Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 жовтня 2023, 20:49
675
1

Спортсмени рф і рб допущені до ЧС з карате. Як будуть діяти українці?

Збірна України подасть протест, але не планує бойкотувати ЧС у Будапешті

| Оновлено 20 жовтня 2023, 20:49
675
1
Спортсмени рф і рб допущені до ЧС з карате. Як будуть діяти українці?

Всесвітня федерація карате (WKF) прийняла рішення допустити на чемпіонат світу 2023 з карате спортсменів з рф та рб, які виступатимуть у нейтральному статусі.

У заявку на чемпіонат світу потрапили 12 російських та 8 білоруських спортсменів. Змагання розпочнуться 24 жовтня у Будапешті, столиці Угорщини.

У 2022 році WKF після повномасштабного вторгнення рф в Україну відсторонила каратистів з росії та білорусі. Однак у березні 2023 року МОК рекомендував допустити російських та білоруських атлетів у змагання у нейтральному статусі.

Президент Української федерації карате Іван Дутчак заявив, що Україна буде протестувати щодо допуску росіян та білорусів до ЧС-2023 з карате, проте бойкотувати турнір не збирається:

«Ми це питання обговорювали у збірній. Розробляли план щодо того, якщо вони будуть на чемпіонаті світу. Виробили свою манеру поведінки, які дії будемо робити з нашого боку на ЧС. Вважаю, що їхня наявність на чемпіонаті світу не сильно впливає на наш результат.

Бойкотувати, коли наша збірна є одним із лідерів світового карате, через команду, яка навряд чи на щось претендуватиме – немає сенсу. Ми туди їдемо, будемо битися. А у разі, якщо будемо з ними перетинатися – гідно будемо себе поводити до нашої позиції, цієї збірної та нашої держави».

Стосовно самої заявки, то ми напишемо протест з приводу несвоєчасної подачі заявки, відповідно з якимись наслідками стосовно того, що їх не повинні були заявляти. Не думаю, що цей протест буде задоволений, але ми все одно це зробимо. На змаганнях у нас є випрацювана повністю тактика поведінки, ми будемо її дотримуватися».

Україна на ЧС-2023 з карате буде представлена 22 спортсменами, які змагатимуться у 15 вагових категоріях.

На попередньому чемпіонаті світу в 2021 році у Дубаї Україна виборола три медалі (Аніта Серьогіна – срібло, Галина Мельник та Катерина Крива – бронзу). Загалом в історії чемпіонатів світу з карате українські спортсмени здобули 7 медалей (0–2–5).

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Помер легендарний тренер Барселони та збірної Аргентини, який вигравав ЧС
Футбол | 06 травня 2024, 00:11 1
Помер легендарний тренер Барселони та збірної Аргентини, який вигравав ЧС

У віці 85 років пішов з життя Сесар Луїс Менотті

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 11:30 9
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Ну, и чего вы добились своим протестом? Только настроили все руководство федерации и судей против себя, Терлюга -первая жертва. И  дальше вас мочить будут по-полной программе.... Надо было не выступать на этом мафиозном чемпионате, больше толку было-бы...