Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 жовтня 2023, 18:32
280
0

Станіслав ТИМОФЕЄНКО: «У кожної команди все ще попереду»

Гравець «Дніпра» – про старт команди у новому сезоні Суперліги

| Оновлено 10 жовтня 2023, 18:32
280
0
Станіслав ТИМОФЕЄНКО: «У кожної команди все ще попереду»
ФБУ. Станіслав Тимофієнко

Форвард клуба «Дніпро» Станіслав Тимофеєнко дав оцінку першому ігровому тижню нового сезона у Суперлізі України. Як відомо, за підсумками стартових матчів Тимофеєнко був визнаний MVP першого тижня регулярного чемпіонату.

– Станіславе, «Дніпро» виявився єдиною командою, що показала 100-відсотковий результат у стартовому баблі. А наскільки вас задовольнила якість її гри у переможних матчах?
– Безперечно, ми раді тому, що перемогли у всіх матчах. Тим більше у нас під час передсезонної підготовки були певні проблеми, пов'язані з травмами хлопців. Нам дуже хотілося добре стартувати, а результат, вважаю, прийшов за рахунок того, що завжди вдавалося виконувати план на гру. У першому матчі з київським «Будівельником» тренерські настанови ми взагалі виконали відсотків на 90. Однак усі наші успіхи поки що нічого не значать. Турнірна дистанція дуже довга. У регулярному сезоні можна мати і 10-0, і 20-0, проте потім провалитися в плей-оф. Абсолютно у кожної команди все ще попереду.

– Найскладнішим вийшов матч із «Будівельником» – одним із ваших основних конкурентів?
– Не сказав би, що найскладнішим. Тут швидше треба говорити про те, що було стартове хвилювання. Минулого року ми обіграли киян перед початком сезону, а потім поступилися їм у першому нашому очному протистояннi. Перед початком цього сезону обмінялися з Будівельником перемогами і нам дуже хотілося показати максимальний результат у першому ж матчі. Радий, що вдалося цього досягти. Перший успіх надав нам впевненості та однозначно допоміг перемогти й у наступних поєдинках.

– Ви пропустили значну частину передсезонної підготовки. Як фізично почувалися в матчах київського бабла?
– Насамперед хочу подякувати всім нашим клубним лікарям за те, що вони змогли мене повністю поставити на ноги за два з половиною тижні. За цей час навантажував усе тіло, тож до старту чемпіонату підійшов підготовленим. У минулих матчах дуже боявся, щоб не сталося рецидиву, проте дякувати Богу, все обійшлося. Скажу ще, що з кожним матчем почував себе все краще та краще. Зазвичай, до останнього матчу бабла гравці підходять втомленими, у мене ж було все навпаки. У всіх матчах намагався зарядити свою команду енергією.

– Станіславе, у міжсезоння багато команд змінюють свої склади як мінімум на 50 відсотків. Візитною карткою «Дніпра» завжди було прагнення зберегти свій «кістяк». Так було і напередодні чемпіонату. Чи можна вважати стабільність складу початковою перевагою «Дніпра» порівняно з конкурентами?
– Можу лише погодитись з вами. У нас дуже зіграний та глибокий склад. Цей фактор має допомогти нам протягом усього сезону і найголовніше – у плей-оф. Я, Макс Закурдаєв, Сергій Загреба – взагалі граємо разом упродовж багатьох сезонів. Влітку ми мали точкові вливання, але, наприклад, Ігор Дубоненко – вихованець клубної системи «Дніпра» і йому не треба було багато часу, щоб вписатися в наші схеми.

– Що скажете про інше літнє підписання – Михайла Горобченка?
– Михайло – класний плеймейкер, один із найкращих у Суперлізі. Він додав нам опцій насамперед у нападі. Перші матчі показали, що наш новачок вже встиг влитися у команду.

– Цілі «Дніпра» на сезон – перемоги у всіх турнірах?
– Починаючи з 2014 року, перед нами завжди стоять максимальні цілі! Їх навіть не потрібно озвучувати керівництву клубу – всі розуміють, до чого треба прагнути. Так, ми намагатимемося виграти і Суперлігу, і Кубок України.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.