Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 лютого 2024, 17:19
63
0

«Закрив раунд» та FAVBET Tech презентували фільм

Про IT-кластер Харкова за воєнних часів

| Оновлено 20 лютого 2024, 17:19
63
0
«Закрив раунд» та FAVBET Tech презентували фільм

Закритий допрем’єрний показ документальної стрічки провели в Києві. Фільм стане фінальною серією третього сезону подкасту «Закрив раунд» про стартапи й технології, що виходить за підтримки IT-компанії FABET Tech.

Презентували фільм ведучі подкасту редактор AIN.UA Ілля Кабачинський та та Activation Lead у Trible Антон Полєсков, які розповіли, чому обрали для заключного сезону саме Харків та вирішили вийти за межі звичного формату подкасту.

«Третій сезон «Закрив раунд» — про українську технологічну індустрію. Ми запросили майже два десятки гостей з ІТ-компаній, обговорювали їхній бізнес й стан ринку сьогодні. Але ринок — це не лише компанії. Це й середовище, у якому вони розвиваються. Тому ми хотіли розповісти про таке середовище. Ми дуже вболіваємо саме за регіони та пишаємось класними українськими компаніями, що розвиваються не лише у Києві. Тому й хотіли зрозуміти, як там Харків і чи вдасться йому відновитись», — каже Антон Полєсков

Ілля Кабачинський додає, що вибір впав на Харків не просто так. Наприкінці 2021 року Харків міцно займав другу сходинку серед міст України з найбільшим числом ІТ-спеціалістів — приблизно 50 тисяч людей. Велика війна все змінила, адже в перші місяці місто-мільйонник Харків стало майже безлюдним. Згодом люди почали повертатись, але серед ІТ-спеціалістів таких лише близько 20-30%. Більшість — досі в інших містах або за кордоном.

Щоб зібрати зрозуміти реальний стан речей в харковському ІТ, ведучі поспілкувались з багатьма представниками місцевої tech-індустрії, власниками провідних компаній та галузевих об’єднань.

«З нами поспілкувалась Ольга Шаповал, очільниця Харківського ІТ-кластеру, ми багато її розпитували про загальний стан справ. Олександр Колб, агенція Promodo у якій понад 400 людей, але лише кожний 5-й у Харкові. Він вболіває за місто і дуже хоче, щоб побільше людей туди поверталось. Також у списку два підприємці — Максим Бабич та Олександр Шубін, у яких зовсім маленькі команди і свій погляд на стан справ. Їхній ІТ-бізнес тримається, але чимала частина команди — поза Харковом. Що важливо? Місто живе. Місто стоїть. І буде відновлюватися. Це надихає», — резюмує Ілля.

Скільки ІТ-спеціалістів повернулося у Харків? Чи є шанс відновиться у цьому місті потужній tech-спільноті? Про все це — у заключній серії третього сезону «ХАРКІВ: як айті-сфера міста переживає повномасштабну війну | Закрив раунд #52».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Галичанка програла матч чемпіонату Польщі з різницею у 10 очок
Інші види | 02 травня 2024, 22:56 0
Галичанка програла матч чемпіонату Польщі з різницею у 10 очок

Львівська команда поступилася Ярославу і посідає останнє 10-те місце

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.