Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 жовтня 2023, 01:04
221
0

Андрій АГАФОНОВ: «У Суперлізі багато рівних команд – сюрпризи будуть»

Гравець «Черкаських Мавп» – про старт сезону та свій перехід до команди

| Оновлено 12 жовтня 2023, 01:04
221
0
Андрій АГАФОНОВ: «У Суперлізі багато рівних команд – сюрпризи будуть»
ФБУ. Андрій Агафонов

Центровий клубу «Черкаські Мавпи» Андрій Агафонов поділився враженнями від перших матчів нового сезону у Суперлізі.

Варто згадати, що за підсумками стартового відрізку сезону-2023/2024 Агафонов потрапив до символічної збірної першого ігрового тижня. У Андрія за підсумками 15 перших матчів сезону виявився найвищий середній рейтинг ефективності у лізі – 21 бал.

– Андрію, у трьох матчах івано-франківського бабла «Черкаські Мавпи» здобули дві перемоги. Наскільки цей проміжний результат відповідає очікуванням та амбіціям клубу?
– Звичайно, хотілося пройти стартовий відрізок взагалі без поразок. Однак напевно цього ж прагнули і наші суперники. Бабл – така річ, що його дуже важко відіграти рівно. Можна виграти два перші матчі, але поступитися у заключному. Взагалі хочу сказати, що попереду на наших уболівальників чекає дуже багато напружених ігор з непередбачуваним результатом. Зараз у Суперлізі багато рівних за силою команд, і вже один цей фактор передбачає багато сюрпризів.

– За статистикою «Мавпи» явно перевершували своїх суперників у виграних матчах за підбираннями. Водночас поступилися за цим показником у програному «Прикарпаттю-Говерлі». Чи можна сказати, що боротьба на щитах у ваших матчах дуже сильно впливала на результат?
– Підбирання – це лише один із визначальних факторів, які впливають на результат. Однак є ще ціла низка інших статистичних показників і не тільки. Потрібно також говорити про індивідуальну відповідальність кожного гравця. Перед уболівальниками, партнерами, тренерами, самим собою нарешті. Іноді саме індивідуальної відповідальності бракує для досягнення результату. Якщо повертатися до наших матчів, то ми мали поганий відсоток влучань з гри у двох перших іграх. У третій – проти «Рівне-ОШВСМ» – нам його вдалося покращити.

– Андрію, у міжсезоння ви змінили свій попередній клуб БІПА на «Черкаські Мавпи». Що стало визначальним чинником під час ухвалення рішення перейти до черкаського клубу?
– Я вів переговори з обома клубами. «Мавпи» були більш конкретними у своїх прагненнях. Розмовляючи з Артемом Сліпенчуком, я зрозумів, що у Черкасах створюється амбітний проект із високими цілями. «Мавпам» під силу опинитися в призерах, проте треба враховувати, що цього сезону буде плей-оф. У вирішальній стадії щодо будь-якої команди робити якісь прогнози дуже важко.

– Коли ви роздумували над пропозицією «Мавп», знали, що в клуб можуть перейти ваші давні партнери з попередніх команд Андрій Кальніченко та Роман Новіков?
– Так, знав. І це теж стало однією зі складових рішення перейти до клубу з Черкас. Мені було далеко не байдуже з ким із партнерів належить провести сезон. Завжди вважав, що команда має бути другою родиною. Ось зараз п'ятнадцять годин поверталися додому після закінчення останньої гри в Івано-Франківську. Навіть у такій звичайній для команди ситуації набагато краще перебувати поряд із людьми, з якими комфортно також за межами майданчика. Це додатковий бонус і для тебе, і для всієї команди.

– У чому «Черкаські Мавпи» можуть додати найближчим часом?
– Прогресувати у грі необхідно завжди. Зараз нам потрібно додати у взаємодіях один з одним та у розумінні тренерських задумів. Артем Сліпенчук однозначно уявляє, яку команду хоче побудувати. Нам необхідно постійно допомагати йому, втілюючи тренерські ідеї на паркеті.

Раніше повідомлялося, що матчі третього бабла сезону у Суперліги будуть зіграні у Києві.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Астон Вілла сенсаційно програла Олімпіакосу перший півфінальний матч
Футбол | 02 травня 2024, 23:59 4
Астон Вілла сенсаційно програла Олімпіакосу перший півфінальний матч

У Лізі конференцій у гостей хет-трик зробив Аюб Ель-Каабі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.