Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 03 жовтня 2023, 22:57
11489
6

Італія – Україна. Прогноз і анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

Після яскравої перемоги над Іраном підопічні Угіса Крастіньша зіграють із віце-чемпіонами Європи

| Оновлено 03 жовтня 2023, 22:57
11489
6
Італія – Україна. Прогноз і анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
volleyballworld.com

У третьому турі волейбольного олімпійського турніру в Ріо-де-Жанейро чоловіча збірна України зустрінеться із претендентом на одне з перших двох місць командою Італії. На даний момент італійці посідають 3 місце у світовому рейтингу Міжнародної федерації волейболу і лідирують у групі А, здобувши дві перемоги.

Італія

Протягом багатьох років чоловіча збірна Італії є грандом світового волейболу і за кількістю завойованих нагород перебуває у перших рядах. Так, на чемпіонатах світу італійські волейболісти чотири рази піднімалися на верхню сходинку п'єдесталу пошани, будучи діючими переможцями. Тричі Італія грала у фіналах Олімпійських ігор, щоправда, до титулу так і не дісталася. Ще в її активі є три комплекти бронзових олімпійських медалей. А на чемпіонатах Європи у Італії 14 нагород – 7 золотих (останній раз у 2021 році), 4 срібні та 3 бронзові. Також в різні роки італійці вигравали Кубок світу, Світовий кубок чемпіонів та Світову лігу.

Цього року італійці стали другими на домашньому чемпіонаті Європи, програвши у фіналі у Римі збірній Польщі 0:3. А трохи раніше у Лізі націй Італія посіла 4 місце, поступившись в матчі за 3 місце Японії 2:3.

Тож уявити якийсь великий волейбольний турнір без Італії просто неможливо. Тому тут у Бразилії італійська збірна обов'язково прагнутиме завоювати путівку до Парижу і втрачати очки вона явно не має наміру. Ось і у перших двох матчах відбору на Олімпіаду Італія впевнено здобула перемоги над Чехією 3:1 та Катаром 3:0.

Україна

Наші хлопці після поразки на старті турніру від Куби 0:3, у другому турі реабілітувалися сповна, розгромивши також у трьох партіях збірну Ірану. І якщо після першої зустрічі підопічні Угіса Крастіньша отримали багато критики на свою адресу, зокрема й від нас, то за попередню гру вони заслуговують тільки на найприємніші слова.

Насамперед, головний тренер пішов на дуже відповідальний та ризикований крок, залишивши поза стартовою шісткою капітана команди Олега Плотницького. Суперники явно до цього не були готові. А ще Крастіньш довірив місце ліберо з перших хвилин Дмитру Канаєву, і той своїм шансом скористався, показавши надійну гру в обороні.

І, звичайно, порадували показники гри на блоці. Якщо з кубинцями нашій команді вдалося лише двічі вдало заблокувати удари суперників, то з Іраном ця цифра зросла до 7. Плюс було 8 ейсів у другій грі проти 1 в поєдинку із Кубою. А головне, у нас підвищилася результативність атак. Їх було 41.

У матчі з Італією важливо зберегти таку динаміку. Потрібно обов'язково намагатися нав'язати суперникам свою гру. Виграти буде дуже складно, проте при хорошій грі можна буде залишати майданчик із високо піднятою головою.

Статистика матчів

Збірні Італії та України одного разу зустрічалися на чемпіонаті світу 1998 року. На другому етапі фінального турніру у групі Н італійці перемогли нашу команду 3:0. До речі, того року Італія стала чемпіоном світу. А на чемпіонаті Європи шляхи цих збірних перетиналися у 2005 році. Знову італійські волейболісти виграли 3:0 і знову стали переможцями турніру.

Прогноз на протистояння:

Зрозуміло, що сподіватися на перемогу із таким суперником дуже важко. Але ще раз хочу повторити. Потрібно постаратися зіграти так, щоб після матчу було не соромно за свої дії. А краще виграти хоча б один сет, як це вийшло, наприклад, вже на цьому турнірі у Чехії. Наш прогноз – 3:1 на користь Італії.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

3 жовтня, вівторок

Італія – Україна
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 23:00
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
ІТАЛІЯ УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Ще одне зняття. Стали відомі фіналісти ґрунтового Мастерса в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 22:12 2
Ще одне зняття. Стали відомі фіналісти ґрунтового Мастерса в Мадриді

Титул розіграють Фелікс Оже-Альяссім і Андрєй Рубльов

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Будь-який рахунок, крім 0:3, стане великою несподіванкою.
Vitason
Потрібно зіграти свою кращу гру і сподіватися ,що італійці зіграють свою гіршу гру,але такий розклад практично нереальний!!
Михайло Дончик
Гра проти фіналістів Євро-2023 ??? Думаю без шансів для наших....
Dfuu
Дуже сильні італійці, тому мабуть 0:3.