Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 сiчня 2024, 13:24
6956
2

Чи отримає Усик бій із Ф'юрі. Як справи у Берінчика, Ломаченка та інших

Розбираємося з перспективами українських професійних боксерів

| Оновлено 30 сiчня 2024, 13:24
6956
2
Чи отримає Усик бій із Ф'юрі. Як справи у Берінчика, Ломаченка та інших
Getty Images/Global Images Ukraine

Блогер Sport.ua Лев Кравців розбирається, чого в найближчому майбутньому чекати від українських боксерів на професійному рингу. У когось є оголошені поєдинки, у когось вони оголошені, але певності у тому, чи вони відбудуться, немає. А хтось дивує заявами зі сторони. Розбираємось.

Василь Ломаченко

Наступний поєдинок: Джордж Камбосос або не виключено завершення кар’єри

Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Неочікувано, але факт. Василь Ломаченко може піти на пенсію вже зараз. Так склалось, що останнім часом його кар’єра знаходиться у дивному становищі. Начебто все ще є сили і навички, начебто не так сильно здали фізичні можливості, щоб вже ховати кар’єру.

Разом з цим, з 2020 року кар’єра Ломаченка виглядає доволі дивно. Була поразка Теофімо Лопесу. Спірна, але зафіксована. Потім було три перемоги. Масайоші Накатані розбитий без шансів і було б дивно бачити інший підсумок. Річард Коммі об’єктивно міг бути розбитий епічніше, ніж вийшло. Але у момент, коли домінування та дострокова перемога здавалась неминучою, Василь збавив оберти і виграв рішенням суддів з конкуренцією в останніх раундах. Потім складний бій з Джемейном Ортісом та поразка Девіну Хейні. Теж спірна, але зафіксована.

А тепер президент WBO на конгресі оголосив, що йому сказали про те, що Ломаченко може закінчити кар’єру раніше. З чого це взялось, від кого і наскільки серйозно – незрозуміло. Але факт того, що про це говорить цілий президент організації, не виглядає простими розмовами ні про що. Щоправда, пізніше Арум виправився, сказавши, що Ломаченко не планує вішати рукавички на цвях, а його наступним суперником може стати Джордж Камбосос.

Кар’єра Ломаченка загалом виглядає недоконаною. Він точно міг би більше. А у разі пенсії вже зараз, взагалі не буде ясно, до чого це все було. Хоча титули у трьох вагових категоріях – велике досягнення.

Олександр Усик

Наступний поєдинок: проти Тайсона Ф’юрі, якщо все складеться

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі

Здається, що з Олександром Усиком все зрозуміло. Боксуватиме проти Ф’юрі, бо контракт підписано, все чітко та ясно. Але нагадуємо, що контракт цей з Тайсоном Ф’юрі.

Якщо нічого не зламається, бо може. Але контракти підписані і навіть є попередня дата – 23 грудня. Проте не факт, що сторони погодяться. Усик-то тренується, а от Ф’юрі видав чи не найгірший бій у кар’єрі. Один з – точно. І вже зараз його промоутер говорить про те, що Тайсон не буде готовий на дату, яка прописана у контракті. Звісно, Усик хоче боксувати вже 23 грудня, але, очевидно, йому доведеться почекати.

До речі, щодо ризику. Усик казав недавно, що він не ризикує нічим у профі і вже досягнув ледь не максимуму. Звісно, програвати не хочеться, але, як елемент тиску на Ф’юрі, звучить добре.

Так що тепер тримаємо кулаки за бій за абсолютне чемпіонство. Перший в історії чотирьох авторитетних чемпіонських поясів.

Не варто забувати, що є й інші варіанти. Зараз найперший – Філіп Хргович. Найперший після Ф’юрі, звісно. Потім – Чжан Чжилей. Варіанти не кращі за Ф’юрі, але вони є. Не обов’язково дивитись на кума та йти на пенсію. Нам треба ще боксу Усика.

Денис Берінчик

Наступний поєдинок: може бути за пояс чемпіона

Getty Images/Global Images Ukraine. Денис Берінчик

Здається, Денис дочекався. Або майже дочекався. Вже давно Берінчик є інтернаціональним чемпіоном за версією WBO. Час йде, він б’є то одного боксера, то іншого. Іноді їздить за кордон – в останній час. Зустрічається з міцними суперниками, підписує контракт про спів-промоутерство. І що це дає? Нічого. Так думала більшість фанатів.
Але все не так. На конгресі WBO президент організації заявив, що бій українця за титул буде залежати від Девіна Хейні. Чинний чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації боксуватиме проти Реджиса Прогрейса – для цього підніметься у більш важку вагову категорію.

Президент WBO бажає почекати до кінця року. Дочекатись результату і, відповідно, рішення Хейні. Якщо той вирішить переходити у нову категорію, то тут пояс оголосять вакантним і Берінчик за нього боксуватиме. Серед можливих суперників двоє: Анхель Фієрро (чемпіон WBO NABO) та Ісаак Круз (чемпіон WBO Latino).

З ними теж не все так просто. З першим бій може відбутись без проблем. З другим – під питанням через його можливий реванш проти Джервонти Девіса. Тож занадто багато питань, але загалом цього разу Денис найближче до титульного шансу.

А якщо Хейні лишиться? Тоді, скоріш за все, пара Берінчика проти одного з цих боксерів вирішить, хто претендуватиме на Девіна. Але це все ж затягує титульний бій занадто далеко в часі, якого у Берінчика не так багато.

Владислав Сіренко, Карен Чухаджян, Сергій Дерев’янченко

Ну і коротко по тим, хто подає надії, або дивує тим, скільки ще часу він збирається триматись у топі.

Сіренко відновлюється від травми. Загалом, зі здоров’ям вже все нормально, тепер треба знайти суперника, який був би розумний по рівню і не занадто небезпечний. Варіантів серед обговорення немає, але Владислав точно повернеться. Можливо, і в 2023 році.

Карен Чухаджян нещодавно повернув пояс IBF Inter-Continental у Мюнхені в бою проти італійця П'єтро Россетті. Наразі він відпочиватиме і готуватиметься до нових викликів, яких у нього достатньо.

Сергій Дерев’янченко не йде на пенсію і хоче ще боїв. Влітку 2023 року він програв Хайме Мунгії за дуже дивного суддівства. Сергій став першим, хто так сильно розбивав мексиканця, але всі бокові десь побачили перемогу Хайме.

Реванш Дерев’янченко не отримає – ніхто не ризикуватиме рекордом Мунгії вдруге. Але непоганого суперника за хороші гроші - може цілком. Тому що менеджмент українського бійця – один з найкращих серед наших спортсменів у професійному боксі.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Енді Руїс та Джарелл Міллер провели першу дуель поглядів
Бокс | 25 квітня 2024, 21:27 1
ВІДЕО. Енді Руїс та Джарелл Міллер провели першу дуель поглядів

Головним буде бій між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадримовим

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Насчет Ломаченко и неясности "к чему это всё было", то он первый был вне зависимости от веса, а потом с возрастом сдал, да и странные решения судей пошли, как итог невнятные поражения. Но он все равно показал что-то новое в боксе. Любовь к попам РПЦ и вовсе отдельная история вызывающая недоумение в народе и по сей день. Отличился и в ринге и вне ринга, так-то!