Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 22 вересня 2023, 20:59
7952
0

Юліан Бойко розкритикував Світовий снукерний тур у день свого 18-річчя

Український снукерист є першим резервним гравцем без ліцензії WST

| Оновлено 22 вересня 2023, 20:59
7952
0
Юліан Бойко розкритикував Світовий снукерний тур у день свого 18-річчя
Telegram. Юліан Бойко

Український снукерист Юліан Бойко у день свого 18-річчя розкритикував у соцмережах правила Світового снукерного туру (WST) щодо запрошення резервних гравців. Український снукерист є першим резервним гравцем без ліцензії WST.

Заява Юліана Бойко у соцмережах

Ніколи раніше не публікував подібного допису, але тут виникла ситуація, якою я хотів би поділитися публічно та дізнатися вашої думки з цього приводу.

Під час кваліфікації до British Open я отримав листа від World Snooker Tour із запитанням, чи можу я замінити гравця, який знявся зі змагань. Я отримав листа о 10:00 ранку, а матч був запланований на 13:00 того ж дня, тож у мене було лише три години, щоб дістатися до місця проведення турніру. Оскільки наразі я живу в Польщі, мені фізично було неможливим дістатися з Варшави до Лестера за три години, тому я був змушений відхилити це запрошення. Зрештою Рорі Маклеод (сьомий номер у рейтингу Q School) прийняв запрошення замість мене, і матч відбувся.

На мій подив, коли Ронні О’Салліван нещодавно відмовився від участі у тому ж самому British Open, я не отримав повторного запрошення, а Ронні О’Саллівана замінили на Стівена Холворта (номер 8 у рейтингу Q School).

У WST мені пояснили, що вас не можуть двічі запросити на один і той самий турнір, і, що якщо ви одного разу відхилите запрошення, то не отримаєте повторного запиту на ті ж змагання (тому не запросили ще шістьох гравців вищих у рейтингу).

На мій погляд, є різниця між гравцем, який не приймає запрошення за особистим бажанням та тим, який просто не може фізично прибути до місця проведення змагань, оскільки його не запросили в достатній для цього період часу.

Виходячи з цього виникає запитання: чому достатній проміжок часу на запрошення гравця з вищим рейтингом Q School для заміни професійного гравця, що знявся зі змагань WST не вказаний у правилах і чому гравців Q School не повідомили про те, що якщо вони не приймають запрошення вперше, їх більше не запросять на інший матч одного й того ж турніру?

У мене складається враження, що логіка чинних правил полягає в тому, що якщо я гравець, який є лідером рейтингу Q School, то я змушений прибути до арени/міста, де проводиться турнір, і залишатися на весь час матчів першого раунду, щоб побачити, чи зможу я зрештою отримати можливість грати?

Це не підходить гравцям-іноземцям або гравцям, які живуть далеко від місця проведення змагань, оскільки потрібно оплатити переліт/проживання/тренування, не говорячи про хоча б якусь економію фінансових витрат і часу.

Матч був запланований на 25 вересня, тому часу щоб про все подбати було і навіть наразі ще достатньо, але навряд чи це можливо буде здійснити.

Я доклав багато зусиль для досягнення успіхів у змаганнях Q School і для того, щоб бути першим номером цього рейтингу, тому мені дуже неприємно, коли мені відмовляють у можливості грати на British Open через, відверто кажучи, сумнівні правила.

P.S. Ця публікація точно не спрямована на дискредитацію гравця, якого запросили замість Ронні (Стівен Холворт), адже він насправді чудовий снукерист, і кожен, хто є на вершині рейтингу Q School, гідний боротьби з професіоналами, і якщо все залишиться без змін, я щиро бажаю йому успішного виступу на змаганнях і впевнений, що він добре з цим впорається.

Публікація стосується лише питання чесного ставлення до гравців, які перебувають поза Великою Британією й усіх гравців загалом, а також щодо необхідності покращення чинної системи зняття/заміни гравців зі змагань, що звісно піде на користь усім.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 3
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.