Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 вересня 2023, 23:03
19647
16

Джойсу не варто було йти на реванш. Тепер для нього все закінчено

Джо варто було обходити китайця стороною

| Оновлено 24 вересня 2023, 23:03
19647
16
Джойсу не варто було йти на реванш. Тепер для нього все закінчено
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 23 на 24 вересня британець Джозеф Джойс (15-2, 10 КО) програв вдруге у кар’єрі. Його нокаутував китайський боксер Чжан Чжилей (26-1, 21 КО). І якщо у першому протистоянні китаєць більше фізично розбив опонента, то тут зрубав так, що питань не може бути жодних. У тому числі, і щодо майбутнього британця.

Джойс поспішив із реваншем. Далеко не факт, що взагалі треба було на нього виходити

Здається, що бажання реваншу – це однозначно похвальний момент. Тобто, людина проявляє характер, не боїться повтору невдачі і хоче спробувати себе ще. Начебто і так, але ситуації бувають різні.

Буває, боксери відбоксували у близькому поєдинку. Чи спортсмен програв від лакіпанчу. Чи судді віддали дивне рішення. Чи було так насичено, що важко було обрати переможця. Тоді реванш зрозумілий. Але не тут.

У першому протистоянні, яке відбулось у квітні 2023 року, Чжан Чжилей був кращим у всьому. І хоча за кількістю ударів і навіть частково на суддівських записках Джозеф Джойс вів поєдинок, до цього було далеко. На кожну серію, яка йшла далеко не завжди у ціль, китаєць відповідав точними влучаннями. При цьому вони були настільки сильними, що голова тряслась, відкидалась та страждала.

Перший бій показав, що все ж немає боксерів, яких неможливо пробити. Просто їм не попадався необхідний суперник. Чжан хитав опонента та пошкодив йому око так, що рефері та лікар вирішили, що бій треба завершувати.

Британець захотів реваншу одразу. Не спробувати себе проти іншого шульги, не провести декілька просто яскравих боїв. А битись одразу. У чому була логіка цього – незрозуміло. Навчитись чогось нового у 38 років дуже складно. У боксі, не у житті. Та й загалом, що перший, що другий боксер бились так, як вміють. Чжилей контратакував, зустрічав, пробивав довгими швидкими руками. Джойс навалювався, намагався тиснути силою. От воно і склалось у такий результат. Ну не перетвориться Джо Джойс на контрпанчера за декілька місяців. Та й загалом вже ніколи. Навіщо робити такий бій одразу, було незрозуміло.

Але британець наполягав і говорив, що тепер-то він розібрався в опоненті. Тепер-то він розумно підготувався. Тепер-то вони знають, що їм робити. Лишалось тільки вийти у ринг і показати.

Показував це все Джойс аж один раунд. Рухався за передню ногу, не давав прицілитись. Добре виглядав, нічого не скажеш. Але один раунд.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже у другому китаєць почав пристрілюватись. Пробив лівою в голову, обличчя суперника почало дещо кровити. Почав бити лівою в тулуб. Спокійно, без нервів, шукав вихід на свій удар. Як то кажуть, пристрілювався.

Ідеї у Джойса скінчились. Він наче і намагався робити все те ж саме, але як це розгорнути у повноцінну атаку, не розумів. Не вистачало швидкості, довжини рук, рухливості на ногах. Не вистачало всього того, що не візьметься нізвідки і, тим більше, за декілька місяців.

Китаєць продовжив свою історію і у третьому раунді. Ударів небагато, але вони точні та одразу сильні. Чжилей влучає – це зрозуміло і видно усім. Джойс б’є більше, але результативності від цього не помітно.

А потім Чжан влучив та закінчив страждання британця. Лівий прямий у тулуб і одразу перехід на голову з правим боковим. Добраніч.

Джо Джойс впав на коліна і обличчям вперед. Після такого взагалі встають довго, але до восьми він все ж піднявся на коліно. Але без шансів, щоб встати повністю та ще й продовжити битись.

І що тепер?

Можливо, це кінець кар’єри Джойса. Якби він програв один раз і пішов колотити знайомих друзів у Великій Британії, могло б бути цікаво. Можна було б продавати, наприклад, його бій проти Деонтея Вайлдера.

Вивіска у тому, що Джойс вже падав – а що ж з ним зробить Вайлдер? Британець говорив би, що розіб’є американця завдяки фізичній силі. Тепер-то таких питань вже не виникатиме.

Можливо, Джо і залишиться на якийсь час. Йому 38 років і дві поразки нокаутом поспіль позаду, тож про щось велике говорити не варто. Але декілька поєдинків вдома можна продати у спів-головному шоу вечора.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чжан Чжилей претендує на Усика, а хоче, мабуть, бою з Ф’юрі. Китаєць має тимчасовий титул WBO і після того, як Олександр зустрінеться з Філіпом Хрговичем, який раніше у черзі, матиме змогу претендувати на українця.

Проте, після перемоги, Чжилей спитав у зали, чи ті хочуть його бою проти Ф’юрі, і глядачі загуділи схвально.

Такий бій можна продати і у Великій Британії, і у Китаї. Другі дадуть багато грошей, але чи поїде туди Ф’юрі – неясно. Та й загалом, чому цей бій має бути організований раніше за обов’язкового претендента, теж неясно. Там буде або Вайлдер, або Руїс. Бій обох проти Чжилея був би цікавим. Хоча Енді краще триматися від цього варіанту подалі. А можливо, і Деонтею. Хоча шоу було б страшенно яскраве.

Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Теперь Цыган будет бегать от китайца, как он это делает от Усика 
Первый Среди Равных
як у анекдоті.
Джойс: б'юся в рингу, два раунда все нормально, а потім якогось біса виключили світло залі.
Виктор Войцеховский
Не смешите. Ему 38. Ему не нужно было выходить на бой за пояс? Пусть и временный. Конечно нужно было. Просто стоило лучше готовится. Хотя может это уже возрастное. И вероятно, это его последний подобный бой. Хотя может и нет, он представитель все таки большого рынка. 
GloryUkraine
У Фьюрі проблеми з психікою та наркотою, у Уайта з допінгом, Дюбуа провалився, Джойс помножився на ноль. 
Лютый Кандибобер
Китайцу уже 40... где он был все это время? такой потенциал у чувака... не поверю что он у него открылся недавно
Иван Качура
Джойсу не треба було так рано йти вперед. За рахунок витривалості він би китайця перебив. А так піймав удар назустріч, Чжан його добре зупиняв ударами та відповідав на випади Джозефа. Хргович переміг Чжана за рахунок витривалості, Джойсу треба було дотягнути до екватору бою, там би він Чжана як і Дюбуа фінішував в чемпіонських раундах.
Kamon
Джойс -это мешок тут всё понятно было 
Віталій Ткачук
Ви як діти малі! Джойс своїх пару лямів ще заробить, бокс вже давно більше бізнес ніж спорт. Циган чому так викабелюється, бо хоче грошей. Були часи...