Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 листопада 2023, 19:35
1031
4

Вадим ГУТЦАЙТ: «Перш ніж щось казати – пройдіть мій шлях»

Колишній міністр спорту прокоментував свою відставку

| Оновлено 09 листопада 2023, 19:35
1031
4
Вадим ГУТЦАЙТ: «Перш ніж щось казати – пройдіть мій шлях»
НОК України. Вадим Гутцайт

У четвер Верховна рада України відправила у відставку міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, який також очолює НОК України.

На своїй сторінці у Фейсбук він прокоментував відставку.

Момент призначення на посаду – це лише початок відліку до моменту відставки, і за цей час ми з командою встигли багато.

Ми зберегли спорт та молодіжну політику у часи ковіду та війни. Два десятки олімпійських медалей, більше сотні медалей на Паралімпійських іграх, здобули на сьогодні понад 50 ліцензій на Олімпіаду у Парижі. Здобули 45 медалей на Всесвітніх іграх у Бірмінгемі та 41 медаль на Європейських іграх у Кракові.

Ми обʼєднали міжнародну коаліцію, відсторонили російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, а російському олімпійському комітету призупинено членство у МОК за зазіхання на територіальну цілісність України.

Багато проєктів у сфері молодіжної політики, утвердження української громадянської та національної ідентичності, спортивної реабілітації військових, розвитку масового спорту тощо.

Дякую Мінмолодьспорт за згуртовану команду, за роки спільної роботи, за дружбу і приємне спілкування, за розуміння і підтримку, за яскраві моменти і геніальні ідеї, за одностайність і колективну силу. Працювати з вами – одне задоволення. Ми зробили багато, хоча планували ще більше.

Хтось пихато скаже, що ми робили не те і не так, але усім критикам я хочу запропонувати одне: перш ніж щось казати – вдягніть моє взуття, спробуйте пройти мій шлях, відчуйте гордість за свою країну в момент, коли лунає гімн і майорить прапор, відчуйте біль, втому, розпач, спіткніться об кожен камінь, об який я спіткнувся…. І тільки після цього кажіть, що ви знаєте, як правильно жити, працювати та ухвалювати рішення…

Дякую Президенту України Володимиру Зеленському, Керівнику Офісу Президента України Андрію Єрмаку, Премʼєр-Міністру України Денису Шмигалю та всім членам Уряду за довіру та можливість служити Україні! І я робитиму це і надалі – на будь-якій посаді і у будь-якому статусі. Дякую усій команді, що йде зі мною наш шлях. Дякую своїй родині за підтримку та нескінченну віру в мене та у всі мої починання. Дякую Силам безпеки й оборони України та кожному й кожній, хто віддав своє життя за можливість жити, працювати та ставити цілі на майбутнє.

Завжди памʼятатиму про спортсменів і тренерів, які віддали життя за нашу майбутню Перемогу та стали Янголами Спорту», – написав Гутцайт.

Як повідомив Давид Арахамія, поки що обов’язки Гутцайта виконуватиме його заступник. Із кандидатурою нового міністра в уряді ще не визначилися.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Титулований європейський клуб націлився на Бражка після його гри на Євро
Футбол | 29 червня 2024, 18:20 29
Титулований європейський клуб націлився на Бражка після його гри на Євро

«Феєнорд» розраховує підписати українця

Євро-2024 виграє збірна…
Футбол | 29 червня 2024, 15:40 23
Євро-2024 виграє збірна…

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Текст писала дружина-журналістка?
Spit_on_all
Когда поребрик вернули в олимпийский спорт -ругали. Когда этих гнид все таки отстранили- никто даже и не вспомнил. Много работы проделано, работы, которую мало кто видел. Много сделано того, за что хочется сказать спасибо. К сожалению, люди любят неудачников, любят жалеть и давать второй шанс. Не любят успешных, завидуют чёрной завистью, критикуют и мешают с дерьмом. Когда люди научаться не завидовать, а стремиться, вот тогда в стране наступит процветание.  Помогать надо талантам, бездари пробьются сами. Второй шанс надо давать успешным,  критиканы и завистники не пропадут. Спасибо за хорошую работу на благо страны
serhiy
Ще певно пожаліти тебе треба. Накрав та й звиздуй і сиди тихо щоб ніхто тебе не бачив.
Чмо ще займає посаду -президент НОК. Ось коли і з відти попруть-можеш хникати-керувальник великий !!!
valerafan1
Пане Вадиме, а більшість любителів спорту вдячні Вам за все що було зроблено для процвітання України на міжнародній арені.