Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:50
1397
0

Буатсі vs Азіз – прекрасний бій. На переможця може вийти Гвоздик

Шанси боксерів 50 на 50

| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:50
1397
0
Буатсі vs Азіз – прекрасний бій. На переможця може вийти Гвоздик
Getty Images/Global Images Ukraine. Джошуа Буатсі і Ден Азіз (праворуч)

21 жовтня у Великій Британії відбудеться чудове британське протистояння. Джошуа Буатсі (17-0, 13 КО) та Ден Азіз (20-0, 13 КО) боксуватимуть за право претендувати на титул чемпіона світу за версією WBA у напівважкій вазі (до 79,4 кг).

Оновлення. Бій скасовано. Азіз отримав травму спини на тренуванні

Чудовий поєдинок, небезпечне для обох протистояння та просто яскраве шоу. Розповідаємо про нього та про те, до чого тут Олександр Гвоздик.

Протистояння одних з найкращих британців категорії. Таке точно не варто пропускати

Британці вміють організовувати великі вечори між своїми боксерами. Більше того, вони часто не переживають через те, що обидва можуть бути непереможеними і хтось точно загубить той самий нулик.

Таких прикладів багато, але найбільш близький за часом – зустріч Даніеля Дюбуа та Джозефа Джойса. На той момент обидва були непереможеними, обидва йшли до титулу. Британські організатори звели їх у протистоянні. Дюбуа перемагав по ходу поєдинку, але зазнав поразки через травму – зламану орбітальну кістку.

Це жодним чином не завадило кар’єрі ні першого, ні другого, а саме цього бояться організатори, які не зводять таких боксерів. Вважають, що поразка може зруйнувати все, і краще обережніше підвести свого спортсмена до грошового бою.

У результаті бою, що згаданий вище, Дюбуа програв, відновився, повернувся і навіть раніше за Джойса дістався до титулу. Він і «регулярним» поясом WBA володів, і з Олександром Усиком зустрівся. Джойс же другим похвалитись так і не зміг. Та й загалом навряд зможе, бо після поразок від Чжилея повернути собі попередню упевненість у кар’єрі буде страшенно складно.

Зустріч Буатсі та Азіза – з цієї ж тенденції. Два непереможені британці, які так чи інакше підбирались до титульного шансу, боксуватимуть один з одним. Ну і чудово, фанати люблять такі бої. Взагалі, чи бокс – не вид спорту, в якому прийнято визначати найкращого?

Буатсі тридцять років і він є чи не найкращим британським боксером категорії. Якщо бути відвертим, то він чи не найкращий боксер категорії після двох чемпіонів з терористичної країни.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ден Азіз

Важко когось поставити вище за Джошуа. Він – боксер без поразок, з чудовою школою. А в конкурентній категорії багато з тих, хто подавав надії, вже програвав. Ентоні Ярд програв чемпіону, хоч і виглядав у тому поєдинку краще, ніж очікувалось. Міхаель Айферт ще має довести те, що він вартий верхніх позицій рейтингу. Джо Сміт пішов у важчу категорію, але навіть, якщо повернеться, не встане вище за Буатсі. Олександру Гвоздику теж ще треба показати, що він готовий бити не тільки середняків та боксерів нижчого рівня. Каллум Сміт? Побачимо, на що він здатний у чемпіонському бою, бо з тим же Канело геть не склалося.

Справді, саме Сміт та Азіз можуть посперечатись з Буатсі за право називатись наступним після чемпіонів. Але якщо на першому лежить печатка недостатньо вправного виступу у по-справжньому важливому поєдинку, то другий такого бою не мав. Ось цей буде першим.

Що Азіз, що Буатсі дуже важко б’ють, добре рухаються і можуть називатись небезпечними для будь-кого. Хто з ним більш небезпечний саме для наступного суперника, дізнаємося вже скоро.

Хто фаворит?

Згідно з котируваннями букмекерів, фаворитом є Джошуа Буатсі. На нього можна поставити за 1.28. На Дена Азіза – за 3.75.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джошуа Буатсі

Тут варто звернутись першочергово до стандартних показників, з якими сперечатись неможливо. Джошуа вищий – 188 сантиметрів проти 178 см у суперника. Та має довші на п’ять сантиметрів руки – у Буатсі розмах рук 189 сантиметрів.

Все інше йде до списку невідомостей. Фаворит виглядає швидким. Здається, його таймінг більш влучний та точний за таймінг суперника. Але це все лише у теорії.

На практиці Азіз дуже розумно користується своїми габаритами. Здоровенний Роккі Філдінг так і не вигадав, що робити з маленьким суперником. Ден доволі легко йшов він його атак, зближувався та пробивав серіями. У підсумку кут Філдінга викинув рушник.

Звісно, Роккі – не Джошуа Буатсі. Атлетичний британець міцно б’є, прекрасно працює по поверхах, ловить суперників на відходах. Просто будь-де та будь-коли може прилетіти важкий удар фаворита.

З іншого боку, обидва люблять працювати першим номером. І незрозуміло, хто кого перетисне у перших раундах. Той же Азіз може завдяки захисту тулуба зближуватись та сипати силовими. Чи вистачить Буатсі надовго у такому режимі? Боротись, іноді пропускати удари. Навряд.

Але й Азізу буде непросто. У Джошуа класний, точний джеб та важка права. Прорватись до такого опонента не тільки непросто. Іноді це просто неможливо.

Тож, цікаво. Інтригуюче. А ще ставить питання, можливо, саме проти переможця наступного року захоче битись Гвоздик? Топа українець вже не отримає у 2023-му, максимум - невелике підвищення опозиції. А далі – чому б ні? Поки чемпіони будуть зайняті, нарешті вирішити, чи навичок Олександра достатньо, щоб бити сучасних претендентів.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.