Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 23 вересня 2023, 11:37
303
0

Сергій ГЛУЩЕНКО: «В Албені буде гостра конкуренція в кожній вазі»

Головний тренер молодіжної збірної України з боксу – про відкритий чемпіонат Балкан

| Оновлено 23 вересня 2023, 11:37
303
0
Сергій ГЛУЩЕНКО: «В Албені буде гостра конкуренція в кожній вазі»
ФБУ

В Тисовці, що на Львівщині, сьогодні завершується навчально-тренувальний збір членів національної збірної України з боксу, які візьмуть участь у відкритому чемпіонаті Балкан, що пройде в болгарському місті Албена з 25 вересня по 4 жовтня.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер молодіжної збірної України, заслужений тренер України Сергій Глущенко, який очолюватиме нашу збірну в Албені, розповів, на що вона може розраховувати на цих престижних змаганнях:

– До Албени вирушаємо завтра. В чемпіонаті планується участь атлетів з 15 країн. Оскільки цей відкритий чемпіонат розглядається, як один з етапів відбору на ліцензійні олімпійські турніри, що пройдуть в лютому та травні наступного року, то суперництво очікується гострим у всіх вагових категоріях. Звичайно, плануємо повернутися додому не з порожнім багажем.

– Чи задоволені Ви тим, як пройшов підготовчий збір в Тисовці?

– Так, в ньому взяли участь 30 боксерів і все, що планували - виконали. Основна ж увага приділялася техніці та тактиці. Також важливо, що обійшлося без травм. Серед учасників збору більшість – лідери своїх вагових категорій. Серед них були, як члени молодіжної збірної України, так і дорослої, зокрема, чемпіон світу 2021 року Юрій Захарєєв. До речі, дехто з них недавно побував на спільному тренувальному зборі збірних України та Ірландії в Дубліні, де нашу делегацію очолював головний тренер національної збірної України Дмитро Сосновський.

– В якому складі наша збірна відправляється на чемпіонат Балкан до Болгарії?

– Денис Біленький (вага-48 кг), Дмитро Замотаєв (51), Ельмір Набієв (54), Айдер Абдураїмов (57), Максим Жигарєв (60), Алі Дагли (63), Ярослав Михалушко (67), Юрій Захарєєв (71), Павло Ільюша (75), Іван Сапун (80), Богдан Толмачов (86), Аркадій Карцан (92), Андрій Халецький (+92).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.