Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 жовтня 2023, 18:49
1482
0

Кеттеролл непереконливо переміг Лінареса. Так він не отримає бій за титул

Британець точно міг би краще

| Оновлено 22 жовтня 2023, 18:49
1482
0
Кеттеролл непереконливо переміг Лінареса. Так він не отримає бій за титул
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 21 на 22 жовтня у Ліверпулі, Велика Британія, відбувся поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона WBA у ваговій категорії до 63,5 кг між британцем Джеком Кеттероллом (28-1, 13 КО) та венесуельцем Хорхе Лінаресом (47-9, 29 КО).

Дива не сталося. Фаворит переміг, але зробив це у занадто спокійній та нецікавій манері. Так суперників на великі бої отримати буде непросто.

Лінарес продовжив серію поразок. На такий бій він потрапив тільки через ім’я

Хорхе Лінарес - вже давно не той небезпечний боксер, який вважався одним з лідерів легкого дивізіону у 2017-2018 роках. З того часу венесуелець встиг програти і в поєдинках, де не мав програвати, і в країнах, де міг би не боксувати.

На даний момент серія поразок Хорхе – чотири бої поспіль. Він не виграє ще з 2020 року. При цьому має дві поразки суперникам, які дійсно потужні, і дві, яких взагалі могло б і не відбутись. А саме - Зауру Абдуллаєву та Жорі Хамазаряну.

Зрозуміло, що до росії можна було і не їздити. І не тільки через те, що це терористична держава, яка продовжує проводити найбільшу війну у Європі з часів Другої світової. Ще й тому, що поєдинки у вечорах в росії – ледь не найнижчий ешелон. Вони часто дуже помпезні, зроблені на нафтові гроші, але по своїй суті мають на меті тільки одне – привезти відомого боксера, але який вже втратив сили, щоб його розбив місцевий спортсмен. Їхати туди – визнати, що ти вже ні на що не здатний.

Дві ж інші поразки – адекватним опонентам у поєдинках за титул. Такий от світ боксу, де ти працюєш на ім’я, а потім воно забезпечує тобі титульні протистояння навіть на етапі кар’єри, коли їх у цілому бути не може.

У 2021 році Лінарес програв Девіну Хейні, таки влучивши сильно. Хейні повело, але він не впав і дотиснути його не вдалося – Девін виграв рішенням суддів. У 2023 році Хорхе програв Джеку Кеттероллу у бою за титул, який потенційно міг би дати змогу претендувати на чемпіонство.

Зустріч з Кеттероллом могла б виглядати як завгодно. Не можна було виключати жорсткого влучання від Лінареса. Хоча ми цього не бачили з 2021 року, але у людини наявний удар, хоч вже і не такий, як раніше. Так само міг влучити Кеттеролл. Людина свого часу збивала з ніг Джоша Тейлора. Але ми побачили чи не найгірший варіант розвитку подій.

Джек із перших секунд зайняв у ринзі позицію обережного контрпанчера. Встав у широку стійку, бив з дистанції, не дуже поспішав у клінч. Зрозумілий хід, враховуючи, що супернику тридцять вісім років. Дати тому попрацювати, а потім розбити, як тільки з’являться ознаки втоми.

Лінарес виглядав метушливо. Намагався підібрати ногу у протилежній до чемпіона стійці, вийти на дистанцію. Це не було дуже погано, а у стартових раундах, можливо, навіть краще за суперника. Але не вистачало точності. Хорхе кидав праву руку у намаганні дістати, але не влучав туди, куди хотів – у голову чи підборіддя.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після стартових раундів стало зрозуміло, що бій може перевернути один точний удар, але, щоб він долетів, потрібне диво. Таке диво сталось у п’ятому раунді. Кеттеролл все ж виглядав більш точним за суперника. В один момент він доніс ліву руку і дуже спокійно пішов на добивання.

Чого у Лінареса не забрати – так це досвіду. Завдяки тому, що Хорхе постійно тримає себе у формі та з його досвідом, навіть зараз легко добити його не вдалось. Хоча Джек дуже старався і деякі серії так прилітали у ціль, що здавалось: ось рефері і завершить поєдинок.

Лінарес навіть повернувся до бою після цього. Додав у рухах, у щільності протистояння. спробував забрати ініціативу. Але вийшло не дуже. Кеттеролл незручний та швидший. А ще й так збирався боксувати другим номером, тож ініціативність Хорхе його не зламала.

На біду для видовищності поєдинку, британець не поспішав йти у бійку. Атакував з дистанції, намагався пробити звідти. Суперник уже і не міг зробити щось. У Лінареса не вистачає швидкості та таймінгу, щоб боксувати, як раніше. Тому він намагається, але не встигає.

Кеттеролл так і не спромігся форсувати події. Спокійно та упевнено довів поєдинок до перемоги рішенням суддів: двічі 116-112 та 117-11 на користь британця. Це точно не те, що фанати хотіли побачити, але перемога є перемога.

Що тепер?

Питання до того, чи варто Лінаресу продовжувати, стоїть вже давно. Одна справа - програвати Хейні чи тому ж Кеттероллу. Але інша, коли ти програєш і росіянам-середнякам, і йдеш без перемог вже третій рік.

Краще ставати не буде. Хорхе тридцять вісім років. Він міцний фізично, сильний, але боксерські кондиції втрачає. Десь не встигає, а десь не має фантазії чи можливості фізичного характеру для розвитку атаки. Можливо, час подумати про відпочинок?

Джек Кеттеролл теоретично може претендувати на пояс чемпіона світу за версією WBA. Або хоча б на бій за статус претендента. У друге віриться все ж більше.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перед цим боєм британець знаходився на сьомій сходинці рейтингу WBA. Після перемоги точно підніметься у топ-3 чи топ-4. Але навіщо він Ромеро, якщо Асоціація не вимагатиме цього бою? Боксувати вміє, але шоу не дає і відомий тільки у Великій Британії. Але і вдома не суперзірка.

Для того, щоб зацікавити чемпіона через ажіотаж фанатів, треба було вмикатись та нокаутовувати Лінареса. Не захотів чи не зміг. Тепер чекатимемо на ще якийсь бій – може, там захоче та зможе.

Можна викликати на бій першого номера рейтингу британця Охару Девіса. Місцеве протистояння за право претендувати на титул. Звучить непогано. Або Раяна Гарсію, який вже має досвід поєдинків проти британця, і вдалий.

Але для цього Гарсії треба пройти майбутнього опонента і захотіти битися з незручним, але недостатньо грошовим Кеттероллом.

Джек – хороший боксер, але він хайпу після бою з Тейлором не залишилося нічого. Сувора реальність показала нам дві перемоги рішенням суддів, де всі очікували, якщо не нокауту, то яскравого розбиття суперників. Так ти фанатську базу не отримаєш. А вона – прямий квиток до титулів.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»
Футбол | 06 травня 2024, 18:11 17
Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»

Наставник оцінив гру досвідченого футболіста

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 215
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.