Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 07 жовтня 2023, 18:58
529
0

Букмекерська контора побічно змусила баскетбольний клуб повернути тренера

Однак БК «Кейла» це не дуже допомогло у поєдинку з «Прометеєм»

| Оновлено 07 жовтня 2023, 18:58
529
0
Букмекерська контора побічно змусила баскетбольний клуб повернути тренера
Facebook. БК Кейла

26 жовтня на зустрічі в Кейласській міській управі баскетбольна школа «Кейла» та тренер Пееп Пахв визнали помилки у своїх діях. На зустрічі було вирішено, що звільнений раніше Пахв продовжить працювати головним тренером клубу «Кейла».

Баскетбольна школа Кейла оголосила в п'ятницю, 22 жовтня, що прийняла рішення розірвати трудовий договір із Пеепом Пахвом, головним тренером основної команди. Пахв розповів ERR, що це рішення стало для нього несподіванкою, проте напруженість у повітрі витала з весни.

Клуб ухвалив таке рішення через втрату довіри щодо Пахва, оскільки той спрямовував спонсорські гроші команди своєї некомерційної організації.

Управління основною командою має здійснюватися всередині баскетбольної школи, щоб забезпечити професійну, прозору та стійку діяльність. Як зазначили у клубі, головний тренер виставляв рахунки спонсорам команди від імені підконтрольної йому НКО Keila Basket та збирав гроші там, а не у баскетбольній школі.

Школа підписала річний договір про співпрацю з заснованою в червні минулого року громадською організацією Keila Basket, в рамках якого Пахв мав право збирати спонсорські гроші через Keila Basket, але ця система не виправдала себе.

«У липні 2023 року ми припинили цю співпрацю, і фінансування всієї команди мало піти до баскетбольної школи. На жаль, виявилося, що головний тренер Пахв, незважаючи на завершення співпраці, продовжив виставляти рахунки спонсорам через свою особисту НКО», – пояснив власник клубу Хейн.

Пахв розповів ERR у п'ятницю, що розірвання його контракту передували тривалі суперечки;

«Минулого сезону ми почали працювати над участю у вищій лізі, потім відокремили лігу від баскетбольної школи, щоб фінансово все було окремо і одне не заважало іншому. Навесні виникла ситуація, коли виконавчий директор баскетбольної школи захотів повернути собі контроль над справами команди, яка виступає у вищій лізі, за законом він мав на це право», – зазначив Пахв.

Потім були довгі суперечки, до цього підключилося місто. Зрештою ми домовилися, що кожна сторона внесе до бюджету на новий сезон якісь гроші: я внесу свою частку, баскетбольна школа – свою, місто – свою», – наголосив Пахв.

За словами Пахва, він збирав гроші на рахунок створеної минулого сезону НКО Keila Basket, куди вже зробили перекази кілька спонсорів. За його словами, баскетбольна школа Кейла тоді заявила, що рахунки та вся комунікація, як і раніше, повинні проходити через неї.

Цікаво, що після того, як Пахва було звільнено, головний спонсор «Кейли» букмекерська контора Coolbet заявила про припинення співпраці з клубом. Однак після поновлення Пеепа на посаді, Coolbet також повернувся до клубу.

У результаті і повна назва клубу залишиться колишньою – Keila Coolbet.

6 жовтня «Кейла» поступилася українському «Прометею» з рахунком 74:89 у ЛЕБЛ.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.