Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 жовтня 2023, 03:47
306
1

Ирина КОМПАНІЄЦЬ: «Проти Словаччини ми маємо виграти та можемо це зробити»

Капітан жіночої збірної України – про матч проти команди Словаччини.

| Оновлено 17 жовтня 2023, 03:47
306
1
Ирина КОМПАНІЄЦЬ: «Проти Словаччини ми маємо виграти та можемо це зробити»
ФГУ. Ірина Компанієць

Капітан збірної України Ірина Компанієць поділилась думками напередодні матчу кваліфікації Євро-2024 проти команди Словаччини.

«Мені здається, гра проти Словаччини буде складнішою, ніж проти Німеччини. Тому що в першому матчі ми могли виграти, хоча від нас цього і не очікували. А проти Словаччини буде навпаки – ми маємо виграти та можемо це зробити.

У нас є усі шанси, тому що їхня збірна, на мою думку, стала трохи слабшою. У них немає Барбари Ланц – нападниці-шульги, яка добре кидає. Вона робила багато роботи, забивала голи. Її не буде. Також пропускатиме гру сильна воротарка. Не буде Вікторії Огунтоє, яка у минулій грі багато відбивала м’ячів – робила проблеми суперницям. З іншого боку, там буде Олександра Кребс, яка також є сильною голкіперкою. Я знаю словацьких гравчинь, їхні позиції. Мені здається, у нас склад сильніший. У Словаччини мало кидаючих гравчинь. Дві лівих напівсередніх, які можуть кидати, але вони не такі фізично сильні, як були в збірній Німеччини.

Для мене, особисто, це великий виклик. Тому, що я граю там. Я завжди хочу їх обіграти. Це принципово. Минулого разу в нас це не вийшло. Але, я дуже сподіваюсь, що цього разу буде наша перемога.

Словаччина мала грати проти збірної Ізраїлю, але матч був перенесений. І словачки були змушені провести товариський матч з хлопцями, які грають у не у топ лізі. Натомість у нас був дуже сильний суперник. І ми побачили, що у нас є сили – ми можемо грати проти збірної Німеччини. Ця гра нам додала впевненості. А рівень збірної Словаччини – набагато нижчий. У них нема таких гравців, які грають у топових клубах, в Лізі Чемпіонів. Там половина збірної – мої колеги з команди, а словацький чемпіонат – не найсильніший. Вони давно грають одним складом. У них нема такого, щоб якась позиція випадала – всіх гравців можна замінити. Є дівчина, яка грає в «Ніцці» – у французькому чемпіонаті. Вона вже набралась досвіду.

Легкої гри не буде однозначно! І вони хочуть виграти, як і ми. У Словаччині я вже 5 років. І для мене особисто, це буде складніше. Бо я знаю цих гравчинь, знаю, що від них очікувати. І боюсь бути занадто самовпевненою – я ж знаю, як вони грають. Потрібно не потрапити у цю пастку. Треба грати спокійно. Я знаю, що вони можуть і що будуть робити.

Ми з повагою ставимося до суперника, але ми також знаємо, що ми маємо обіграти, щоб потрапити на чемпіонат Європи. Тому що у нас величезні шанси», – сказала Компанієць.

Нагадаємо, що зустріч між збірними України та Словаччини пройде у польському Мєлєці в неділю, 15 жовтня, та розпочнеться о 18:00 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Збірна України виграла медальний залік ЧЄ-2024 зі спортивної гімнастики
Інші види | 02 травня 2024, 07:12 0
Збірна України виграла медальний залік ЧЄ-2024 зі спортивної гімнастики

Українські гімнасти повернулися із 6 медалями (3 золота, 2 срібла, 1 бронза)

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Виправте ім'я Ірина у заголовку