Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 жовтня 2023, 21:16
10805
0

Гвоздик майстерно зніс Родрігеса. Але це все ще нічого не дає

Оглядач Sport.ua - про перспективи українця після повернення в ринг

| Оновлено 01 жовтня 2023, 21:16
10805
0
Гвоздик майстерно зніс Родрігеса. Але це все ще нічого не дає
Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр Гвоздик знову відбоксував. Вже втретє після повернення. Цього разу швидко зніс Ісаака Родрігеса. Перемога класна, але вона дає не так вже й багато. Розповідаємо.

Гвоздик провів уже третій бій після повернення. Але говорити про перспективи все ще рано

Повернення Олександра Гвоздика остаточно перетворилось на похід за поясами, хоча від початку таким не було. Боксер казав, що не знає, яку саме мету переслідує, і буде так, як буде. Обережно прогнозував можливе майбутнє і планував не форсувати події. Але чим більше він знову вливався у бокс, тим більше говорив про титули.

Перед поєдинком проти Ісаака Родрігеса в андеркарді бою Сауля Альвареса та Джермелла Чарло, український боєць прямо заявив – хоче титульного поєдинку. Побити Бетербієва чи Бівола та знову стати чемпіоном.

Якщо чесно, все ще не дуже зрозуміло, чи зможе Гвоздик повернутись на чемпіонський рівень і показати клас. Ну, тому що, кого він переміг після повернення? Жодного великого суперника чи хоча б того, хто таким був раніше. Добре, непогано виділяється Річард Болотнікс. Тут і загалом рівень боксера непоганий, і він готовий був, і мотивований. Та ще й боксував проти топів, поки Гвоздик пішов з боксу і заявляв, що вже ніколи не повернеться.

Але загалом – це не чемпіонський рівень. Той же Андре Діррелл був би кращою перевіркою, ніж Ісаак Родрігес. Не стилістично, а скоріше, за рівнем боксу. Тому що Діррелл колись був одним із головних проспектів у боксі і на нього сильно сподівались після Super Six World Boxing Classic. Не Родрігес – просто черговий суперник, який любить сильно бити та йти вперед.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тобто, чемпіонський настрій та амбіції – це чудово, але треба дивитись і на рівень опозиції. Наприклад, Бетербієв все ще нокаутовує суперників. З деякими буває моментами складніше, але не тотально. У нього досі сто відсотків дострокових перемог. А Бівол взагалі чи не у найкращий формі у кар’єрі. Ще й переміг Сауля Альвареса – отримав свою долю хайпу.

Зрозуміло, що так на Гвоздика впливає чемпіонське середовище. Тренуватись поряд з Канело, співпрацювати з Едді Рейносо. Це команда чемпіонів і поруч з ними хочеться відповідати рівню. Та й загалом бокс Гвоздика – чемпіонський, хоч і не ідеальний. Просто, щоб говорити про титульні шанси, треба себе до них підводити, створювати умови та зустрічатися з відповідними суперниками. У напівважкій вазі достатньо опонентів, перемога над якими підніме Гвоздика не тільки у рейтингах, де він вже і так достатньо високо, а й в очах фанатів, які заговорять про можливий реванш та титульний шанс.

Або не заговорять. Тому що форму треба оцінювати дуже розумно. Поразка росіянину під час війни – дуже погана ідея. Краще не лізти, ніж залізти і не впоратись, бо повірив у себе, не перевірившись на міць.

Є сподівання, що Олександр Гвоздик все ж добереться до справжніх суперників з іменем та навичками. А поки маємо те, що маємо – протистояння проти Ісаака Родрігеса у справді великому шоу в США.

Що хорошого у цьому поєдинку? Постійна активність. Три поєдинки, три перемоги після повернення. Дуже впевнений українець. Тримався добре, рухався, відчував суперника і одразу контратакував випади.

Перший раунд запам’ятався саме цим. Ну, і ще точним джебом від Родрігеса. Бразилець не збирався здаватись і з усіх сил атакував. Просто не вистачало розуміння та саме боксерської майстерності. Він йшов вперед, натикався на довгі руки українця і не знав, що робити далі.

Ще до поєдинку Гвоздик казав, що, якщо побачить шанс нокаутувати суперника у першому раунді – так воно й буде. Чи побачив Олександр той шанс, неясно, але створив. У другому раунді українець знову попрацював джебом, а потім дав правий через руку.

Бразилець упав одразу на бік. Лежав якийсь час, намагався піднятись. Піднявся, але почував себе недобре і рефері вчасно закінчив бій.

Що тепер?

Про що говорить ця перемога? Ні про що. Про те, що Гвоздик кращий за Родрігеса. Але це ми знали й так. Про те, що Гвоздик має швидкість і реакцію. Це добре і потребує перевірки у такому віці постійно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чи знаємо ми, що тепер Гвоздику треба йти за титулами? Ні, тому що Родрігес взагалі не чемпіон. І навіть не близький рівень.

Гвоздику треба йти не за титулами, а за конкурентними боями. Все, побоксував з усіма довкола середняками, час підвищувати рівень опозиції. Інше питання, чи хоче ця опозиція виходити на нього.

Це на словах усі герої та побили б цього ветерана. А в реальності подивились бій і задумались. Хоча знову ж таки, напівтяжі завжди мають арсенал бійців. Гвоздику з таким менеджером буде, що підібрати на наступний бій. Встигне навіть взимку.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів
Футбол | 05 травня 2024, 21:13 2
Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: Докладемо зусиль, аби в Парижі Хижняк був не самотній
Бокс | 06 травня 2024, 10:30 0
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: Докладемо зусиль, аби в Парижі Хижняк був не самотній

Тренер чоловічої збірної України розповів про підготовку в Таїланді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.