Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 жовтня 2023, 02:39
8900
2

Куба – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

У Бразилії українцям доведеться боротися не лише із суперниками, а й з різницею у часі

| Оновлено 07 жовтня 2023, 02:39
8900
2
Куба – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
CEV

У бразильському Ріо-де-Жанейро розпочинається кваліфікаційний турнір з волейболу серед чоловічих команд групи А до Олімпіади 2024 року, в якому беруть участь 8 національних збірних. І у своєму першому матчі підопічні Угіса Крастіньша зустрінуться з командою Куби, яка помітно прогресує в останні роки.

Куба

Головні успіхи чоловічої волейбольної збірної Куби припадають переважно на кінець попереднього століття. Саме тоді кубинці були одними з провідних на планеті у цьому виді спорту, вигравали золоті нагороди у Кубку світу та у Світовій лізі, ставали бронзовими призерами чемпіонату світу, а також 6 разів поспіль (з 1987 по 1997 роки) перемагали на чемпіонаті Північної, Центральної Америки та Карибського басейну.

Потім в історії кубинського волейболу був невеликий спад, але у 2010 році на чемпіонаті світу в Італії збірна Куби дійшла до фіналу, де у вирішальному поєдинку за золоті нагороди поступилася Бразилії. Приблизно в той же період кубинці знову мали дві перемоги в чемпіонаті Північної, Центральної Америки та Карибського басейну (2009 і 2011 роки), після чого збірна Куби стала грати невдало.

І лише ближче до двадцятих років нинішнього століття у кубинському волейболі розпочався новий підйом. Щоправда, поки що особливо гучних успіхів на турнірах світового рівня ще немає, втім у нинішньому році Куба виграла золото на Центральноамериканських та Карибських іграх, здобула бронзу на чемпіонаті Північної, Центральної Америки та Карибського басейну і брала участь у матчах Ліги націй, де до речі, зуміла завдати поразки Бразилії та Ірану. На даний момент у світовому рейтингу Куба посідає 12 місце, випереджаючи на три позиції Україну, яка має 15 місце.

Слід додати, що найкращі кубинські гравці останнім часом успішно виступають у чемпіонатах Бразилії, Італії та інших країн. А з діагональним Хесусом Еррерою добре знайомий капітан збірної України Олег Плотницький за іграми за «Перуджу».

Україна

Наша збірна ось вже шостий місяць поспіль, починаючи з травня, перебуває у постійному ігровому тонусі і олімпійський відбір стане для неї вже четвертим відповідальним турніром. Спершу була Золота Євроліга, де підопічні Угіса Крастіньша здобули срібні нагороди. Потім на Кубку претендентів, в якому команди виборювали вихід у Лігу націй наступного сезону, українці посіли 3 місце. І, нарешті, зовсім недавно на чемпіонаті Європи збірна України пробилася до чвертьфіналу, повторивши своє досягнення 2019 року та чемпіонату світу 2022 року.

На жаль, на такому значному відрізку дистанції не обійшлося без травм та втрат для української команди, через що тренерський штаб недорахувався одразу кількох провідних гравців. Не змогли вони відновитися і до олімпійського відбору, тому наша команда виступатиме точно у такому ж складі, як і на чемпіонаті Європи.

І ще хотілося звернути увагу на той факт, що організатори турніру вирішили поставити всі (!) матчі нашої збірної в пізній час за українськими мірками (різниця з Бразилією 6 годин). Приміром, підопічним Угіса Крастіньша доведеться чотири рази розпочинати ігри о 23.00 за Києвом і ще тричі о пів на третю ночі. При цьому перші матчі без участі українців стартуватимуть у Ріо-де-Жанейро о 16.00, а другі о 19.30. Звичайно, 10 днів на адаптацію, збірна України перед початком турніру мала, але наскільки вистачить цього на всі 7 матчів, зараз сказати важко.

Статистика матчів

Зі збірною Куби збірна України в офіційних матчах раніше не зустрічалася.

Прогноз на протистояння:

Гра є дуже важливою для обох команд на старті турніру. І шанси суперників приблизно рівні. Підтримаємо збірну України та поставимо на її перемогу 3:2.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

1 жовтня, неділя

Куба – Україна
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 02:30
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
КУБА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:3
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії
Волейбол | 25 квітня 2024, 22:15 0
Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії

Українець Олег Плотницький у складі переможців набрав 14 очок, ставши другим за результативністю

Стала відома оцінка Луніна за топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал
Футбол | 01 травня 2024, 00:36 1
Стала відома оцінка Луніна за топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал

Матч завершився бойовою нічиєю – 2:2

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nostradamus
У нас добрі шанси. Головне, впоратись з прийомом на чужій подачі, подача це козир Куби. 
Stanislav Matusevych
Кубинці тут фаворити значно більші, ніж дають буки. От якщо якимось дивом вдасться з ними впоратися, тоді далі буде значно цікавіше.