В моменті стоїть в одній стійці, а вже за секунду б’є з іншої ноги в голову. Це ще не фірмовий Прохазка, але вже початок того, заради чого ми усі увімкнули цей поєдинок.

Перейра у відповідь був страшенно зосередженим. Як і завжди. Його все це не вибивало з колії. Звісно, Їржі був точнішим і забирав поєдинок. Але головне – те, кому в кінці підіймуть руку, а не те, хто красивіше боксує у конкретних епізодах. Бразилець спокійно працював у тому, що йому було треба. Постійно перевіряв ногу опонента. І не давав тому розслабитись, і загалом намагався пробити її остаточно. Бив назустріч, намагався упіймати на помилках.

Задача не з простих, коли суперник змінює стилі та підходи просто по ходу протистояння. Але реальна, якщо не втрачати голову і не робити те, що потрібно опоненту. Прохазці треба, щоб суперник почав нервувати, намагатися зриватись в атаки. Ось на цьому він ловить усіх ідеально. Але кам’яне лице Перейри не виглядало знервованим.

І як показала практика, воно таким і не було. Алекс дав Їржі промахнутись, влучив правою, а потім лівим боковим. Нокдаун, що перетворився у нокаут. Перейра затиснув опонента біля ніг і почав насипати ліктем в область вуха. Прохазка почав падати – чи то на спину, чи то крутитись просто. А рефері завершив поєдинок.

Getty Images/Global Images Ukraine

Їржі після бою сказав, що йому здається, що рішення рефері нормальне, бо йому дійсно дісталось. Але, знаючи підхід Прохазки до таких питань, можливо, він просто не хотів проявляти емоції на публіці. Тому що чех візуально не здавався нокаутованим.

З іншого боку, рефері все одно краще видно. Він стоїть просто біля бійців. Важко оцінити епізод біля телевізора, та ще й коли один із суперників майже у партері.

Що тепер?

Їржі обіцяє повернутись. Він каже, що зробить висновки з поєдинку і буде кращим. Точно віриться. Він, можливо, програв перший раунд, але близько – бо контролював суперника у партері. І він точно вигравав другий раунд. Перейра не встигав кількісно за ідейністю Їржі, а той своїми різними атаками постійно змушував суперника пропускати удари.

Прохазці всього 31 рік. Молодий, активний, мотивований. І програв не страшним нокаутом. Взагалі все нормально, хоч і неприємно програвати. Чех навіть може повернутись та перемогти в умовному реванші через якийсь час.

Алекс Перейра тепер в компанії бійців, які вигравали титули в UFC у двох категоріях. Їх всього одинадцять людей. Стільки, скільки всього боїв в Алекса у ММА. А в UFC, звісно, і того менше. Що в кікбоксингу легенда, що тут страшенно успішний боєць. При тому, що він переходив, маючи реноме ударника і були великі сумніви у тому, чи потягне він суперників із боротьбою. Того ж Яна Блаховича потягнув і переміг.

Проте Перейра хоче повернутись до минулих питань. Його знову цікавить Ісраель Адесанья. Схоже Алекса образили слова Ісраеля про те, що єдине досягнення, яке бразилець згадуватиме на пенсії, буде перемога над ним. Як і зачепила остання поразка. Все ж скидання ваги точно вплинуло на можливість тримати удар.

Перейра покликав Адесанью у напівважку вагу. Ту, де в Ісраеля не виходило – він якраз програв Блаховичу через боротьбу. Перебив Яна у стійці, але поляк занадто довго його контролював. Алекс кличе вічного суперника зійтись ще й у рамках нової категорії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Адесанья після поразки від Шона Стрікленда хоче взяти перерву. Каже, що його тілу треба відновитись і ми не скоро побачимо його у клітці. У чому мотивація повертатись для бою з Перейрою? Хіба що гроші. Він хоче відпочити, а Перейра завжди був неприємним суперником для Адесаньї – і фізично, і психологічно.

Тож варто розраховувати на зустріч Алекса Перейри проти Джамала Хілла. Американець залишив титул вакантним – він тепер у Перейри. Хілл і у залі перебував, і точно хоче битись. Тож чекаємо цю бійку, а там, можливо, й Ісраель з’явиться.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Likarua
Передчасно суддя зупинив бій. А взагалі виходити на чемпіонський бій після 517 днів простою... Ну це так собі...