Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 квітня 2024, 07:38
271
0

Українка Женя Казбекова посіла друге місце на Red Bull Dual Ascent

Українська спортсменка стала другою у турнірі зі скелелазіння

| Оновлено 09 квітня 2024, 07:38
271
0
Українка Женя Казбекова посіла друге місце на Red Bull Dual Ascent
Matteo Mocellin/Red Bull Content Pool. Женя Казбекова (зліва)

У «великому» фіналі переможець Red Bull Dual Ascent 2022 року Альберто Гінес Лопес та його партнерка по команді українка Женя Казбекова зійшлися у двобої з Єрнеєм та Юлією Крюдерами.

Надзвичайно драматична гонка розгорнулася на тлі одного з найкрасивіших у світі місць для скелелазіння — на величезній прямовисній стіні дамби Верзаска. Команди йшли так близько, що до самого кінця важко було вгадати переможців.

Коли перемога була на відстані витягнутої руки від кінчиків пальців Жені Казбекової, брату та сестрі Крюдерам вдалося вирватися вперед та перетворити мультипітч-змагання на тактичні інтелектуальні ігри.

Перший момент, від якого перехоплювало подих, стався на третьому пітчі. Після бурхливого старту обох команд, саме Женя Казбекова взяла на себе ініціативу і вийшла на ділянку зі складністю 7В+.

Matteo Mocellin/Red Bull Content Pool. Женя Казбекова виходить на фінальну дистанцію

Напруга була відчутною, коли спортсменка зробила перший великий стрибок, але впевненість розвіялася, коли Женя втратила хватку і опору. Це була прикра помилка і перша велика невдача для команди. Ця помилка дала суперниці Жені — Юлії Крюдер — життєво важливі додаткові хвилини, щоб зібратися з думками та виконати той самий стрибок.

Поки Юлія налаштовувалася на вирішальний крок, Женя не гаяла часу, та розпочала запеклий відрив, намагаючись повернути втрачені метри і пройти весь маршрут. Незважаючи на її спроби підкорити поле першою, Юлія втримала стрибок і фінішувала першою. Кілька напружених секунд минули після того, як Женя зробила свою другу спробу, і цього разу їй вдалося пройти маршрут.

«Я трохи розчарована, але все добре. На останньому кроці було дуже багато тиску, я була за три кроки від фіналу, але у мене не залишилося сил. Ми трохи нервували перед сьогоднішнім вечором, але як тільки почали підніматися, все змінилося на адреналін», — сказала після фіналу Женя Казбекова.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.