Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:45
497
0

Панатінаїкос – Олімпіакос. Прогноз і анонс на матч Євроліги

Принципова дуель на старті турніру

| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:45
497
0
Панатінаїкос – Олімпіакос. Прогноз і анонс на матч Євроліги
БК Панатінаїкос

Зустріч «Панатінаїкос» - «Олімпіакос» відбудеться в п’ятницю, 6 жовтня, в Афінах. Початок поєдинку о 21.15 за київським часом.

Вже перший тур найсильнішого клубного турніру Старого Світу підготував для всіх шанувальників помаранчевого м'яча дуже вишукану баскетбольну страву. На самому старті Євроліги буде зіграно грецьке баскетбольне дербі, яке є одним із двох найгарячіших у Європі. Одвічні суперники в особах «Панатінаїкоса» та «Олімпіакоса» знову зійдуться віч-на-віч у своїй постійній боротьбі.

«Олімпіакос»

Фіналісти Євроліги 2022/2023 у міжсезоння зазнали дуже серйозних втрат. «Олі» втратив одразу двох лідерів команди, MVP минулого сезону Александр Вєзенков поїхав підкорювати НБА, а захисник Костас Слукас перейшов якраз до «Панатінаїкоса». І якщо переїзд болгарина за океан читався, то перехід одного з найстатусніших грецьких баскетболістів у стан споконвічного конкурента шокував майже всіх, хто стежить за європейським баскетболом.

Але життя триває, і в «Олі» взялися за побудову нової команди, тим більше, що залишилися інші важливі виконавці, на кшталт американця з грецьким паспортом Томаса Уокапа, греків Яннуліса Ларенцакіса, Костаса Папаніколау та інших гравців. Залишився біля керма команди і її головний тренер Георгіос Барцокас. Підсилення у пірейців також солідне. З «Жальгіріса» перейшов Ігнас Браздейкіс, Люк Сікма поповнив склад команди з лав «Альби», а Найджел Вільям-Госс у минулому сезоні захищав кольори мадридського «Реала». Також до команди після трьох років відсутності повернувся сербський центровий Нікола Мілутінов.

Нинішня версія «Олімпіакоса» за своїм потенціалом бачиться трохи слабшою за торішню, але потенціал у цієї команди все одно досить серйозний. А якщо ще й новачки вдало увіллються до колективу, то «Олімпіакос» знову може стати однією з найсильніших команд Євроліги. Але поки що тренерський штаб має компенсувати втрату таких важливих баскетболістів.

«Панатінаїкос»

Другий грецький гранд останні сезони незмінно провалював та перебував у хвості турнірної таблиці регулярного чемпіонату Євроліги. Але минулого літа в Афінах вирішили побудувати абсолютно нову та сильну команду, і грошей на це не шкодували. «Панатінаїкос» оновився практично повністю (від торішнього складу залишилося лише четверо гравців) і це оновлення явно у бік підсилення.

Склад «Пао» поповнили іспанець Хуанчо Ернангомес з НБА, грек Костас Адетокумбо із «Фенербахче», аргентинець Лука Вільдоза із «Црвени Звєзди», а також американці Кайл Гай і Джеріан Грант, які чудово проявили себе в минулому розіграші Кубка Європи, а також поляк Алєксандр Бальцеровскі. І, звичайно, окремо стоїть перехід Костаса Слукаса з «Олімпіакоса». Прокачав «Пао» і тренерську позицію. Новим кермовим команди став турок Ергін Атаман – один із найбільш статусних та харизматичних тренерів Європи.

Звичайно, набір сильних баскетболістів ще не означає сильної команди, але турецький наставник дуже добре вміє будувати потужні колективи, що він яскраво довів у своєму минулому клубі «Ефес Пілсен», з яким двічі вигравав Євролігу. Якщо Ергін Атаман складе воєдино всі частинки командного пазла, а підбір гравців у нього просто шикарний, то греки після довгої перерви знову претендуватимуть на лідируючі позиції в Євролізі.

Особливості матчу

Найбільша увага на сьогоднішньому поєдинку буде прикута до особи Костаса Слукаса. Зірковий грецький захисник зробив крок, на який наважиться далеко не кожен місцевий баскетболіст. Якоюсь мірою Костасу пощастило, що гра першого туру буде на майданчику «Пао», а не «Олі», проте, немає жодних сумнівів, що на першому в цьому сезоні поєдинку між споконвічними суперниками, який відбудеться саме в Піреї, місцеві фани влаштують своєму колишньому улюбленцю дуже гарячий прийом.

Незважаючи на те, що сезон тільки розпочався, нинішня зустріч буде вже другою для команд. Тридцятого вересня колективи зустрічалися у фіналі Суперкубка Греції на нейтральному майданчику, і тоді «Олімпіакос» просто каменя на камені не залишив від свого опонента – 75:51. Опираючись на цей результат, поставимо на перемогу «Олі» і сьогодні. Аж надто сирим виглядає «Панатінаїкос» на старті сезону і це цілком логічно. Команда зазнала дуже багато змін і для банальної зіграності їй ще потрібен час.

Прогноз Sport.ua: перемога «Олімпіакоса»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як вони рахували? Суддівські записки: ледь не скоїли пограбування Усика
Бокс | 19 травня 2024, 03:43 9
Як вони рахували? Суддівські записки: ледь не скоїли пограбування Усика

Один із трьох суддів несправедливо віддав перемогу Тайсону Ф'юрі

Олександр Усик– Тайсон Ф'юрі. Прогноз і анонс на бій
Бокс | 19 травня 2024, 01:00 32
Олександр Усик– Тайсон Ф'юрі. Прогноз і анонс на бій

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.