Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 жовтня 2023, 20:57
283
0

Суд продовжив арешт Ігорю Коломойському ще на місяць

На продовженні арешту наполягала сторона звинувачення

| Оновлено 27 жовтня 2023, 20:57
283
0
Суд продовжив арешт Ігорю Коломойському ще на місяць
Телеграф. Ігор Коломойський

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін перебування під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського ще місяць до 2 грудня включно.

Рішення ухвалила слідча суддя Олена Мелешак. На продовженні арешту на 2 місяці наполягала сторона звинувачення. Строк попереднього запобіжного заходу закінчувався 2 листопада. Розмір застави залишили попереднім – 3,9 млрд. грн.

Суддя Мелешак зобов’язала керівництво СІЗО, де Коломойський відбуває арешт, організувати йому повне медичне обстеження.

Раніше, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще дві підозри: про виведення з ПриватБанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшився до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на дві доби наклали арешт на активи та майно Коломойського. Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовив 21 вересня прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

24 жовтня Шевченківський суд Києва відхилив клопотання захисту Ігоря Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт, залишив альтернативу – внесення застави у 3,9 млрд гривень, і відправив на медобстеження. Коломойському загрожує до 12 років ув'язнення.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.