Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 14 жовтня 2023, 21:56
801
0

Кер'єнг – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

Запоріжці стартують в єврокубковому турнірі

| Оновлено 14 жовтня 2023, 21:56
801
0
Кер'єнг – Мотор. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
ГК Мотор

Зустріч «Кер'єнг» – «Мотор» відбудеться в суботу, 14 жовтня, в Люксембурзі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом.

В суботу «Мотор» відкриває для себе новий міжнародний сезон. Чинний чемпіон України візьме старт у Кубку Європи ЄГФ, який є третім за рангом турніром в системі єврокубків. Звичайно, після майже десятирічного періоду виступів у Лізі чемпіонів бачити запоріжців у м'яко скажемо, не найпрестижнішому змаганні, дещо незвично і навіть неприємно, але такі нинішні реалії.

Ще минулого сезону український колектив виступав у Європейській Лізі ЄГФ – другому за статусом клубному турніру континенту. Міг би «Мотор» потрапити до числа учасників цього змагання і в нинішньому сезоні, тим більше, що основна стадія єврокубка розширилася з двадцяти чотирьох до тридцяти двох команд, і чинні чемпіони України завдяки своєму рейтингу вільно проходили б в основну сітку. Але через усім відомі причини фінансове становище запорізького клубу зараз не найкраще. Ще впродовж минулого ігрового року «Мотор» почав розпродаж своїх лідерів, а завершився він літнім відходом з команди головного тренера Гінтараса Савукінаса та великої групи гандболістів.

В нинішньому сезоні від основної ротації торішнього «Мотора» залишилися два головні ветерани команди – лівий крайній Захар Денисов та правий крайній Юрій Кубатко, а також лінійний Дмитро Тютюнник, правий крайній Ілля Близнюк, голкіпер Назар Чудінов та розігруючий Віталій Горовий. Поповнення клубу склали гравці з дубля запорізької команди та гандболісти, які непогано себе проявили в інших командах української Суперліги. А на тренерському містку запорізького колективу відбулося чергове пришестя Миколи Степанця.

У другому раунді, а по суті, стадії 1/32 фіналу Кубка Європи ЄГФ (його також часто називають Єврочеленджем) діючі чемпіони України зіграють з клубом із Люксембургу «Кер'єнг». Цей колектив є одним із лідерів місцевого гандболу. Так, у минулій першості «Кер'єнг» посів другу підсумкову позицію, лише за додатковими показниками поступившись чемпіонством клубу «Еш». Колектив є стабільним учасником єврокубків і за останні десять років пропустив міжнародні старти лише одного разу, і це було в минулому сезоні. Як правило, «Кер'єнг» успішно проходить перший раунд євротурнірів у боротьбі з аутсайдерами континентального гандболу, але коли на його шляху виникає команда з міцних чемпіонатів, то представники Люксембургу складають зброю. Нинішнього сезону клуб йде класичним для себе шляхом. У першому раунді Кубка Європи ЄГФ суперник «Мотора» пройшов ГК «Таллінн» з Естонії – 26:26 (на виїзді) та – 34:24 (вдома).

У складі колективу з Люксембургу традиційно виступає багато легіонерів (часто вікових) із гандбольних країн, які не знайшли собі місця у своїх домашніх та більш потужних першостях. Нинішнього сезону за «Кер'єнг» окрім люксембуржців грають представники дев'яти національностей. Найвідомішими з них є 37-річний хорватський правий напівсередній Ален Блажевич, який свого часу пограв у Лізі чемпіонів за угорський «Пік Сегед» і 35-річний словенський розігруючий Міха Пучніч, який також понюхав пороху найсильнішого клубного турніру Європи.

У свою чергу ,«Мотору» зараз не до легіонерів. Але чисто українському складу вистачає сил, щоб після семи турів зі стовідсотковим результатом очолювати нашу Суперлігу. Будемо розраховувати, що запоріжці продовжать свою переможну ходу і в єврокубках. Адже навіть незважаючи на пристойно просівший рівень команди, «Кер'єнг» є цілком посильним опонентом для діючих чемпіонів України.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.