Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 13 листопада 2023, 05:43
3728
0

Юрай САНІТРА: «Попередньо знаю основу команди на Кубку світу»

Тренер чоловічої збірної України – про роботу напередодні нового сезону

| Оновлено 13 листопада 2023, 05:43
3728
0
Юрай САНІТРА: «Попередньо знаю основу команди на Кубку світу»
Biathlon.com.ua. Юрай Санітра

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про те, як команда проводить заключний підготовчий збір у Контіолахті перед стартом нового сезону.

До старту сезону команда готується без Дмитра Підручного. Лідер збірної отримав травму ліктя перед стартом літнього чемпіонату світу, і хоча вже готується індивідуально, але на першому етапі в Естерсунді не виступить.

«Плануємо бути тут до 22 листопада. Наприкінці збору тут будуть цікаві змагання (18-19 листопада), гран-прі Контіолахті, де плануємо виступити. Це один з останніх тестів перед стартом сезону. Там виступатимуть не лише спортсмени, але й команди. Приїде й команда «Б», бачитиму на одному старті всіх спортсменів, які можуть виступити на старті Кубка світу та Кубка IBU.

Але я вже попередньо знаю основу команди на Кубку світу, бо це не робиться з двох стартів. Знаю спортсменів, які у мене є, на якому рівні вони знаходяться. Це для того, щоб вони отримали більше змагальної практики. Звичайно, що дивитимуся на стан, але щоб не було розуміння, що це відбір на Кубок світу.

На першому етапі Кубка світу жорстка програма. За 10 днів – шість стартів, тому я планую там зібрати шість спортсменів, щоб робити ротацію. Є база спортсменів, як і у минулому році. Коли немає Підручного на першому Кубку світу, будемо вибудовувати команду, яка виступала у попередньому сезоні: Дудченко, Прима, Цимбал, а далі побачимо.

Щодо Підручного – можу сказати, що він матиме індивідуальну програму з 2 листопада в Обертілліаху. Якщо все буде відбуватися відповідно до моїх побажань, він приєднається до команди на другому етапі Кубка світу в Гохфільцені.

Йдемо крок за кроком. Він виконав хорошу роботу на зборі в Сянках, я задоволений тим, який результат він продемонстрував на функціональному тесті в Києві. Його фізичний стан на дуже хорошому рівні, але щось планувати ще рано. Треба почекати, коли він на 100% буде виконувати всю тренувальну роботу. До того часу може виконувати практично все, єдина проблема – стрільба лежачи, де ще лікоть йому заважає займати відповідне положення», – розповів Санітра.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.