Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 жовтня 2023, 02:32
4523
0

Альварес розбив Чарло і тепер має купу варіантів для поєдинку

Склалося дуже просто

| Оновлено 02 жовтня 2023, 02:32
4523
0
Альварес розбив Чарло і тепер має купу варіантів для поєдинку
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Джермелл Чарло (праворуч)

Сауль Альварес знову переміг. Цього разу розбив абсолютного чемпіона Джермелла Чарло. Вийшло настільки просто, наче опонентом був Джон Райдер. Але той дав більший бій Канело, ніж американець.

Канело проти Чарло – історичний бій. Але все склалося занадто просто

Важко переоцінити протистояння Сауля Альвареса та Джермелла Чарло. Хоча фанати спробували. Знову почалась тирада про те, що цей бій нікому не потрібен, про те, що Канело тікає від Бенавідеса, і взагалі всім потрібен тільки цей бій.

Добре, Бенавідес – хороший суперник. І він дійсно виглядає, як величезна і буквально, і фігурально, проблема для Канело. Та й що? Відсутність поєдинку проти Бенавідеса не робить зустріч проти Чарло гіршою.

Поєдинок двох абсолютних чемпіонів. Чинних на момент зустрічі. Що взагалі може бути краще? Так, тут знову все можна зіпсувати. Сказати, що Джермелл багато набирав – понад шість кілограмів. Це правда. Але, коли ви дивитесь на боксерів збоку, хто виглядає більшим?

Це не ситуація, коли американця змусили залізти туди, де він однозначно матиме поганий вигляд. Конкретно ця ситуація до бою виглядала, як п’ятдесят на п’ятдесят. Або Джермелл набере вагу і не стане занадто повільним – тоді протистояння буде неймовірним. Або набере, сповільниться, і Канело його з’їсть. Тоді критикани матимуть рацію. Не вперше і не востаннє. Але хотілось першого результату.

Насправді спрогнозувати результат було неможливо. Якось занадто багато питань. Здається, так і має бути у поєдинку спортсменів такого рівня. Але питання були інші. Наприклад, чи Канело не постарішав. Останній його справді страшний для суперника виступ припав на 2021 рік. Потім була поразка Біволу і дві перемоги, на які не хотілось дивитися ще раз – проти Головкіна у третьому бою і проти Джона Райдера.

В іншому куті був американець, який дуже розумний та технічний, який вміє підбирати ключі до суперників. Але який виходив у ринг після травми та простою ледь не у півтора року. Так ще й після набору бойової ваги.

І от що виходить. З цього мали б вибудовувати те, що називається прогнозом. Бачилося все просто. Якщо Сауль постарішав – американець його розіб’є. Навіть не дивлячись на набір ваги. А, може, і завдяки, бо додасть у потужності. Якщо не постарішав, а Чарло сповільниться через набір ваги та простій – американцю кінець. Як Калебу Планту у 2021 році. Якщо Сауль не постарішав, а Чарло не сповільнився, ми отримаємо саме те протистояння, на яке й розраховували.

До зустрічі хотілось вірили у третій варіант. Тому що такий бій з такими заголовками мав скластися добре. Завжди ж хочеться вірити у хороше майбутнє, а не переживати посереднє чи погане сьогоднішнє. Тим більше, що другого у нас настільки багато, що воно просто потребує бути розбавленим.

У підсумку ми отримали щось середнє між усіма варіантами. Тому що обидва боксери явно були у формі, але самого протистояння як конкурентного махачу ми так і не дочекались.

Набір ваги ніяк не вдарив по Джермеллу Чарло. Принаймні, візуально. Можливо, пізніше він почне шукати пояснення у цьому, але одразу після поєдинку не сказав ні слова. Як і перерва у понад рік. Рухався американець добре, бив швидко, все нормально.

Сауль нарешті повернувся до попередньої форми. Добре атакував, налягав на силові випади – все, як завжди. Але не отримував у відповідь. І це стало ключовим моментом. Тому що Альварес не здається, навіть коли його б’ють. А коли не б’ють, то він взагалі страшний суперник.

Джермелл гарно рухався весь бій. Побував у нокдауні, але не критичному. Взяв коліно після двох важких влучань. Непогано контратакував і навіть іноді діставав опонента міцно. Ну і все на цьому. Що хотів зробити Чарло з таким боксом? Показати, що він набагато технічніший за Альвареса? Згадати досвід Флойда Мейвезера? Чи просто перестріляти з дистанції? Що б це не було, воно не вийшло.

Двоє суддів віддали Чарло два раунди, один боковий і один суддя, який виставляв бали для трансляції, побачили його перемогу лише в одному раунді. Такий великий заголовок закінчився так просто для важчого боксера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Джермелл Чарло

Що тепер?

Сауль обиратиме собі суперника. Серед варіантів – Джермалл Чарло. Важчий брат Джермелла. Все одно доведеться американцю набирати вагу, але менше. Кажуть, коли Альварес підписав контракт з PBC, там був і контракт на бій проти Джермалла, але попередній.

Якщо не з ним, можна побитися з Кроуфордом. Але підійматись Теренсу доведеться ще більше, ніж Джермеллу. Перемога стане неймовірним феноменом, але й вивіска історична.

Ще варіант, про який ми говорили раніше і говоритимемо далі – Бенавідес. Але віриться у це слабко. Хоча в PBC можуть і захотіти мати таке шоу. А Канело знову відчув себе сильним і може погодитись.

Джермелл викликав на бій Кроуфорда, але Теренс фактично відмовився. Сказав, що Чарло навіть не захотів спробувати перемогти. Тепер американцю треба вирішити, у якій вазі він збирається битись.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.