Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 05 жовтня 2023, 22:31
4917
11

МОК не чує Україну. НОК росії включив до складу 4 окупованих територій

Комісія атлетів вже обговорила можливість допуску рф до ОІ-2024

| Оновлено 05 жовтня 2023, 22:31
4917
11
МОК не чує Україну. НОК росії включив до складу 4 окупованих територій
МОК

Незважаючи на те, що МОК досі не ухвалив остаточного рішення щодо участі російських атлетів в Олімпіаді-2024, відбулося обговорення допуску спортсменів із Росії в нейтральному статусі на Комісії атлетів.

Після події представник України Анна Рижикова наголосила, що Міжнародний олімпійський комітет не чує аргументів України.

До складу олімпійського комітету росії увійшли регіональні олімпійські комітети так званих днр, лнр, а також окупованих частин Херсонської та Запорізької областей, повідомив голова окр станислав поздняков.

Олімпійський комітет росії прийняв рішення про вступ нових суб'єктів на засіданні виконавчого комітету організації. Рішення окр було прийнято на фоні рекомендації МОК щодо допуску росіян до міжнародних змагань. Однак Міжнародний олімпійський комітет одним із принципів нейтральності бачить непідтримку воєнних дій росії в Україні.

Поки невідомо, як саме відреагує МОК на рішення окр прийняти до свого складу олімпійські комітети так званих днр і лнр. На початку окупації України росією у 2014 році УЄФА заборонив участь кримських клубів у російських футбольних турнірах.

У 2023 році росія порушила заборону УЄФА і допустила фк севастополь і фк рубін ялта до змагань у третьому дивізіоні чемпіонату росії. У відповідь на це УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з проханням покарати рфс через інтеграцію клубів із Криму.

У вересні УЄФА пом'якшив санкції проти російських команд у віковій категорії до 17 років. А на початку жовтня аналогічний крок зробили у ФІФА.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Сосійські гроші запхали собі у вуха, от і не чують 
Rash VM
мок і оон - під.ара.си. Більше нічого і не спадає на думку
Владислав Рейский
похоже берегов не существует там, ужас
Выталкиватель парашутистов
Мой товарищ, который воюет на фронте, 2\3 своего денежного содержания, тратит на покупку того, что ему положено по нормам снабжения. Только патроны не покупает.... 
Andrii Kovalenko
Охренеть, тобто Бубка может выступать за рОссею, как президент НОКа Украины?
naverland
А что вы хотели, мир только и видит коррупцию в Украине, вы ж сами себя обворовываете. Вам посылают помощь  а политики и офицеры обворовывают. Большинство из одежды которые присылают в Украину для армии , потом перепродаете солдатам. Стыд и срам.  Вот и последствия. Если б не было коррупции то тогда да помогали б. А так смысл.