Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 жовтня 2023, 18:01
157
0

Євгенія ЛЕВЧЕНКО: «Ми знаємо, що можемо грати краще»

Права крайня збірної України – про старт кваліфікації Євро-2024

| Оновлено 12 жовтня 2023, 18:01
157
0
Євгенія ЛЕВЧЕНКО: «Ми знаємо, що можемо грати краще»
ФГУ. Євгенія Левченко

Права крайня збірної України Євгенія Левченко поділилась настроєм напередодні старту кваліфікації Євро-2024.

«Ціль збірної України – зіграти якнайкраще! Продемонструвати найкращу гру в плані реалізації, захисту. Ми знаємо, що можемо грати краще. У нас гарний колектив, хороші дівчата. Також є перспективна молодь, у якої є шанс себе показати. Ми знаємо, що збірна Німеччини – дуже хороша. Вони потужні! Готуються на чемпіонат світу. Зі Словаччиною у нас було багато товариських матчів.

У нас є усі шанси показати якнайкращу гру. Показати усе, на що ми здатні. Навіть проти збірної Німеччини. У нас немає страху погано зіграти. Навпаки: ми прагнемо показати нашу найкращу гру. Шкода, що проти збірної Словаччини ми не можемо грати вдома. Якби ми грали би, припустимо у Києві, було б значно краще. Але ми розуміємо, що наша країна в складній ситуації. І незважаючи ні на що, ми маємо показати усе, на що ми здатні. У нас ще далі багато матчів на чемпіонаті світу. Але, звісно, зараз ми думаємо виключно про Німеччину – про нашу першу гру. А далі, вже будемо готуватись до Словаччини. У нас дуже мало часу на підготовку. Настільки мало, що інколи навіть думаєш, що не все вдалось згадати, те, як ми грали попередні ігри.

Я буду намагатись допомагати своїй команді настільки, наскільки це можливо. І в захисті, і в атаці. Можливо, мені потрібно ще покращити свою моральну підготовку. Бо у мене новий клуб – нові дівчата. Там у мене були деякі поразки неприємні. Хоча були й перемоги. Тож єдине це те, що морально складно. Тому що я давно вже не була вдома, сумую за своєю родиною. Плюс те, що ми не виступаємо в Україні… Це надважливо для мене. І ось ця ситуація, що я починаю вже більше думати не про кар’єру, а про сім’ю. Бо є проблеми. Але я намагаюсь бути завжди сконцентрованою. Намагаюсь допомогти дівчатам і в клубі, і в збірній. Я буду намагатись продемонструвати все, що вмію і можу!

У нас є перспективна молодь! Це – наше майбутнє! Вони можуть показати наступні роки хороший результат. Я думаю, що тренери роблять акцент на це. Зараз на зборах було багато нових дівчат. Їх розглядають не тільки на ці матчі, але й вже на наступні роки. Це тішить, бо я так само завжди думаю наперед: що у нас буде у збірній у майбутньому. Я, наприклад, планую і далі грати в збірній. І мені б хотілось ще багато допомагати своїй національній команді.

Без Глібко, звісно, буде складніше, ніж зазвичай. Бо Ірина, як капітан, керувала грою. Вона мотивувала дівчат. Я думаю, зараз, Ірина Компанієць буде мотивувати та робити все від себе залежне. Але в першу чергу, коли когось не вистачає, якоїсь частини пазла, доводиться трохи перебудовуватись, підлаштовуватись під інші комбінації, під заміни. Особисто для мене, Ірини буде не вистачати. Вона моя подруга. Ми з нею разом грали за «Вилче». Є у нас награні комбінації, напрацювання ще з клубу. Я зв’язувалась з Іриною. Ми її чекаємо на чемпіонат світу. Але я довіряю дівчатам – їхній інтуїції, техніці. І зараз нам реально добре зіграти. Продемонструвати, що ми це вміємо. Сподіваюсь, все буде добре», – розповіла Левченко.

Нагадаємо, що кваліфікацію Євро-2024 збірна України розпочне сьогодні, 12 жовтня, матчем проти команди Німеччини, який розпочнеться о 21:15 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили
Інші види | 01 травня 2024, 11:26 0
Наталія Букса – віце-чемпіонка Європи. Як українки на Родосі виступили

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про жіночий шаховий континентальний форум, який фінішував у Греції

Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?
Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0
Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.