Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 жовтня 2023, 13:22
1137
0

Вуд битиметься з Воррінгтоном за титул. Це бій, який не варто пропускати

Буде яскраво. Гарантовано

| Оновлено 08 жовтня 2023, 13:22
1137
0
Вуд битиметься з Воррінгтоном за титул. Це бій, який не варто пропускати
Getty Images/Global Images Ukraine

Ввечері 7 жовтня другий осінній боксерський місяць 2023 року відкриває головне протистояння у Великій Британії. На «Шеффілд Арені» у Шеффілді зустрінуться два британці. Чемпіон світу за версією WBA у напівлегкій ваговій категорії (до 57, 2 кг) Лі Вуд (27-3, 16 КО) захищатиме свій пояс у поєдинку проти Джоша Воррінгтона (31-2-1, 8 КО).

Не найпопулярніша вага не тільки в Україні, а й у боксі загалом. І точно не найбільш популярні боксери. А дарма. Бо напівлегка вага – страшенно конкурентна та насичена на події.

Пропускати такі поєдинки не варто. Ця вага – одна з найбільш конкурентних у боксі

До більш легких категорій ніколи не було співставної уваги, як до тієї ж легкої. Або як до суперважкої. Це просто факт, з яким доводиться жити та існувати.

Середньостатистичному фанату часто незрозуміло, чому він має вмикати ці поєдинки. Ну от боксують два малюки. Не найвищі, не найсильніші візуально. Складається враження, що вони фізично не зможуть нокаутувати одне одного.

Інша справа - хевівейт. Вийшли двоє здорованів, б’ють одне одного важелезними ударами. Так, саме подій не так багато, але як це все виглядає. Так, неначе кожен можна впасти від будь-якого удару. Страшно і насторожує.

Насправді ж, у боксі це взагалі не працює і виглядає інакше. Тому що боксери б’ються у рамках своїх вагових категорій. Зрозуміло, що легковаговик не нокаутує крузера чи важковаговика. Тому що він відчутно менший. Але в рамках своєї категорії нокаути і влучання можуть бути не менш захопливими.

Більше того, саме представники легших дивізіонів здатні видати бокс. Багато комбінацій, багато ударів, захисних рухів. На влучання супертяжів дивитись цікаво, але у них апріорі менше активності, на відміну від цих хлопців.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джош Воррінгтон

Окрім цього, напівлегка вага – чи не найбільш конкурентна у боксі на даний момент. По-перше, там чотири чемпіони і кожен реально може перемогти кожного. По-друге, достатньо претендентів, які можуть у будь-який момент замінити чемпіона перемогою над ним. Ті ж Брендон Фігероа (так, він тимчасовий, але ж не повноцінний), Маурісіо Лара, Айзек Догбо або Марк Магсайо. Кожен з них може не просто увірватись у чемпіонські перегони, а й виграти їх.

Кожен бій – інтригуючий. Як от наступний, в якому 35-річний Лі Вуд захищатиме свій чемпіонський титул у поєдинку проти 32-річного Джоша Воррінгтона. І тут одразу не скажеш, хто буде переможцем. І не одразу теж не скажеш.

Вуд став чемпіоном у минулому поєдинку. Навесні 2023 року британець зустрівся з 25-річним мексиканцем Маурісіо Ларою і влаштував дикий поєдинок. Лара побував у нокдауні вже у другому раунді, а Вуд отримав розсічення вже у четвертому після зіткнення головами.

Переможцем рішенням суддів вийшов Лі, який повіз у Велику Британію титул WBA, який був вакантним до цього поєдинку.

Окремого шарму перемозі додає те, що це був реванш. Вуд і Лара зустрічались ще й на початку 2023 року – тоді Маурісіо нокаутував суперника у сьомому раунді. А от з реваншем не впорався.

Тобто, починаючи з 2021 року, пояс ходить до Вуда і назад. Він виграв його перемогою над китайцем. Потім майстерно нокаутував до того непереможеного Майкла Конлана. Потім програв і переміг Лару. І все це за короткий період часу.

Воррінгтон теж бився з Ларою і теж двічі. Але не так успішно. Перший поєдинок Джош програв – теж достроково, але у дев’ятому раунді. Другий зумів звести до нічиєї. Після цього минулого року Воррінгтон нокаутував Кіко Мартінеса та став чемпіоном IBF – забрав пояс, який іспанець завоював сенсаційним нокаутом Кіда Галахеда. Але потім пояс програв – був побитий Луїсом Альберто Лопесом у близькому протистоянні.

Ну ми ж казали, що тут кожен може побити кожного. Дуже і дуже насичений дивізіон.

Тепер британці зійдуться у ринзі. Прекрасне протистояння стилів та пояс на кону. У Шеффілді точно буде гаряче. Як у ринзі, так і поруч із ним.

Хто фаворит?

Зрозуміло і розумно, що чемпіон. На Лі Вуда можна поставити за 1.45. На Джоша Воррінгтона – за 2.85. Так, різниця суттєва.

Getty Images/Global Images Ukraine. Лі Вуд

Але не критична і цьому є пояснення. Воррінгтон – ще той рубака. Він сипле ударами, тисне і взагалі не дає відпочивати супернику. Такий стиль має наслідки, але сам Джош може створити купу проблем будь-кому, і Вуду також.

Лі ж у свою чергу – чудовий нокаутер. Він уміє боксувати, комбінувати і перемагати рішенням суддів, але упіймати суперника для нього - улюблена справа. Просто порівняйте їхні дострокові перемоги: 8 проти 16, або 25,81% проти 59,26%.

Ситуація виглядає зрозуміло. Або Воррінгтон зачавить кількістю, або отримає і не витримає. Є ще третій варіант – удари Вуда виявляться настільки потужними, що Джошу доведеться задкувати. Тоді у нього теж справи не найкращі.

Протистояння – цукерочка. Спати у момент такого поєдинку точно не варто. І не вийде, якщо увімкнете.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КОСТИШИН: «В УПЛ за якістю гри Шахтар переважає всіх своїх суперників»
Футбол | 03 травня 2024, 07:45 34
КОСТИШИН: «В УПЛ за якістю гри Шахтар переважає всіх своїх суперників»

Досвідчений український тренер назвав фаворита на перемогу у сезоні 2023/2024

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.