Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 жовтня 2023, 17:00
3111
1

Сергій ВАТАМАНЮК: «Тайсон Ф'юрі насправді важко працює у залі»

Віцепрезидент Федерації боксу України поділився очікуваннями від бою Олександра Усика та Ф'юрі

| Оновлено 09 жовтня 2023, 17:00
3111
1
Сергій ВАТАМАНЮК: «Тайсон Ф'юрі насправді важко працює у залі»
K2 Promotions. Олександр Усик та Сергій Ватаманюк

Віцепрезидент Федерації боксу України Сергій Ватаманюк поділився очікуваннями від бою Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі.

– Бій Усик – Ф’юрі оголосили, але чи можемо ми на 100% бути впевнені, що він відбудеться, чи у випадку з Тайсоном, ні в чому не можна бути впевненим на 100%?
– Те, що бій Ф’юрі – Усик оголосили це дуже добре, адже це дуже велика подія для світу боксу. Це дійсно важливо для світу боксу. А впевненим на 100% про те, що бій відбудеться можна лише тоді, коли боксери вийшли до рингу. Все, що відбувається до цього може мати багато різних сценаріїв.

Тому, будемо сподіватись, що він відбудеться. Адже мені, як фанату боксу, дуже хочеться побачити цей поєдинок. Будемо тримати кулаки, і сподіватись, що все відбудеться в дату, вчасно і так як ми б хотіли.

– Чи не позначиться якось бій з Нганну на підготовці Ф’юрі до Усика? Чи бій з Нганну це просто шоу і не більше?
– Я не вважаю, що будь який боксерський поєдинок, навіть виставковий, це просто шоу. По-перше, і Ф’юрі і Нганну – великі хлопці, важкі. Вони обидва є чемпіонами у своїх видах спорту. Тому це точно не просто шоу. Також не можна забувати, що є такий момент як травма або розсічення. Будемо сподіватись, що їх ніхто не отримає, але цей фактор відкидати не можна. Також не можна відміняти боксерські навички, адже супертяжі, як відомо, б’ють дуже потужно.

Що стосується того, чи позначиться цей поєдинок на підготовці Ф’юрі до бою з Усиком, то я цього не знаю, адже Тайсон – такий цікавий персонаж, який на картинці для всіх показує, що він нічого не робить, гуляє, а насправді тяжко працює в залі.

– Що бій Усик – Ф’юрі значитиме для українського боксу та спорту зокрема?
– Поєдинок Тайсона та Олександра багато значить не тільки для українського спорту, це поєдинок світового рівня. Це дуже значний бій для всього світу.

– Під час війни в нас в країні така подія допоможе людям додатково згуртуватись?
– В першу чергу, хочу подякувати нашим захисникам і захисницям, що в нас є можливість жити в нашій країні – незалежній і сильній.

В такі важкі часи в історії нашої країни будь яка подія, де підіймається наш прапор та звучить наш гімн, це дуже добре. Всі мають знати, що Україна – сильна, згуртована, що ми б’ємось і ніколи не здаємось. До таких великих поєдинків завжди багато уваги усього світу, тому бій Ф’юрі – Усик, справді, дуже важливий для того аби світ пам’ятав про війну в нашій державі. А також для мотивації українців – які на фронті, і які в тилу.

Бій Ф'юрі – Усик мав відбутися ще 29 квітня 2023 року, але сторонам не вдалося домовитися. Нова дата – 23 грудня 2023 року, але може бути і січень 2024. Місцем проведення стане Саудівська Аравія.

Переможець бою стане абсолютним чемпіоном світу у надважкій ваговій категорії. Останнім абсолютом у хевівейті був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус у 1999 році.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Ну да, дурачка-болтуна корчит, а сам тренируется на полную, иначе бы фиг он Уайлдера победил.