Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
|
1654
0

Мільйон доларів, зворотня решітка та інші ідеї. Ф-1 хоче змінити спринт

У 2024 році точно буде інший формат

Мільйон доларів, зворотня решітка та інші ідеї. Ф-1 хоче змінити спринт
Getty Images/Global Images Ukraine

Після спринту на Гран-прі США керівник Ред Булла Крістіан Хорнер закликав Формулу-1 подумати над змінами формату спринтерських перегонів.

Повідомляється, що ще до того Ф-1 думала, як покращити формат. Наразі спринт проходить у суботу, а топ-8 пілотів отримують очки (8 пунктів за 1-е місце, 7 – за 2-ге і далі до 8-ї позиції).

Формула-1 має кілька ідей з іншими форматами.

Наприклад, платити переможцю спринтерської гонки 1 мільйон доларів. Для цього Ф-1 може знайти спонсора, готового викласти 6-8 мільйонів за сезон (залежить від кількості спринтів у сезоні).

Обговорюється можливість зробити окремий спринтерський залік, щоб очки за гонку не враховувалися у загальний залік, а йшли лише до спринтерського зі своїм переможцем за підсумками сезону. Давно є ідеї зворотної стартової решітки.

Наприклад, у спринті першим стартує той, хто у стандартній кваліфікації показав 10-й результат, а володар поулу почне заїзд 10-м (зворотня решітка для топ-10 у кваліфікації або повна зворотня решітка, коли поул-сітер починає спринт 20-м).

Незважаючи на невдоволення того ж Макса Ферстаппена, який взагалі вважає спринт зайвим заходом, Формула-1 поки не планує відмовлятися від формату. Нинішнього сезону пройде 6 спринтерських перегонів, у 2024 році їх навряд чи стане менше.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.