Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 10 жовтня 2023, 20:01
3623
3

Бешикташ – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Український клуб гостює у міцного турецького опонента

| Оновлено 10 жовтня 2023, 20:01
3623
3
Бешикташ – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Бешикташ» – «Прометей» відбудеться у вівторок, 10 жовтня, в Стамбулі. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом.

Свій перший виїзд у рамках Кубка Європи 2023/2024 титани зроблять до Стамбула. Там на них чекає зустріч із вельми непростим місцевим «Бешикташем», який повертається до другого за статусом баскетбольного єврокубка після семирічної перерви.

Чоловіча баскетбольна команда спортивного клубу «Бешикташ» була заснована в 1967 році і за 56 років своєї історії пройшла шлях від представника нижчих дивізіонів до одного з найвідоміших турецьких колективів у європейському баскетболі. За перші тридцять років свого існування суперник «Прометея» лише одного разу сенсаційно завоював великий трофей (став чемпіоном Туреччини в сезоні 1974/1975), а найчастіше показував середні результати. Ситуація змінилася наприкінці дев'яностих. Починаючи з сезону 1997/1998 «Бешикташ» сімнадцять років поспіль входив до восьми найсильніших команд Туреччини. Піком цієї стабільності став сезон 2011/2012, коли чорно-білі (такі кольори носить клуб) виграли усі змагання, в яких брали участь – чемпіонат Туреччини, Кубок Туреччини та Єврочелендж ФІБА. Після цього «Бешикташ» здав позиції і за наступні дев'ять сезонів лише чотири рази потрапляв до плей-оф, востаннє це сталося у першості 2020/2021. В єврокубках турки також не досягали значних успіхів.

Але перед нинішнім сезоном турецький клуб збільшив свій бюджет і розпочав побудову команди, яка зможе претендувати як мінімум на постсезон у місцевій лізі та гідний виступ у Кубку Європи після семи років відсутності. Спочатку директорат «Бешикташа» запросив нового головного тренера. Ним став відомий нам Душан Алімпієвич (з його попередньою командою «Бурсаспором» слобожанці зустрічалися минулого сезону та двічі обіграли її). Із собою сербський наставник привів ще більш добре відомого українським любителям баскетболу, розігруючого Дерека Нідема. Окрім американця з чорногорським паспортом, іншими помітними підписаннями «Бешикташа» стали домініканський центровий Анхель Дельгадо, який гідно виступив зі своєю збірною на нещодавньому Кубку Світу-2023, а також американський форвард Лейтон Хеммондс і його земляк Йона Метьюз, який виступає у задній лінії.

Цьогорічний сезон «Бешикташ» почав дуже непогано. На старті чемпіонату Туреччини «чорні орли» програли на виїзді «Даруссафаці» – 61:64 та перемогли вдома «Тофаш» – 69:54. Але найбільш резонансною перемогою стамбульців на цю хвилину стала сенсаційна гостьова вікторія в першому турі Кубка Європи над іспанським «Ховентутом» (одним із головних претендентів на перемогу в турнірі) – 63:62.

Однак і «Прометей» поки що не знає гіркоти фіаско в новому ігровому році. Минулої п'ятниці «титани» в Естонії не зазнали проблем з місцевою «Кейлою» – 89:74, оформивши свій перший виїзний тріумф. Тож сьогодні між собою зустрінуться два колективи, які у новому сезоні ще не програвали.

Проблем слобожанцям може додати ситуація із Роненом Гінзбургом. Наставник українського клубу наприкінці минулого тижня прилетів до Ізраїлю на весілля свого сина і опинився там у момент збройної атаки. Будемо сподіватись, що ці важкі обставини не завадять керманичу «Прометея» якісно підготувати свою команду до майбутнього поєдинку і «титани» відкриють рахунок поразкам «Бешикташа» в цьому сезоні.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
пересмотрел вчера игру прометея с эстонцами, конечно играть после тяжёлой игры на 3 день это так себе, но млин очень не понравились, и когда не полетели трёхи то игра, кроме прорывов под кольцо, развалилась