Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 22 жовтня 2023, 02:56
529
0

Мотор – Кер'єнг. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

Чемпіонам України необхідно закріпити успіх першого матчу

| Оновлено 22 жовтня 2023, 02:56
529
0
Мотор – Кер'єнг. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
ГК Мотор

Зустріч «Мотор» – «Кер'єнг» відбудеться в суботу, 21 жовтня, в словацькому Міхаловце. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом.

Після успішно проведеного виїзного поєдинку тижневої давнини на запоріжців чекає гра-відповідь з «Кер'єнгом» із Люксембургу. За її результатом й визначиться команда, яка продовжить боротьбу на стадії 1/16 фіналу третього за рангом єврокубкового турніру.

Не можна сказати, що перша зустріч для чинного чемпіона України склалася просто. У Люксембурзі господарі паркету чіплялися за свої шанси та намагалися нав'язати «Мотору» свою гру. Однак підопічні Миколи Степанця пристосувалися до суперника та регулярно знаходили шпарини у його обороні. В підсумку, кожну з окремо взятих тридцятихвилинок наш клуб виграв з перевагою в два м'ячі, що вилилося в підсумкову перемогу – 31:27.

Найкращими снайперами у складі «Мотора» стали правий крайній Юрій Кубатко, його колега за амплуа Ілля Близнюк та лівий крайній Ярослав Котюк. У кожного з перерахованої вище трійці в активі по шість закинутих м'ячів. Проте найрезультативніший гравець матчу числився у ростері команди із Люксембургу. Ним став британський правий крайній Себастьян Едгар, котрий сім разів вразив ворота запорізького клубу.

Варто зазначити, що з часів закінчення першої зустрічі, ні «Мотор», ні «Кер'єнг» не грали у своїх національних чемпіонатах, цілеспрямовано готуючись до другого поєдинку. Він, до речі, проходитиме у словацькому місті Міхаловце, розташованому менш ніж за сорок кілометрів від українського кордону. Це невелике містечко добре відоме у гандболі, адже саме в ньому базується найсильніший жіночий клуб країни «Ювента», яка вже давно має солідне українське представництво у своєму складі.

У майбутньому матчі запорізький клуб не зможе розраховувати на розігруючого Віталія Горового, який отримав травму гомілкостопа. Ця втрата чутливо б'є по українському колективу, адже основна ротація «Мотора» зараз доволі обмежена, а значну частину ростеру команди складають молоді гандболісти віком до двадцяти років.

Матч-відповідь з представником Люксембургу чинний чемпіон України почне з форою в чотири м'ячі. Ця перевага дозволяє почуватися достатньо комфортно, але це точно не той відрив, який дозволяє повністю розслабитися. Проте запоріжцям більш ніж під силу його не лише зберегти, а й навіть збільшити, тим самим забезпечивши для себе продовження єврокубкового сезону.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірна швидкість. Ярослав Ткач оновив рекорд України у скелелазінні
Інші види | 06 травня 2024, 22:59 0
Неймовірна швидкість. Ярослав Ткач оновив рекорд України у скелелазінні

Спортсмен із Кропивницького подолав смугу перешкод за 5.19 сек

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.