Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 23 жовтня 2023, 15:12
253
0

Що таке блайнд в покері - значення та застосування

Блайнд у покері: опис ставки та огляд її правил

| Оновлено 23 жовтня 2023, 15:12
253
0
Що таке блайнд в покері - значення та застосування

У сфері азартних ігор покер утримує першість за популярністю. Адже в цій грі можна боротися за великі призові фонди та брати участь у турнірах. Але для грамотної партії потрібно знати правила гри і розуміти її терміни. Новачки насамперед повинні розібратися, що таке малий і біг блайнд. У покері гравці роблять ставки і тим самим підвищують загальний банк. Але щоб його сформувати, просто перед роздачею карт наосліп потрібно зробити обов'язкові ставки – ось вони і називаються блайнди (від слова блайнд – сліпий). Різні види покеру мають свої відмінності в правилах, але блайнди є спільними для більшості форматів гри. Ми розповімо, що таке блайнд у покері на прикладі Техаського Холдему, оскільки це найпопулярніший вид покеру у світі.

Як ставити блайнди під час роздачі

Гравці роблять дві обов'язкові ставки:

  • Малий блайнд – її ставить гравець, який перебуває ліворуч від дилера, тобто за годинниковою стрілкою від нього. Сума дорівнює половині мінімальної ставки, встановленої в поточній роздачі.
  • Великий блайнд – це обов'язкова мінімальна ставка, яку роблять у повному розмірі. Наприклад, якщо за столом встановлений ліміт 20/40 доларів, то малий блайнд складе 20 доларів, а великий – 40. Цю ставку робить учасник, який за столом сидить ліворуч від малого блайнда.

Ці гравці ставлять по черзі, а під час кожної наступної роздачі коло зсувається на одну позицію вліво. Тобто учасник, який спочатку був big blind у покері, під час наступної роздачі стане малим.

Важливо пам'ятати, що блайнди не мають фіксованого розміру, особливо в онлайн-турнірах. Адже на них впливає розмір початкової ставки, встановленої для роздачі. До того ж, вартість блайнда постійно зростає з певною частотою. Для багатьох турнірів встановлено проміжок у 10 хвилин. Щоб прискорити хід гри, використовують анте в покері. Не варто лякатися цього терміна, якщо ви новачок. Це ще один вид обов'язкової ставки, яку роблять усі, хто сидить за столом. Її застосовують на пізніх колах партії, коли зростають ставки, а учасники починають залишати стіл.

Значення блайндів: як ці ставки впливають на хід гри

Головне завдання блайндів – стимулювати учасників бути активними на всіх стадіях торгівлі. Адже за відсутності обов'язкових ставок багато користувачів починали б скидання карт або робили чек у покері, щойно побачить невигідну для себе комбінацію. Але якщо учасники роблять обов'язковий внесок, вони уважніше оцінюють свої шанси та можливості. Так гра стає видовищною та цікавою. До того ж, обов'язкові великий і малий блайнд починають формування банку партії, а те, що розмір таких ставок збільшується, призводить до боротьби за дійсно великі суми.

Те, що блайнд у покері не фіксований, призводить до того, що великі турніри оперують тисячами і десятками тисяч доларів. Навіть підрахунки банкролу, ймовірності перемоги та інших чинників у професійному покері вимірюються в блайндах.

Наявність анте і те, що блайнди в турнірах зростають, є головним критерієм динамічності партії. Адже по ходу матчу блайнди підвищуються, учасники роблять колл покер і ризикують щоразу великими сумами. Тому кожен їхній крок і кожна комбінація можуть бути вирішальними. Це додає азарту як покеристам, так і всім, хто стежить за грою.

Що таке крадіжка блайнда і як її зробити

У покері існує поняття "вкрасти блайнд". Цей прийом задіяний на пізніх етапах гри. Для цього гравцеві потрібно зробити рейз (підвищення ставки), коли йде префлоп. По суті, це блеф, націлений на вибивання учасників, які є блайндами. Гравець, який зробив крадіжку, може сам отримати банк. А до цього моменту загальна сума ставок уже стає великою, тому крадіжка блайнда – гострий момент. Скинути карти зазвичай можуть пасивні або невпевнені в комбінаціях гравці, у яких на руках кікер у покері або інше слабке поєднання. Адже для результативної гри на наступних етапах покеру їм потрібно мати хорошу комбінацію. Тому перед крадіжкою блайнда варто уважно оцінювати суперників. Зазвичай таким прийомом користуються гравці, які перебувають на позиції дилера або катоффа – це учасник, який сидить праворуч від того, хто роздає.

Але якщо опоненти у відповідь на рейз вирішать зробити колл у покері, то на постфлопі вони будуть першими приймати рішення. Проте, якщо вивчити стратегію гри супротивників, гра з крадіжкою блайнда може стати дуже вигідною.

FAQ

Чи можна грати в покер без ставок на гроші?

Так, якщо ви новачок, зверніть увагу на фріроли. Це турніри без грошових внесків, де можна виграти скромні суми або взагалі отримати квиток на турнір з обмеженим входом і вже там поборотися за великий приз.

Що таке префлоп у покері?

Це перший раунд торгівлі в ігровій партії. Саме на ньому формують початковий призовий фонд і вносять блайнди. Після цього гравці отримують по 2 карти й обмірковують подальші дії. Вони можуть зробити ставки або скинути свої карти. Після того як усі учасники зрівняють найвищу ставку, починається наступний тур партії – флоп.

Коли починається постфлоп?

Цим терміном називають три основні кола торгівлі – флоп, терн і рівер. Тому він іде одразу за префлопом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько
Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7
Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром
Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1
Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.