Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:50
1750
0

Лінарес повертається? Битиметься з Кеттероллом після провального періоду

Але шансів на успіх мінімум

| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:50
1750
0
Лінарес повертається? Битиметься з Кеттероллом після провального періоду
Getty Images/Global Images Ukraine. Хорхе Лінарес

21 жовтня у Ліверпулі, Велика Британія, відбудеться поєдинок між 30-річним британцем Джеком Кеттероллом (21-1, 13 КО) та 38-річним венесуельцем Хорхе Лінаресом (47-8, 29 КО).

Лінарес неочікувано з’явився у такому доволі гучному протистоянні. Ще недавно можна було вважати, що з його виступами проти серйозних опонентів покінчено

Останній непоганий бій Хорхе був проти Хейні. А далі - суцільні виступи в росії.

Хорхе Лінарес відомий українським фанатам боксу за поєдинком проти Василя Ломаченка. Вони зустрілись навесні 2018 року. Тоді український боксер йшов за титулом чемпіона світу у легкій вазі – за версією WBA.

Василю було непросто добру частину поєдинку. Йому доводилось боротись проти габаритнішого суперника, який не збирався здаватись, як попередні опоненти. Більше того, Лінарес упіймав Ломаченка правою назустріч і досі є єдиним боксером, який офіційно відправляв українця у нокдаун.

Удар, звісно, призвів до флеш-нокдауну. Ломаченко швидко піднявся, почав працювати ще активніше і все-таки забив суперника. У десятому раунді Василь пробив тулуб венесуельцю. Чи тому справді було так боляче, чи він заморився і вирішив не вставати, невідомо, але це стало останньою крапкою протистояння.

Після того Хорхе виглядав по-різному. Повернувся нокаутом Абнера Котто у третьому раунді. А потім був нокаутований вже у першому раунді – прилетіло від середняка з непоганим ударом Пабло Сезара Кано. Потім було дві перемоги над такими ж середняками і поєдинок проти Девіна Хейні.

З американцем віковий колишній чемпіон боксував добре. Створював небезпечні моменти і навіть примудрився похитнути опонента наприкінці одного з раундів. Але все ж програв рішенням суддів після дванадцяти раундів.

Після цього Лінарес поїхав до росії. Провів там два поєдинки. У першому перебоксовував Заура Абдуллаєва, але потрапив у нокаут у дванадцятому раунді. Це було за лічені дні до повномасштабного вторгнення в Україну. Але Хорхе їздив і після. Тоді у Єкатеринбурзі він програв рішенням суддів Жорі Хамазаряну.

Здавалось, що це кінець. Боксери іноді скочуються від великих протистоянь до ось таких шоу в країнах, де просто платять за їхнє побиття. Та й поразки доволі дивні. Нокаут через дурість та поразка рішенням суддів середняку. Тут вже, мабуть, і вік підійшов, і фізичні можливості на спаді.

Але наступний бій Лінарес проведе проти, без перебільшення, одного з лідерів першої напівсередньої ваги (до 63,5 кг). Так ще й за титул – інтерконтинентального чемпіона за версією WBA. Тобто, без перебільшення, якщо Хорхе переможе, він матиме право претендувати на повноцінний пояс WBA, яким зараз володіє Роландо Ромеро.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хорхе Лінарес

Чому Кеттеролл обрав саме Лінареса? Тут, мабуть, зіграло ім’я і відносно невисокий ризик. Джек – недооцінений боксер. Ще недавно у першій напівсередній вазі він змусив мучитись Джоша Тейлора.
Вони зустрілися 26 лютого 2022 року у поєдинку за статус абсолютного чемпіона. І тодішній абсолют буквально вистраждав ту перемогу. А сама перемога ставиться під сумнів багатьма фанатами та експертами.

У Тейлора не виходило нічого. У нього з’явилось розсічення вже на старті зустрічі. Він побував у нокдауні та отримав зняття балу за порушення правил. Кеттеролл, до речі, теж отримав мінус бал.

Поєдинок виглядав сумбурно і більше - саме з боку чемпіона. Джош не міг підібрати ключі до цього опонента, який начебто й не робив нічого незвичного. Був зосередженим, чітким та не боявся опонента. Не ламався під його ударами та не тікав від швидкості, а змушував витрачати сили на боротьбу на ближній дистанції та у клінчі.

Руку підняли Тейлору, але цей бій неначе вдарив по ньому. Спочатку Джош не боксував понад рік. По ходу справи залишався без титулів – якісь віддавав сам, а якісь втрачав за рішенням організацій. А потім зустрівся з Теофімо Лопесом, який розбив його без шансів.

Джек же повернувся перемогою рішенням суддів над Даррагом Фоулі, але не вразив. Просто хороша перемога, не більше. Тому велике питання, чи той бій – не сплеск для британця? Кеттеролл виглядає, як потенційна проблема для будь-кого у дивізіоні, але це ще треба довести. Лінарес – перша сходинка для цього після поразки.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джек Кеттеролл

Очевидно, що Кеттеролл. На нього можна поставити за 1.10. Лінарес – аутсайдер настільки, що, мабуть, ще ніколи не було такого відриву в його кар’єрі. На нього можна поставити за 6.50.

Дійсно, перемога Хорхе буде дивом. Він вже давно не той самий боксер. Ще п’ять років тому венесуелець вважався головним в дивізіоні, але з того часу і фізичні кондиції підводять і, можливо, вмотивованість спортсмена.

Що точно все ще з Лінаресом – це його удар. Він жорсткий. Не типовий панчер, який виносить одним ударом, але влучань з цим хлопцем краще не допускати. Хорхе жорсткий, але все більш повільний. Причому, й в атаці, й у захисті. Не встигає ні вперед, ні назад.

Але головне тут, що з себе представлятиме Кеттеролл. Ідеальний стан британця проти сучасного Лінареса – бій на п’ять-шість раундів. Джек має розбивати колись іменитого бійця без проблем. Він має такий самий міцний удар, але ще бачить, коли й куди бити та встигає це зробити.

Насправді, якщо Джек не виграє достроково, будуть питання. Тому що минулий поєдинок не вразив. Цей має закривати всі питання, інакше їх буде ще більше і більше. Особливо, враховуючи любов Кеттеролла до розхвалювання себе.

По Лінаресу ж питань немає. Людина заробляє гроші, підставляючи голову і сподіваючись влучити у відповідь. Влучить – отримає один із головних шансів та перемогу у номінації «апсет року». Ні – ніхто не здивується.
Після поїздок до росії навіть після вторгнення, очікувань від цієї людини мінімум.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Павлов розповів, чому Ахметов зателефонував йому після фіналу Кубка України
Футбол | 15 травня 2024, 13:19 6
Павлов розповів, чому Ахметов зателефонував йому після фіналу Кубка України

Колишній головний тренер «Ворскли» згадав розмову з президентом «Шахтаря»

Мічел оцінив програний матч Жирони, в якому Довбик так і не зумів забити
Футбол | 15 травня 2024, 08:01 0
Мічел оцінив програний матч Жирони, в якому Довбик так і не зумів забити

14 травня «червоно-білі» поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:1 у поєдинку 36-го туру Ла Ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.