Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 27 жовтня 2023, 20:22
2463
4

БЛІЗНІЧЕНКО: «Поворознюк вирішив, що може не платити зарплату травмованим»

Півзахисник «Вереса» – про своє перебування в «Інгульці»

| Оновлено 27 жовтня 2023, 20:22
2463
4
БЛІЗНІЧЕНКО: «Поворознюк вирішив, що може не платити зарплату травмованим»
ФК Верес. Андрій Блізніченко

Півзахисник «Вереса» Андрій Блізніченко розповів про своє перебування в клубі «Інгулець» з Петрового.

– Як ви в «Інгулець» потрапили?

– Мій агент запропонував мене Лавриненку ‒ він на той час очолював «Інгулець». Далі зі мною зв’язався Бартулович, який тоді був асистентом Лавриненка, ми поспілкувалися і вирішили спробувати. Розуміли, що після двох хрестів та великої паузи буде непросто знайти гідний варіант продовження кар’єри, але підкуповувала особиста зацікавленість головного тренера. Загалом, я ні про що не шкодую у своїй кар’єрі, окрім рішення перейти в «Інгулець». Це була дуже велика помилка.

– За пів сезону ви взяли участь лише в чотирьох матчах. Лавриненко не бачив вас у складі?

– Проблема більше була не у Лавриненку, а в президенті Олександрі Поворознюку. Коли ми готувалися до старту чемпіонату сезону 22/23, я отримав незначне пошкодження, лікування мало зайняти близько 1,5-2 місяців. Звісно, що ніякої медичної підтримки в цьому клубі я не отримав, там кожний травмований гравець лікується своїм коштом. До цього ж, Поворознюк вирішив, що має повне право перестати платити зарплату, поки я травмований. Просто поставив перед фактом: або я йду з команди, або буду отримувати зарплату майже у 8 разів меншу, ніж вказана в контракті. В нього взагалі дуже дивні погляди на керування футбольним клубом, складається таке враження, що він живе у якомусь своєму світові, який дуже відрізняється від цивілізованого футбольного світу і в якому нема місця для поваги футболістів та їхніх контрактів. Хоче – платить, не хоче – не платить. Для нього це абсолютно нормальна історія.

– Із вами розрахувалися?

– Ні. Я б міг судитися. Однак у такому випадку мені ніхто б не віддав документи. Якби я там пів року ще просидів фактично без команди, то можна було б і взагалі із футболом завершити. А хочеться ще грати. До того ж Поворознюк нікому не віддає на руки додатки до контрактів, де прописані справжні зарплати. Я думаю, ви розумієте, чому він так робить. Без цього документу важко довести свою правоту в суді.

– І багато в «Інгульці» таких, як ви?

– Коли я був в команді, то в усіх, хто травмувався, була аналогічна ситуація. Одразу ставали поганими та непотрібними. Хоча клуб стоїть виключно на футболістах та їхньому колективі. Більш щирого, чесного та сильного колективу у мене ще в житті не було. Якби не хлопці, команда грала б максимум в Другій лізі.

– Невже все настільки було погано?

– Мені є з чим порівнювати. Але там неправильно абсолютно все. Тренувальних полів немає, харчування немає, медицини немає. Ставлення до гравців дуже непрофесійне.

– Поворознюк – футбольна людина?

– Він 100% вважає себе такою людиною. Але, знаєте, є така приказка: «Футбол не обдуриш». Тому я не хочу за нього більш нічого казати, впевнений, що справжня футбольна спільнота України дуже чітко розуміє, хто є хто.

Нагадаємо, що Андрій Блізніченко був гравцем «Інгульця» у 2022-му році, але зіграв лише чотири матчі.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 15:59 8
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Перес відреагував на повернення Куртуа на поле після важких травм
Футбол | 04 травня 2024, 16:10 0
Перес відреагував на повернення Куртуа на поле після важких травм

Бельгійський воротар вийде у старті на матч проти «Кадіса»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
а зачем же ты подписывал контракт зная что будут давать в конверте...решил подняться на колгоспнике а тот его вертел на бандитскофермерском .....и если там так ужасно то откуда там футболисты десятками берутся и играют 
Выталкиватель парашутистов
Фартовый парень, живым и без инвалидности ушел с команды... А мог ведь Поворознюк организовать и падение с высоты, и провал в канализацию, или опущенным сделать, все было в его руках... Так что ныть не надо, спасибо что живым оставили , не закопали где-то в лесопосадке или утопили в силосной яме... Живи и радуйся....
turist86
Якщо у гравця є агент - то має вирішувати проблеми.
Віталій Ткачук
Ще один ображений. Дійсно, знав куди йшов. Чуваки з села виходили в фінал КУ, а ти...