Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:45
631
0

Сергій ГЛУЩЕНКО: «В неофіційному заліку ми поступилися тільки болгарам»

Керманич збірної України до 22 років – про досягнення українців у Болгарії

| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:45
631
0
Сергій ГЛУЩЕНКО: «В неофіційному заліку ми поступилися тільки болгарам»
Федерація боксу України. Сергій Глущенко

В Албені, що в Болгарії, завершився відкритий чемпіонат Балкан з боксу, в якому взяли участь й українські майстри шкіряної рукавички.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер чоловічої збірної України до 22 років Сергій Глущенко, який очолював нашу спортивну делегацію, поділився враженнями від змагань в Болгарії:

– В чемпіонаті взяли участь представники 11 країн. На жаль, при проходженні мандатної комісії з'ясувалося, що у вагових категоріях – 51 кг та 92 кг заявилися тільки українці Дмитро Замотаєв та Аркадій Карцан, відповідно, і їм довелося обмежитися тільки тренуваннями. Всі наші намагання заявити їх в більш важкі категорії виявилися марними, бо згідно регламенту в кожній вазі мав право виступати від країни лише один учасник.

– Якщо вже розпочали з негативних вражень, то чим ще залишилися незадоволені?
– Розчарував Максим Жигарєв (60 кг), який не налаштувався на бій з сербом, програв і вибув уже після стартового поєдинку. Також є претензії до суддівської бригади, яка обслуговувала бій Андрія Халецького (понад 92 кг) з болгарським опонентом. Як на мене, сильнішим був Халецький, але перемогу чомусь присудили супернику. Все ж, загалом, ми задоволені поїздкою в Албену. Головне, що наші хлопці збагатилися таким цінним міжнародним досвідом.

– Чи були серед українців чемпіони?
– Так. Найвищу сходинку п'єдесталу пошани підкорили Ярослав Михалушко (67 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Богдан Толмачов (86 кг). Слід зазначити, що Михалушко два з трьох проведених боїв виграв за явною перевагою. Срібними призерами стали Денис Біленький (48 кг), Ельмір Набієв (54 кг), Айдер Абдураїмов (57 кг), Іван Сапун (80 кг). «Бронза» – в Алі Дагли (63 кг), Павла Ільюші (75 кг) і згаданого вже Андрія Халецького. В неофіційному командному заліку українські боксери поступилися тільки болгарам.

– Які подальші плани?
– В листопаді всі наші найсильніші боксери зберуться у Львові, де відбудеться чемпіонат України. За його підсумками визначаться атлети, які наступного року продовжать боротьбу за олімпійські ліцензії.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.