Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 25 жовтня 2023, 07:10
6664
14

Ілон Маск запропонував землі України передати рф. Отримав жорстку відповідь

Бізнесмен пропонує США дружити з рф і схиляти Україну до припинення вогню

| Оновлено 25 жовтня 2023, 07:10
6664
14
Ілон Маск запропонував землі України передати рф. Отримав жорстку відповідь
DW

Американський мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну, тому США краще налагодити відносини з рф та схиляти Україну до припинення вогню.

Виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X (колишній Twitter) 23 жовтня, Маск висловив думку, що політика США змушує росію вступати в союз із Іраном та Китаєм, а альянс росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

Ілон Маск: «Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно поновити нормальні відносини з росією.

Жорстка конфронтація з Китаєм та росією була б катастрофічною для США, адже росія з її багатими сировинними ресурсами та Китай з його феноменальним промисловим потенціалом – це грізна комбінація.

На карту може бути поставлена сама цивілізація, тому пріоритетом політики США має бути уникнення Третьої світової війни та недопущення ситуації, коли регіональний конфлікт швидко переростає у глобальний.

Вважаю війну України проти росії безнадійною ситуацією. Закликаю США знайти шлях до миру в Україні та відновити нормальні відносини з росією. В окупованих росією російськомовних районах України немає антиросійського повстанського руху (натяк на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон).

Припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які хочуть бути частиною росії, бути частиною України. Переконаний, що частина окупованих росією територій – схід України та Крим – справді хочуть бути російськими.

Не розумію, навіщо солдати обох країн гинуть щодня. На мою думку, росія все одно не залишить ці землі, а Україна не досягне успіху з меншою армією, тому припинення вогню – найкращий вихід для людей України».

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що відмова від підтримки України не припинить війну, а лише збільшить конфлікти у всьому світі та стане кінцем міжнародного права:

«Ілон Маск вважає, що здавання України під ніж обов'язкового масштабного російського геноциду приведе нас до кінця війни та вічного миру.

Це катастрофічна помилка. Відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого множення конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки та тріумфу сил зла.

Правил більше не буде. Передбачуваність та домовленість остаточно помруть. Апетити агресорів зростатимуть, терористичні угруповання отримуватимуть дедалі більше інвестицій у межах осі зла.

Усе це закінчиться великою війною різних континентах, у якій, мабуть, у разі доведеться брати участь і громадянам Америки. Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їхню свідомість думками про слабкість Заходу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі.

Однак Маск має рацію, коли говорить про те, що російська агресія в Україні має загальнолюдський і цивілізаційний характер у своїй руйнівності».

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Бесит это выворачивание наизнанку, как будто Украина напала на паРашу и обстреливает гражданские объекты ракетами, ежедневно совершая тысячи военных преступлений. А ей за это земельки отсыпать? Это типа должно как-то мир помочь установить? Так что мешает после отдачи земли продолжать обстреливать убивать, рассказывая басни, что это Украина сама себя. Вот ХАМАС идейные последователи русского фашизма успешно применяет эту тактику, обстреливает свои больницы, орет что это Израиль. Потом никто не разбирается, что это и не Израиль вовсе, главное первая реакция. Как Маск предлагает фашистскую паРашу заставить перестать плеваться ракетами. Да никак, ему похер.
Трамп катастрофа, плохо влияет на Америку, каждый день появляется новое тело с мозгом рака.
RomeoBoss
І чому в ці голови пріходят
таки дебільни мислі! маск
ще один пропагандонский
рупор  рф. Ненавиджу!
Западный Европейский Алаш Казах
Илон Маск пусть отдаст свой 50 процентов богатства в Украину. Илон Маск и Орбан и Эрдоган и Новый президент Словакия гондон, биомусоры,  суки. путин и лукашенко и токаев и назарбаев гондон и фашисты и убийцы    
Микола Захарченко
Можливо Маск мітить у президенти США у майбутньому - ця риторика схожа на трампівську ... Але чи розуміє він , що якби він жив у диктаторський країнах , типу Китай чи рашка , що ніколи не досягнув тих здобутків та статків , які має зараз .
Фима Одессит
Что трамп что маск это  ж бизнесьмены,тоесть биомусор который не может быть нормальным.ничего святого кроме бабла и личных интересов
apepa
Гнида маск как и трамп работает на кремль. Это уже очевидная вещь!
AndiM
Отримав жорстку відповідь????????? Оце лизання сраки падалЬяком - це жорстка відповідь? 
McLay
When the tit eats the eagle, when the stones float on the water, when the pig barks at the squirrel, then the madman will gain reason.
Ekvato
Минулий раз Подоляк не стримався і вилив на Маска реально трохи лайна. Як би ми не ставилися до Ілона, старлінки потрібна штука, а посратися офіс і сам Президент за останні півроку встигли багато з ким. Окрім своєї у переважній більшості недолугої партії і частини Кабміну. Цим чомусь вони відкоша дати не можуть