Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 20 листопада 2023, 15:31
56
0

Банкролл в покері - значення і класифікація

Грамотне управління коштами у покері: що таке банкрол

| Оновлено 20 листопада 2023, 15:31
56
0
Банкролл в покері - значення і класифікація

Як новачки, так і досвідчені гравці в покер рано чи пізно стикаються з програшами. Щоб мінімізувати ризики втрати коштів, можна вдаватися до різних стратегій, серед яких найпопулярнішою є розподіл банкролу. Насамперед потрібно розібратися зі значенням цього терміна. По суті, банкрол це ліміт грошей, які покерист може виділити на гру, а точніше, втратити в разі програшу. У статті ми розповімо, які завдання у цього капіталу, як його формувати і витрачати з максимальною вигодою для себе.

Банкрол може вимірюватися різними способами:

  • у валюті, що використовується за столом;
  • бай-інах - фіксованому внеску за участь у покерній партії, такий формат найчастіше використовують в онлайн-турнірах, де банкролу має вистачати на певну кількість внесків;
  • кількості великих блайндів - обов'язковій мінімальній ставці на поточній роздачі.

У чому завдання банкролу: класифікація видів

Перемога в онлайн покері залежить від знань правил, уміння "читати" опонентів, прогнозувати комбінації з наявних карт на руках, і звісно ж, удачі. Банкрол і грамотне управління ним – запорука того, що гравець не програє весь свій капітал і за необхідності вчасно знизить ліміти. Адже якщо неграмотно робити ставки, можна програти все і заново накопичувати кошти для наступної гри.

Кожному гравцеві важливо навчитися банкрол-менеджменту – управління своїми грошима та лімітами. Для цього є кілька причин:

  • У вас завжди будуть кошти на рахунку, щоб грати тривалий час навіть у разі даунстріку (серії провалів). А ставки рано чи пізно дадуть змогу відігратися і вибратися з невдалої серії.
  • Ви не програєте всі гроші за один або кілька матчів.
  • Не доведеться знижувати ліміти для гри.
  • Психологічний фактор – гравцям комфортніше грати, знаючи, що на рахунку завжди є певний запас коштів.
  • Захист від емоційних дій – банкрол як чіткий ліміт обмежує покеристів від необдуманих вчинків, наприклад, рішення відігратися або спонтанно збільшити ліміт.

Використовувати банкрол у покері потрібно з огляду на ваші фінансові та психологічні можливості, тобто ретельно обміркувати, з якою сумою коштів ви зможете попрощатися без шкоди для себе.

Існує кілька підходів до банкрол-менеджменту:

  1. Агресивний – від 20 бай-інів. Підходить для досвідчених гравців, які не бояться ризикувати. Адже такий підхід ефективний за умови впевненої переваги, а в разі програшу гравець може втратити більшу частину або всі кошти. Однак із таким підходом можна швидше піднімати ліміт.
  2. Збалансований – від 50 бай-інів. Оптимальний підхід для ігор із середньою дисперсією (різницею між реальною ситуацією та очікуваною кількістю виграшів).
  3. Консервативний – від 100 бай-інів. З таким підходом можна залишатися в строю навіть за затяжного даунстріку.

Банкрол у ставках: як сформувати й керувати ним

Якщо ви вирішили створити банкрол, то маєте розуміти, що це поступовий процес. Для формування запасу капіталу потрібно поступово переходити від столу до столу, підвищуючи ліміти, і відточувати майстерність гри.

Додатковими способами формування банкролу є:

  • Участь у фріролах – турнірах із безкоштовною участю, але реальними призовими фондами. Зазвичай у таких матчах можна виграти невеликі суми, тому швидко накопичити великий банкрол у вас не вийде.
  • Привітальні та інші бонуси – онлайн-майданчики для азартних ігор пропонують різні заохочення. З ними можна набити руку в покері та зібрати необхідну суму банкролу завдяки вдалим іграм.

Після того як невеликий банкрол зібрано, спробуйте свої сили за столами з наднизькими лімітами.

Існує кілька стратегій управління банкролом, тому ви можете вибрати прийнятний для себе варіант:

  1. Стратегія фіксованих ставок – гравцеві потрібно встановити чіткий відсоток доступних коштів, які він може поставити на кожну гру. Наприклад, робити ставки до 5% від суми банкролу.
  2. Стратегія Мартингейла – гравець збільшує суму ставки після кожного програшу. Суть такого підходу в тому, що виграш від такої гри може перекрити суму, втрачену раніше.
  3. Стоп-лосс – потрібно встановити загальну суму втрачених коштів, після якої ви на деякий час припините грати. Це допоможе уникнути тривалого даунстріку.
  4. Стратегія лімітів столів – гравцеві потрібно встановити максимальний ліміт ігрового столу, відштовхуючись від вільної суми. Наприклад, якщо на вашому рахунку 700 доларів, заходьте на роздачі тільки якщо ліміт столу не перевищує 40 доларів. Адже в іншому випадку можна зустріти опонентів, чиї ставки перевищуватимуть ваш банкрол.
  5. Підйом-Розвантаження – банкрол потрібно поступово доводити до певної суми, після чого розвантажити частину прибутку. Наприклад, якщо ви зі стартових 100 доларів дійшли до 1000, можете розвантажити 30% коштів і встановити новий ліміт для підйому.

Рух за лімітами з мінімізацією ризиків

Одним із головних завдань покеристів є підйом лімітів. Адже граючи за столами, де оперують щоразу більшими сумами, можна отримати більший виграш. Однак не варто підвищувати ліміти, якщо ви фінансово або психологічно не готові. Перевірте, чи виконуєте ви такі умови:

  • ви маєте достатній bankroll для гри з вищим лімітом;
  • ви вмієте за необхідності брати паузу або переходити за столи, знижуючи ліміт;
  • особисті кошти для ваших витрат і банкрол не є одним капіталом;
  • ви впевнено граєте за столами з поточним лімітом і отримуєте виграші.

У покері важливо розуміти, яка ваша стратегія на довгострокову перспективу. У жодному разі не орієнтуйтеся на короткострокові результати і не приймайте рішення про підвищення ліміту, ґрунтуючись на них. Інакше легко зануритися в тільт – емоційний стан, за якого гравець робить необдумані вчинки і відхиляється від стратегії, наміченої раніше.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду
Футбол | 08 травня 2024, 00:12 16
Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду

Мірча може обійняти посаду генерального директора київського клубу

ПСЖ – Боруссія Д – 0:1. Королі поперечин та стійок. Відео голу та огляд
Футбол | 08 травня 2024, 00:50 0
ПСЖ – Боруссія Д – 0:1. Королі поперечин та стійок. Відео голу та огляд

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.