Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 жовтня 2023, 17:04
215
0

Марія ГЛАДУН: «Проти Німеччини в першу чергу треба думати про захист»

Воротар збірної України – про матч проти команди Німеччини

| Оновлено 12 жовтня 2023, 17:04
215
0
Марія ГЛАДУН: «Проти Німеччини в першу чергу треба думати про захист»
Youtube (ФГУ). Марія Гладун

Воротар збірної України з гандболу Марія Гладун поділилась думками напередодні матчу кваліфікації Євро-2024 проти збірної Німеччини.

– Зараз ми відпрацьовуємо і захист, і вчимо нові комбінації. До нас приїхали нові дівчата. Тому працюємо більше над тим, щоб усе запам`ятати, більше набратися впевненості як у захисті, так і в нападі. Аби виконувати правильно вказівки тренера, йти забивати класні голи, класно захищатися і ставити хороші блоки, як це було в грі проти збірної Північної Македонії.

– Якщо згадувати матч проти збірної Македонії, що тоді допомогло перемогти по грі і які компоненти з тих матчів треба взяти на гру проти Німеччини?

– У першій грі проти Македонії у першому таймі ми вели в рахунку. У другій половині матчу в нас пішов невеличкий спад. І, напевно, це навчило нас контролювати свої емоції, контролювати гру. І вчитися так і робити надалі – більш стабільно грати та тримати під контролем свою гру.

– Як грає збірна Німеччини? До чого потрібно бути готовим воротарю? Як вони кидають?

– Згадуючи те, як я грала в Другій Бундеслізі, я уявляю, як може бути в Першій Бундеслізі. Дівчата дуже класно фізично розвинуті, витривалі. У них швидкі переходи, дуже сильні технічні кидки. У них велика зіграність, тому що дівчата зараз грають, майже всі в хорошій формі. Тому нам є до чого готуватися. У першу чергу треба думати про захист – не поступитись їм у захисті. Класно зіграти свою гру в нападі. Також дуже важливо працювати над своєю впевненістю та контролем гри. Ми повинні готуватися ментально. Тому що за декілька днів важко щось кардинально змінити фізично. Лише тактику і покращити нашу впевненість у собі, у своїх силах.

– Як справи в новій команді, скільки ігрового часу, чи задоволена?

– Ігрового часу в мене зараз багато, бо я виступаю як перший воротар. Трохи були проблеми з мінітравмою. Але зараз повертаюсь. Команда хороша, дівчата класні! Трошки інший гандбол – дуже багато неочікуваних кистьових кидків. Тому для мене це зараз трошки інша гра у воротах. Потрібно більше думати та менше бігати. У цілому, я задоволена. У мене зараз трошки інший гандбол – складніший. З кожним роком мені складніше грати, і я думаю, що в цьому як раз і полягає зростання гравця.

Нагадаємо, що матч між збірними України та Німеччини пройде в четвер, 12 жовтня, у Вецларі та розпочнеться о 21:15 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанський гранд продасть вундеркінда, щоб дозволити собі трансфер Довбика
Футбол | 18 травня 2024, 07:12 0
Іспанський гранд продасть вундеркінда, щоб дозволити собі трансфер Довбика

«Атлетіко» – один із головних претендентів на трансфер українця

Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України
Футбол | 18 травня 2024, 00:42 7
Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України

Кевін вважає Михайла Мудрика найсильнішим у складі «синьо-жовтих»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.